Skip to main content

Bătălie în instanță pierdută de TVR, în fața MediaSind. Tribunalul a respins acțiunea. Postul public nu se lasă

 
Bătălie în instanță pierdută de TVR, în fața MediaSind. Tribunalul a respins acțiunea. Postul public nu se lasă

TVR pierde o bătălie în instanță cu sindicatul MediaSind. Tribunalul București a respins acțiunea SRTV prin care se contesta legitimitatea organizației, anunță sindicaliștii. 

Postul public susține că MediaSind „nu ar fi un sindicat reprezentativ”, că ar „propaga informații false” și că nu ar avea dreptul să-și reprezinte membrii din instituție.

Publicitate

„Tribunalul București a decis că Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind are dreptul legal să-și reprezinte membrii din Televiziunea Română”, menționează sursa citată. 

MediaSind acuză conducerea TVR că ar fi angajat o casă de avocatură - Zamfirescu, Racoti, Vasile & Partners - și ar fi plătit-o cu peste 50.000 de euro pentru procesele instituției. 

Pe de altă parte, cei de la TVR susțin că suma vehiculată în comunicatul MediaSind „nu este adevărată, cifra reală fiind departe de ceea ce au enunțat autorii textului. Este o nouă dovadă că, prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, MediaSind devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews”, menționează un comunicat al Serviciului de Comunicare, Realații Publice și Protocol. 

De notat că decizia nu este difinitivă. 

Tot cei de la TVR mai spun:

  • Decizia Tribunalului București NU este definitivă. Televiziunea Română va continua acțiunea în instanță până la pronunțarea unei soluții definitive în această speță.
  • TVR respinge cu fermitate acuzaţiile pe care Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind le generează în permanenţă şi care sunt, ca de fiecare dată, mesaje care conţin ameninţări, minciuni, atacuri la persoană, instigare, care aduc grave prejudicii Televiziunii Române.
  • Acțiunile acestui sindicat nereprezentativ, MediaSind, pot fi calificate drept grave și periculoase iar Televiziunea Publică are dreptul, dar şi obligaţia, să ceară în instanţă încetarea acestor abuzuri şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor aduse SRTv.

În comunicatul remis astăzi, sindicaliștii vorbesc și de posibile proteste contra conducerii TVR:

MediaSind va lua în calcul organzarea unor manifestări publice în fața studioului TVR Cluj (pentru a sprijini angajații din această instituție împotriva presiunilor șefei TVR), în fața sediului PSD (pentru a solicita retragerea sprijinului politic acordat de acest partid Doinei Gradea), precum și în fața Diecției Naționale Anticorupție (pentru a depune sesizările penale împotriva Comisiei Gradea-Tompea)”, punctează documentul. 

Reamintim că războiul dintre MediaSind și TVR se dă pe mai multe planuri, inclusiv în instanță. TVR a anunțat că dă în judecată organizația încă din luna iunie, după cum Paginademedia.ro a scris, aici. Este vorba chiar de speța în care instanța s-a pronunțat astăzi.

Un alt exemplu: TVR a fost obligată de instanță să publice lista colaboratorilor din ultimii ani, AICI.


TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


MediaSind: TVR, obligată de instanță să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu