Skip to main content

Cartoon Network, campanie de anti-bullying alături de Asociația Telefonul Copilului. S-a ajuns la a șasea ediție

 
Cartoon Network, campanie de anti-bullying alături de Asociația Telefonul Copilului. S-a ajuns la a șasea ediție

Postul de desene animate Cartoon Network organizează a șasea ediție a campaniei anti-bullying alături de Asociația Telefonul Copilului. Campania se numește „Clubul Prieteniei– Fii prietenos, nu răutăcios!” și prezintă factorii care stimulează comportamentul de bunăvoință, bunătate și prietenie la copii.

Conform unui studiu, copiii consideră că părinții, profesorii și personajele animate sunt modelele care îi inspiră să fie mai buni cu ceilalți.

În cadrul campaniei din 2020 se vor realiza o serie de clipuri animate, care îi încurajează pe copii să relaționeze unii cu alții, să fie empatici și să nu rămână nepăsători.

Publicitate

De asemenea, campania subliniază ajutorul oferit de Telefonul Copilului prin intermediul liniei de asistență gratuită 116 111, a platformei de consiliere online www.116111.ro și a aplicației mobile HappyGraff. Telefonul Copilului oferă asistență specializată și îndrumare pentru copiii afectați de bullying.

Potrivit unei cercetări realizate de WarnerMedia și Quantilope pentru Cartoon Network în octombrie 2020 s-au constatat următoarele:

  • Membrii familiei sunt cele mai importante modele de inspirație (77%) pentru copii
  • Încrederea în profesori este de 37%
  • Încrederea în personajele animate de la televizor este de 33%

Proiectul derulat de Cartoon Network împreună cu Asociația Telefonul Copilului are ca scop sensibilizarea, prevenirea și identificarea cazurilor de agresiune – violență fizică sau verbală, abuz emoțional, hărțuire și excludere – ale căror victime au nevoie de ajutor specializat și care pot beneficia de consiliere oferită de psihologi și asistenți sociali.

Copiii, victimele sau colegii lor, precum și părinții pot găsi sfaturi pe platforma www.CartoonNetwork.ro/ClubulPrieteniei.

Cătălina Surcel, Director Executiv, Asociația Telefonul Copilului:

„Bullying-ul continuă să reprezinte o amenințare pentru majoritatea copiilor. Acum, mai mult ca oricând, în contextul pandemiei, participarea părinților la prevenirea acestui fenomen, precum și implicarea lor activă în educația copiilor sunt măsuri esențiale în lupta împotriva agresiunii bullying la nivel național.

Potrivit cercetărilor efectuate de Asociația Telefonul Copilului în 2019 și prezentate la Forumul Național Anti-Bullying, 83% dintre profesori consideră că educația pe care o primesc copiii în cadrul familiilor lor este esențială pentru prevenirea bullying-ului.

Încurajăm un comportament pozitiv, creșterea gradului de conștientizare a tuturor părților implicate, precum și raportarea oricărui comportament de bullying prin linia noastră telefonică, 116111, astfel încât vocea fiecărui copil care are nevoie de ajutor să fie auzită”  

CITEȘTE ȘI: ÎMPOTRIVA HĂRȚUIRII. Cartoon Network lansează o campanie anti-bullying alături de handbalista Cristina Neagu

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu