Skip to main content

VIDEO. Cătălin Marin, fost Van Damme în Trăsniţii: Era şi normal că la un moment dat se va opri! Dacă ne reinventam un pic, cred că ar mai fi mers serialul

 
VIDEO. Cătălin Marin, fost Van Damme în Trăsniţii: Era şi normal că la un moment dat se va opri! Dacă ne reinventam un pic, cred că ar mai fi mers serialul

"Dacă ne reinventam un pic, ne făceam totuşi o investiţie în a schimba ceva, cred că ar mai fi mers serialul!" O spune Cătălin Marin, fost Van Damme în Trăsniţii, serial care se încheie după acest sezon pe Prima TV. "El a mai mers din inerţie un pic şi era normal să se oprească, pentru că nici ratingurile nu mai erau acelea care să-l fi putut ţine pe post. Totul are un sfârşit!"

Publicitate

O discuţie Cătălin Marin - Gabriel Costan, la Întrebarea zilei, un proiect în parteneriat cu Paginademedia.ro.

Cătălin Marin a fost "trăsnit" din 2002 până în 2017, când a ieşit din echipa Trăsniţii. "Era şi normal că la un moment dat se va opri. Îmi pare rău că nu a mai continuat în formula care ne-a consacrat", spune el acum. De ce s-a produs ruptura?

Sunt mai multe motive", răspunde el. "Cumulate". Adică?

Cătălin Marin: În decursul atâtor ani de televiziune se adună, cu frustrări, dorinţe pe care le ai de mai bine, de altceva, dar ruptura s-a produs pentru că ne şi doream altceva.

Eu tot am zis că trebuia să aducem îmbunătăţiri, nu mai putem continua pe linia pe care ajunsesem, pentru că ne luptam cu alte producţii care ne depăşiseră mult la imagine, la texte, la joc, la improvizaţie, la tot.

Ne uitam - Las Fierbinţi era pe val, noi în loc să creştem sau să rămânem acolo unde ajunsesem, uşor uşor începusem să coborâm. Şi am zis că trebuia să venim cu altceva, cu ceva nou, cu investiţii în decoruri, cu toate că mi-am dorit să se termine serialul atunci când era sus şi să încetăm să facem altceva.

Am zis bun, am intrat în Cartea Recordurilor, am depăşit tot ce sputea depăşi, am atins recorduri bune în audienţă, dar gata, e de ajuns. Mai bine facem altceva decât să o luăm pe panta asta, descendentă, pentru că ne va fi mai greu să ajungem acolo sus. Şi, la un moment dat, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii care au rămas ne-am separat.”

Trăsniţii a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai longeviv sitcom, dar trebuia să se întâmple mai înainte.

Cătălin Marin: Ar fi trebuit să intrăm în Cartea Recordurilor de mai mult timp, dar pentru faptul că schimbasem numele serialului nu putem intra, cu toate că serialul era acelaşi.

Noi, la început, când am pornit cu serialul se numea Trăsniţi în Nato, după ce am ieşit din acea serie cu armata s-a numit Trăsniţi din Nato, iar apoi Trăsniţii. Simplu.

Cu toate că era acelaşi serial, dar pentru faptul că i-am schimbat numele nu au putut intra în Cartea Recordurilor şi a trebuit să mai aşteptăm până să intrăm. Dar până la urmă am intrat.

Dar aşa, ca număr de episoade, am fi intrat mai devreme acolo. Nu cred că ne va mai depăşi nimeni, pentru că la câte episoade s-au mai făcut e şi greu să mai faci sitcom şi să ajungi la atâtea episoade.”

Ce face acum?

Cătălin Marin: „Sunt prins în mai multe chestii. O ajut şi pe soţia mea, care este producător de teren la Visuri la Cheie. Am început cu Lavinia şi cu Zamzu, de când am început cu trupa Sabotorii, avem un canal de Facebook şi Youtube în care postăm filmuleţe comice, care au milioane de vizionări - avem unul care are 9 milioane de vizualizări.

Încercăm să ridicăm şi aceste pagini pentru că am fost bine primiţi şi în online. Încercăm să ne reprofilăm. Actorii, dacă nu ne mai putem exprima pe scene, ne exprimăm în online.

Mă bucur că suntem bine primiţi şi aici, lumea râde la ce facem noi. Când nu mai avem vizualizări şi nu mai ajungem acolo cu ceea ce transmitem, eu pun ghetele în cui ca la fotbal. Atât timp cât publicul încă ne vrea, e şi păcat să ne oprim. ”

S-ar întoarce în televiziune?

Cătălin Marin: „Nu ştiu, dacă aş fi să găsesc un proiect care ar fi pe placul meu, aş vrea să revin înapoi în televiziune. Am discutat cu mai multe televiziuni de la noi din ţară şi atunci când voi reuşi să găsesc un palier pe care cred eu că aş putea da ce am mai bun, m-aş întoarce în televiziune. Ăsta e planul meu de viitor.

Toate televiziunile cu care am discutat voiau altceva decât îmi doream eu şi am zis să nu mă grăbesc. Sper să găsesc şi să ajung în casele cât mai multor români.”

O producţie tentantă?

Cătălin Marin: „Nu. Vreau ceva nou, dacă s-ar putea tot sitcom, dacă nu avem alte proiecte pe care le-am prezentat televiziunilor. La fel, emisiuni de divertisment, nu încerc dramă.

Pe tinerii din ziua de azi i-ai pierdut dacă nu le dai poantă după poantă, cadru după cadru, ei şi pe telefon când se uita, dacă nu i-ai prins, au dat skip. Ei nu stau, nu aştepată cadrul ăla de 5 secunde din Tânăr şi Neliniştit. Tinerii din ziua de azi nu mai au răbdare.”

Pentru că în formatul producţiei invitatul are ultimul cuvânt, Întrebarea zilei pusă de Cătălin Marin este „Ce aţi face dacă aţi fi pentru o zi preşedinte? Ce aţi schimba?

VIDEO. Cătălin Marin - fost Van Damme în Trăsniţii, la Întrebarea zilei:

Alte declaraţii din interviu:

Ce fel de copil ai fost?

Cătălin Marin: „Am fost un copil fericit, adică un copil bucuros, m-am bucurat de copilăria pe care am avut-o. Îmi aduc aminte că atunci îmi doream să cresc cât mai repede, să devin adult şi acum când stau să mă gândesc cât timp am pierdut fără să fac nimic, timp în care puteam să mă joc. Ăsta e regretul meu - că am crescut prea repede. Parcă trăim prea repede. Odată cu înaintarea în vârstă descoperim ce am pierdut când eram copii, parcă ne grăbeam să devenim adulţi.”

„Ştii ce nu-mi place? Când nu mai vezi feţele oamenilor. Înainte mă uitam la expresiilor şi transmiteau ceva acei oameni. Fiecare cu masca nu transmite acel om, majoritatea oamenilor cu priviri triste. Încă o schimbare în rău pe care a adus-o acest virus. Am avut spectacol la Teatrul de vară din Jupiter şi următoarea zi a avut Doru Octavian Dumitru. Şi am discutat cu Doru şi mi-a zis: „Bă, Van Damme, s-au înrăit oamenii”.

În loc să ne ajutăm unii pe alţii, dacă pot să te fur pe tine, îl fac fără nici cel mai mic regret. Asta apropo de cei cu sălile de evenimente. Îmi spune Doru că se joacă foarte puţin, pe litoral, în ţară nu mai joacă aproape nimeni pentru că nu-şi permit să plătească sălile. Eu sper să fie înţelegere pentru că aşa sunt vremurile.”


Care este principala calitate a poporului român?

Cătălin Marin: „Eu zic să suntem nişte oameni muncitori. Pe afară, ca mână de lucru, suntem foarte ieftini şi productivi. Acum, că printre noi, că mai există şi uscături, că unii se mai duc la altă muncă, unii mai păcălesc munca, mai sunt şi din ăştia printre noi.”

Ce părere ai de hazul de necaz pe care îl face românul?

Cătălin Marin: „Eu cred că ne alinmentăm, e o energie pentru noi. Dacă n-am şti să facem haz de necaz, probabil că nu am fi ajuns până aici ca şi evoluţie. Ne e în sânge asta, românul e catenricos. Românul dacă te poate lua la mişto din ceva, o va face. Noi facem haz de necaz că e orice, că e pandemie, că n-avem ce să mâncă, că nu se dau pensiile. Noi suntem miştocari. Ăsta e spiritul latin.

Atunci când e şi să facem ceva, ne urnim mai greu. Toţi pe Facebook suntem şmecheri, criticăm pe ăla, pe ăla, dar nu, lasă că mai fac eu o caterincă de ăla...”

Ce îi sfătuieşti pe cei aflaţi la drum în domeniu?

Cătălin Marin: „Sunt multe sfaturi. Ce am învăţat în decursul acestor ani, că tot ce am făcut la şcoală, bă nu m-a ajutat. Deci, pe bune. Experienţa te ajută mai mult decât ce înveţi pe băncile şcolii. Pentru cei care sunt la început de drum, le spun atât: vă veţi lovi de foarte mulţi oameni incapabili. Dacă sunteţi buni, perserverenţi, cu siguranţă veţi reuşi. Vă veţi lovi de foarte mulţi oameni pe care voi, tinerii, îi numiţi „dinozaurii” şi ai televiziunii şi ai filmului românesc.

Cu siguranţă sunt foarte mulţi talentaţi, dar e greu să ieşim şi noi mai sus, să tragem o gură de aer.”

Crezi că e firesc acest război între generaţii?

Cătălin Marin: „Nu e normal, totuşi este o plajă foarte mare, e loc pentru toată lumea. Dar aşa e în viaţa, intervine invidia, interesele personale. Fiecare se gândeşte la binele lui, până la urmă nu pune preţ pe produsul final, pe ce dai tu pe televizor sau pe scenă. Sunt foarte mulţi tineri talentaţi şi îi vom vedea şi pe scenă şi se va face la un moment dat schimbul de generaţie. Ar trebui.

Noi să zicem că suntem generaţia de mijloc, că nu suntem nici dinozauri, sper să nu fim atât de huliţi cum sunt cei mai învârstă decât noi, dar cu siguranţă dintre cei care mă vor întreba sau vor avea nevoie de un sfat, cu siguranţă voi fi altfel. Pentru că atunci când tu te loveşti de problema asta încerci să nu repeţi aceeaşi greşeală pe care au făcut-o alţii cu tine.”

Care este filmul românesc pe care l-ai revedea cu plăcere?

Cătălin Marin: „Îmi plac filmele româneşti, îmi plac B.D-urile, îmi plac filmele din seria Mărgelatu şi îmi plac filmele cu Sergiu Nicolaescu din seria „Cu mâinile curate”.

Cu ce star de la Hollywood ţi-ar plăcea să petreci o zi din viaţa ta?

Cătălin Marin: „Îmi place foarte mult Keanu Reeves. E super băiatul, în afară de felul în care îşi joacă rolurile, am înţeles că şi în viaţa reală este un super tip, face multe donaţii, nu trăieşte într-un lux, e un tip care noi toţi, nu e ca nasul pe toţi. E un om care vorbeşte cu toată lumea, care ajută la rândul lui şi mai ales că are foarte multe posibilităţi financiare.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Viroes Viroes
    Intereseaza pe postaci ca tine

    Ce cap de ou? Te supara adevarul? Audientele de joi vineri sambata si duminica nu te intereseaza? Antenuta umilita oare?
  • Adelul Adelul
    Urmează fierbintenii

    Gresit , deja sunt Sacrificatii la rand , ca s-a terminat cam repede. Urmeaza si noul serial (am vazut reclama la tv acum 3-4 zile). Sigur o sa faca audiente dezastruoase.
  • mihai mihai
    Nu e un show produs de prima tv e produs de grig chiroiu pt prima
  • B.A.M B.A.M
    Degeaba se investea în serial, dacă se lupta cu știrile de la ora 19!!!
    Fitilul care a aprins bomba a fost venirea absurdă a lui Pătraru la Prima TV. (Fiind o mișcare a cărei logică nu o găsesc până în prezent căci la momentul acela Prima TV era în pragul falimentului!! DE CE AI VENII LA UN POST ÎN PRAGUL FALIMENTULUI??????)
    Pătraru, venind la Prima TV, le-a furat interval clasic de difuzare al serialului, în care lumea știa că sunt la TV (22-23) și i-a forțat să vină la ora 19.
    Păi Doamne iartă-mă... normal că au scăzut audiențele spre 0 absolut când ești nevoit din cauza unuia ca Pătraru să te lupți cu Esca, Stoicescu/Berecleanu sau Silvia Ioniță (ca să nu mai enumăr și celelalte 5 posturi cu știri la acea oră)!!!
    Măcar noii proprietari puteau face ordine în șandrama și să echilibreze cumva situația!!! Adică Pătraru nu murea dacă avea emisiunea de la 23! Și nici Focusul de la 24!!!
    SE PUTEAU GĂSI SOLUȚII DACĂ SE VOIA!!! DAR NU S-A VRUT!!!
    Aparent, logica noilor proprietari e "MAI UȘOR DAI FOC LA CEVA BUN DECÂT SĂ REINVESTEȘTI ÎN EL."
    Cu așa proprietari, va fi o minune de va învia Prima TV!!!
  • Mile Mile
    Intereseaza pe postaci ca tine ***
  • RzV RzV
    Si eu am spus ca daca se producea o schimbare radicala in scenariu serialul ar mai fi prins daca se continua in formula care a consacrat serialul. Si dupa acea ruptura serialul a scazut dar s-a mentinut datorita revenirii lui Marlanu in serial. Dar cand nu ai bani sa poti investi in continut e greu sa mai stai pe piata. Acum ar fi fost o sansa cu noii patroni sa se fi investit in acest serial. Sa se fi adus si alti actori si sa se schimbe radical ideea serialului, macar sa fi incercat pentru un sezon.
  • R R
    Dati audientele de aseara,ce se întampla de dati asa rar audiente? Sa va fie rusine
  • Mile Mile
    Urmează fierbintenii
  • R R
    Dati audientele de aseara,X factor lider de piata pe urban cu 7.9 puncte de rating si 18.2 share
  • Pastram Pastram
    Degeaba , ca nu se uita nimeni la prostia asta de serial. Bine ca se termina.
    Audientele de joi seara nu le ceri postac ?
  • Mile Mile
    Bravo ca a intrat în cartea recordurilor

Trimite un comentariu

sus