Skip to main content

Trei mari publicații străine, despre filmul „colectiv”. The Times: „Cel mai bun film despre jurnalism de la Toți oamenii președintelui”

 
Trei mari publicații străine, despre filmul „colectiv”. The Times: „Cel mai bun film despre jurnalism de la Toți oamenii președintelui”

Cel mai bun film despre jurnalism de la Toți oamenii președintelui”, sunt termenii în care ziarul The Times caracterizează filmul „colectiv”, de Alexander Nanau. Lucruri asemănătoare spun și jurnaliștii de la The Guardian și Boston Globe. 

„O echipă tenace de jurnaliști sportivi și un avertizor de integritate (whistleblower) transformă acest documentar într-o dramă de redacție (newsroom drama) la fel de palpitantă ca Toți oamenii președintelui”, scrie chiar în deschiderea textului publicația The Guardian

„Tolontan, un jurnalist de investigație de la Gazeta Sporturilor, a descoperit cum în unele spitale se foloseau dezinfectanți diluați. A urmărit fabrica unde erau produși dezinfectanții și casa unuia dintre managerii de spital în care erau folosiți. Echipa de investigații seamănă cu echipa Boston Globe în Spotlight sau cu echipa Woodward and Bernstein în Toți oamenii președintelui”, punctează și Boston Globe

Publicitate

Mai mult, jurnalistul Cătălin Tolontan și regizorul Alexander Nanau au fost intervievați de ziarul The Times, după cum Libertatea a anunțat aici

„Corupția este, poate, brandul nostru național. Nu știu dacă corupția sau incompetența e cel mai rău lucru din România, acum”, aspus Tolontan pentru Times.

Articolele și interviul vin în contextul în care documentarul colectiv va fi lansat, pe 20 noiembrie, în Statele Unite, Marea Britanie și Irlanda, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

Filmul urmărește întâmplările desfășurate în țara noastră în primul an de după incediul din clubul Colectiv. Include și culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma. Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare și halucinante din spitale.

De asemenea, prezintă și întâmplări din interiorul Ministerului Sănătății, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu.

Pelicula a câștigat și mai multe premii internaționale și este propunerea României pentru Gala Oscar 2021.


Citește pe larg textele din The Guardian, The Times (via Libertatea) și Boston Globe


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu