Skip to main content

Schimbare de partener: proiectul BRD Şcoala9 se face cu Libertatea

 
Foto: IQads
Foto: IQads

BRD are un nou partener în dezvoltarea proiectului Şcoala9, începând cu jumătatea lunii septembrie. Este vorba de ziarul Libertatea, deţinut de Ringier.

Publicitate

Anunţul vine după ce a ieşit din proiect publicaţia Decât o Revistă, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Ce rol va avea Libertatea?

Ringier va manageria proiectul şi, prin redacţia Libertatea, va crea conţinutul editorial pe Şcoala9.ro.

Proiectele din şcoala9 sunt:

  • Scena9 - platformă de cultură
  • Şcoala9 - platformă de educaţie
  • MindcraftStories - platformă specializată în ştiinţă şi tehnologie.

După câteva săptămâni de colaborare, Şcoala9 are 127.000 de cititori unici. Majoritatea sunt femei (84%), cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani (80%).

Flavia Popa, Secretarul General al BRD:

„Am construit platforma Şcoala9 cu gândul că este nevoie de un spaţiu de dezbatere cu idei moderne despre educaţie în România, un spaţiu unde să se întâlnească profesori şi elevi, părinţi, experţi în educaţie, ONG-uri şi jurnalişti.

Ne bucurăm că am găsit un partener ca Ringier, care aduce în proiect jurnalişti tineri, dar cu experienţă în domeniul educaţiei, alături de care vom continua să dezvoltăm conţinut cu impact, noi formate şi vom ajunge, sperăm, la o audienţă naţională.

Şcoala9.ro, alături de Scena9.ro şi MindcraftStories.ro, sunt programe de lungă durată pe care le-am gândit să servească unor teme esenţiale pentru viitorul societăţii româneşti: educaţie, cultură, ştiinţă şi tehnologie.”

Mihnea Vasiliu, director general Ringier România:

”Pentru noi, Ringier, conţinutul pentru oameni, pe temele care-i preocupă şi servesc interesul public, este raţiunea de a exista. Sperăm că vom reuşi să dezvoltăm un proiect oricum admirabil, Şcoala 9 BRD, într-un moment în care este nevoie de educaţie înainte de orice altceva.”

Ruptură între BRD şi Decât o Revistă. Cum s-a întâmplat?

Decizia de a pune capăt proiectului Şcoala9 a venit înainte de criza cauzată de pandemie şi a fost pusă pe seama unei reorganizări interne, după cum spunea Cristi Lupşa - Decât o Revistă:

„Hotărârea a venit mai mult din partea noastră, înainte de criza coronavirus. Am simţit că trebuie să ne concentrăm toţi pe un singur produs şi într-o singură direcţie.

Ce vreau să spun e că DoR şi Şcoala9 funcţionau într-un alt ritm, pe site-uri diferite şi chiar şi în redacţii diferite. Proiectul era sub umbrela DoR, dar oamenii lucru total diferit.

Acum ne-am mutat toţi într-un singur loc şi vrem să dezvoltăm mult Decât o Revistă. Vom avea şi o rubrică de educaţie pe site, pentru că oamenii care au lucrat în ultimii doi ani pe educaţie la Şcoala9 ar vrea să meargă în aceeaşi direcţie.

Suntem într-un proces amplu de reorganizare şi încercăm să ne mutăm pe un sistem în care să punem mai mult accent pe partea de digital, mai exact site-ul dor.ro”, a punctat coordonatorul Decât o Revistă.

De conţinutul Şcoala 9 se ocupau cinci jurnalişti DoR, iar editor era jurnalista Maria Bercea.

Şcoala9, proiect lansat în 2018

Proiectul Şcoala9 a fost lansat în anul 2018. Primul redactor-şef al proiectului a fost Georgiana Ilie, care este şi acum în echipa DoR. Ulterior, ştafeta a fost preluată de Maria Bercea.

A pornit ca o „platformă de învăţământ alternativ”, după cum anunţau atunci reprezentanţii proiectului.

CITEŞTE ŞI: Final de drum. Decât o Revistă iese din Şcoala9, proiectul BRD. Ce se întâmplă în continuare? Merge BRD mai departe fără DoR?

CITEŞTE ŞI: Decât o revistă şi BRD au lansat o platformă de învăţământ alternativ

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus