Skip to main content

Final de drum. Decât o Revistă iese din Școala9, proiectul BRD. Ce se întâmplă în continuare? Merge BRD mai departe fără DoR?

 
Final de drum. Decât o Revistă iese din Școala9, proiectul BRD. Ce se întâmplă în continuare? Merge BRD mai departe fără DoR?

Final de colaborare. Jurnaliștii publicației Decât o Revistă nu se vor mai ocupa și de proiectul de educație Școala9, pornit în parteneriat cu BRD. Publicația Școala9, lansată în 2018, va continua să existe, cu o altă echipă de jurnaliști la cârmă. 

Cristian Lupșa, editorul DoR, e explicat pentru Paginademedia.ro ce anume se schimbă cu această despărțire, dar și ce vor face în continuare jurnaliștii care se ocupau de Școala9:

„Proiectul nu se termină, va rămâne în continuare la BRD, dar nu știu cum îl vor continua ei. Putem spune că se schimbă administratorul”, a spun Lupșa. 

Publicitate

De conținutul Școala 9 se ocupau cinci jurnaliști DoR, iar editor era jurnalista Maria Bercea. Oamenii nu vor pleca și vor continua să documenteze subiecte pentru Decât o Revistă, după cum a subliniat Cristian Lupșa. 

Cosmina Frîncu, de la BRD, a vorbit despre viitorul proiectului, într-o scurtă declarație pentru Paginademedia.ro:

„Ne dorim să continuăm proiectul sub o altă formă. Încercăm să găsim o altă echipă de jurnaliști care să preia Școala9, însă nu e nimic clar în momentul de față. O să anunțăm când va fi cazul, momentam criza de coronavirus a puțin lucrurile peste cap”, a spus aceasta. 

Când și de ce s-a produs ruptura? - „Suntem într-un proces de reorganizare”

Decizia de a pune capăt proiectului Școala9 a venit înainte de criza cauzată de pandemie și a fost pusă pe seama unei reorganizări interne, după cum spune Lupșa. Acesta a adăugat:

„Hotărârea a venit mai mult din partea noastră, înainte de criza coronavirus. Am simțit că trebuie să ne concentrăm toți pe un singur produs și într-o singură direcție. Ce vreau să spun e că DoR și Școala9 funcționau într-un alt ritm, pe site-uri diferite și chiar și în redacții diferite. Proiectul era sub umbrela DoR, dar oamenii lucru total diferit.

Acum ne-am mutat toți într-un singur loc și vrem să dezvoltăm mult Decât o Revistă. Vom avea și o rubrică de educație pe site, pentru că oamenii care au lucrat în ultimii doi ani pe educație la Școala9 ar vrea să meargă în aceeași direcție.

Suntem într-un proces amplu de reorganizare și încercăm să ne mutăm pe un sistem în care să punem mai mult accent pe partea de digital, mai exact site-ul dor.ro”, a punctat coordonatorul Decât o Revistă. 

În total, în echipa Decât o Revistă sunt 23 de reporteri și jurnaliști.

„Noi cu BRD sperăm să mai colaborăm sub alte forme pe viitor. A fost un partener care niciodată nu a intervenit pe conținutul nostru editorial”, a mai adăugat Lupșa. 

Încheierea colaborării DoR-BRD, pe proiectul Școala9, a fost anunțată și într-o postare de Facebook în această dimineață

Cum funcționează publicațiile BRD: Școala9, Șcena9 și Mindcraft Stories

BRD deține, în total, trei platforme de conținut: Școala9, Șcena9 și Mindcraft Stories. Banca deține brandul, finanțează proiectele, dar le dă spre execuție și administrare care anumiți parteneri.

Școala 9 a fost până acum la DoR, Scena9 este administrat de Fundația9 fondată de BRD, iar Mindcraft Stories de Fundația Friends For Friends. 

Școala9, proiect lansat în 2018

Proiectul Școala9 a fost lansat în anul 2018. Primul redactor-șef al proiectului a fost Georgiana Ilie, care este și acum în echipa DoR. Ulterior, ștafeta a fost preluată de Maria Bercea. 

A pornit ca o „platformă de învățământ alternativ”, după cum anunțau atunci reprezentanții proiectului. 

Citește și: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu