Skip to main content

Twitter îl „transformă” pe Donald Trump într-un simplu utilizator, după ce a pierdut alegerile din America

 
Foto: ABC News
Foto: ABC News

Twitter anunţă schimbări în ceea ce priveşte contul lui Donald Trump, actualul preşedinte al Americii. Candidatul republican a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, iar de anul viitor va fi tratat ca orice alt utlizator, notează news.ro, care citează Reuters.

Publicitate

Începând cu ianuarie 2021, moment în care Biden va devenit oficial noul preşedinte, Twitter va elimina postările cu un mesaj politic puternic, aşa cum se întâmplă în cazul unui tweet al unui cont obişnuit.

În cazul persoanelor cu funcţii publice Twitter nu elimină conţinutul, ci doar plasează un avertisment în care restricţionează vizibilitatea mesajului.

Aşa s-a întâmplat cu multe postări ale lui Trump în timpul alegerilor, dar din ianuarie se vor lua alte măsuri. Concret, dacă va publica mesaje ce încalcă politicile platformei, atunci ele vor fi şterse definitiv.

”Aceste reguli se aplică actualilor lideri mondiali şi candidaţilor, nu şi cetăţenilor privaţi care nu mai deţin funcţii”, a spus un purtător de cuvânt al Twitter, citat de news.ro.

În ceea ce priveşte Facebook, reprezentaţii nu au dorit să ofere un punct de vedere, dar din ianuarie postările lui Donald Trump nu vor mai exceptate de la terţi pentru afirmaţiile pe care le face.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus