Skip to main content

Telekom vinde jumătate din fostul Romtelecom, către Orange. Păstrează zona de mobile

 
Foto | Adevarul
Foto | Adevarul

Se vinde Telekom România. Compania-mamă a Telekom (Hellenic Telecommunications Organization S.A - OTE) a anunţat, oficial, vânzarea unor active din România către grupul Orange. Este vorba despre jumătate din fostul Romtelecom (adică partea sa).

Publicitate

Orange cumpără pachetul majoritar (54% - cât deţine OTE) din acţiunile Telekom România, iar acesta din urmă rămâne doar cu operaţiunile de mobile.

Este vorba despre acţiunile Telekom Romania Communications S.A (TKR), care are 930.000 de clienţi de Internet şi 1,2 milioane de abonaţi la serviciile TV.

La 31 martie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.768.700 de clienţi, potrivit unui anunţ al companiei de la vremea respectivă.

OTE rămâne acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM), adică zona de telefonie.

„La valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, valoarea putând fi supusă unor ajustări, la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant.

OTE îşi păstrează statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications S.A. (“TKRM”)”, potrivit unui comunicat de presă.

Finalizarea tranzacţiei este anunţată pentru a două jumătate a anului 2021.

„Tranzacţia face obiectul aprobărilor instituţiilor cu rol de reglementare şi altor condiţii, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021. La finalizarea acesteia, valoarea netă rezultată în urma tranzacţiei va fi distribuită acţionarilor”, notează sursa citată.

În prezent, Telekom România are o reţea fixă de telecomunicaţii la nivel naţional, cu aproximativ 930.000 de clienţi de Internet şi 1,2 milioane de abonaţi la serviciile TV. În 2019, TKR a înregistrat venituri de 622 milioane euro, oficialii OTE.

Aceştia au mai spus:

„Achiziţia Telekom Romania Communications S.A. de către Orange România va determina o creştere a competitivităţii în piaţă, securizând totodată viitorul companiei prin investiţii pe termen lung, prin sprijinirea transformării digitale a economiei şi societăţii româneşti, oferind astfel perspective stabile şi pozitive pentru angajaţii săi.

Tranzacţia face obiectul aprobărilor instituţiilor cu rol de reglementare şi altor condiţii, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021.”

A fost numit un nou director general

A fost numit şi un nou director general. Tot în această zi, s-a încheiat mandatul directorului general al Telekom Romania Communications S.A. şi al Telekom Romania Mobile Communications S.A, Miroslav Majoroš.

Vladan Pekovic a fost numit în funcţia de Director General al celor două companii, cu misiunea de a asigura „o tranziţie lină” până la finalizarea tranzacţiei şi „de a continua dezvoltarea operaţiunilor mobile”, menţionează oficialii companiei.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    Din contră, prin aceasta "iesire de pe piată" a Telekom va scădea competivitatea în România la capitolul "servicii de telefonie, internet și televiziune"... Care o mai fi logica?!

Trimite un comentariu

sus