Skip to main content

Ionuţ Cristache acuză postări pro-PNL pe Facebook. Oficialii News.ro şi Newsweek: “Promovăm ştiri diverse, nu numai cu PNL”

 
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Realizatorul TVR Ionuţ Cristache acuză publicaţiile Newsweek şi News.ro că au sponsorizat zeci de ştiri pe Facebook având ca subiect PNL. De cealaltă parte, oficialii celor două instituii de presă spun că pe Facebook sunt postate ştiri din toate domeniile şi partidele şi că jurnalistul Ionuţ Cristache a pus doar “o selecţie”.

Publicitate

Detalii, în continuare:

“Cei de la News.ro îşi cheltuie resurse financiare pe tot ce înseamnă predicat de campanie al PNL”, a scris Ionuţ Cristache pe Facebook. În altă postare, scrie despre Newsweek că “isi cheltuie banii pentru a promova campanii pozitive de facebook, titluri laudative la adresa PNL si , deopotriva, arunca bani pe campanii de denigrare USR-PLUS!”

“Ce interes are o publicatie chipurile indepententa si echidistanta sa promoveze partidul de guvernamant si sa atace un alt partid?”, se întreabă Cristache.

Realizatorul TVR publică zeci de fotografii cu postări cu ştiri News.ro şi Newsweek, ştiri cu subiecte legate de PNL, pe care cele două publicaţii le-au sponsorizat pe Facebook.

Sponsorizăm zeci de postări cu potenţial de trafic

Ce spun oficialii Newsweek şi News.ro? Paginademedia.ro a discutat cu Sabin Orcan (NewsWeek) şi cu Orlando Nicoară (News.ro).

“Avem lunar un buget pentru a ne promova ştirile pe Facebook”, spune Sabin Orcan. “Sponsorizăm zeci de postări cu potenţial de trafic”, continuă el. “Ionuţ Cristache a făcut doar o selecţie cu anumite postări”, declară oficialul Newsweek.

“Newsweek are contract cu PNL pentru publicitate electorală – interviuri, articole marcate ca atare, dar asta nu are nicio legătură cu postările de pe Facebook. Nu folosim bani de la PNL ca să sponsorizăm ştirile pe Facebook”, mai spune el.

“Noi decidem ce promovăm. Evident, dată fiind linia NewsWeek, nu vom promova PSD. Dar, ca să fie clar, banii din publicitatea electorală nu au nicio legătură cu ce postăm pe Facebook”.

Orlando Nicoară: “Pe pagina News.ro veţi găsi ştiri promovate din toate domeniile”

“Da, PNL are contract de publicitate pentru bannere afisate pe site sau pentru advertoriale. Materialele publicitare sunt marcate cu P”, spune şi Orlando Nicoară, News.ro.

De ce atâtea postări sponsorizate cu ştiri despre PNL?

Orlando Nicoară:

"Decizia despre ce se promoveaza pe facebook este a marketingului, cu sugestii de la publisher. Dacă vă uitaţi pe pagina de Facebook News.ro veti gasi in fiecare zi stiri din toate domeniile.

V-am trimis articole despre toate partidele care au beneficiat de promovare. Inclusiv in materialul domnului de la TVR apar multe postari care nu au nicio legatura cu PNL."

A influenţat contractul de publicitate pentru bannere afişate pe site numărul de postări cu PNL subiect? “Nu!”, răspunde Orlando Nicoară.

“Daca aveti comentarii despre impartialitatea materialelor News.ro, le astept pentru a le comenta impreuna”, a completat Nicoară.

FOTO 1. Capturi puse de Ionuţ Cristache, cu materiale PNL

FOTO 2. Capturi de pe contul News.ro, cu postrăi sponsorizate şi despre PSD

Despre subiect a scris şi Libertatea, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Griga Dan Griga
    E de sperat ca după 1 ianuarie 2021 sa îl vedem pe Cristache la coada la AJOFM. Împărțind sandwiciuri cu Livia Șerban Iancu, cu Darvariu, cu Gradea, cu Mircea Radu.
  • Miu Miu Miu Miu
    @Cristi pai cu cristache e asa,un fel de rade ciob de oala sparta...
    @Geo numai indepedent nu e
    A da,si mie imi apar online destul de multe postari/reclame si de la PSD,uneori mai multe decat de la PNL si clar mult peste cele de la USR+
    Deci remarca asta e putin subiectiva
  • Cristi Cristi
    Toți spuneți de Cristache NIMENI de aceste publicații . Oare vi se pare normal ?
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Cristache și Cristoiu -, cancere ale presei românești. Ce cauta ăștia la TVR? De ce mai sunt acolo Gradea, Darvariu, Tompea, Radu-Bre, Demeter?
  • Gabriel Gabriel
    ce caută acest indiVID
    încă
    pe
    tv?
    mi-e silă
  • Vasi Vasi
    Daca a ajuns Cristache-sarmaluta, omul lui Voiculescu in TVR, sa dea petarde de presa... e tare ciudat.
  • Ando22 Ando22
    Cristache, ultima trompetă a lui Dragnea, rămas în luptă ca soldatul japonez care nu știa că s-a terminat războiul.
  • geo geo
    Individul a facut niste remarci pe care orice analist on-line independent politic le-ar facut, ca o anumita publicatie on-line - poate sunt si altele - sponsorizeaza publicarea pe Facebook a unui numar foarte mare de articole propagandistice de campanie electorala a PNL. Ma cam indoiesc ca doar marketingul celor de la News.ro decide ce se publica si se plateste pe Facebook. Ori ca banii din publicitatea electorală nu au nicio legătură cu ce se posteaza e Facebook.
  • Iuli Iuli
    El vorbește ? Sper să iasa astia din PNL și sa îl zboare din TVR
  • Crocodile Dundee Crocodile Dundee
    TVR are reporteri foarte buni, sunt cel putin cinci - sase nume care ar putea face o emisiune de seara excelenta. Ce cauta un mediocru precum Cristache in prime-time e de neinteles!
  • livia pilă livia pilă
    Daca il baga cineva in seama pe Cristache... Individul asta a facut TVR de risul lumii. NImeni nu se mai uita la noi din cauza lui Cristache. De vina sunt Gradea, Darvariu si secretarul Mircea Radu. Indivizii astia trebuie evacuati din TVR
  • DODO DODO
    el vorbeste ? face propaganda fatisa pro psd la ,, ro 9 ,, cu abonatii lui la mizeria asta de emisiune si asta inca de pe vremea lui dragnea si pe banii nostri Ce salariu are domnu asta ? stie cineva ?
  • jk jk
    Mda,cele pro PSD nu deranjeaza...

Trimite un comentariu

sus