Skip to main content

TRANSPARENŢĂ. După Libertatea, şi News.ro anunţă câţi bani a luat de la Guvern pentru campania „Poartă mască”

 
TRANSPARENŢĂ. După Libertatea, şi News.ro anunţă câţi bani a luat de la Guvern pentru campania „Poartă mască”

TRANSPARENŢĂ. O nouă publicaţie anunţă câţi bani a luat de la Guvern. Este vorba despre News.ro, care dezvăluie, detaliat, sumele pe care le-a încasat pentru campania „Poartă Mască”, demarată în contextul Covid-19.

Publicitate

Până acum, agenţia de ştiri a încasat aproape 10.000 de euro (9.600, mai exact) pentru primele patru luni ale campaniei (8 iulie 2020 - 5 noiembrie 2020), spun oficialii publicaţiei.

Estimările aceloraşi oameni arată că până la finalul campaniei (luna decembrie), News.ro ar mai trebui să încaseze încă 4.000 de euro. Astfel, ar fi vorba despre un total de 13.700 de euro.

News.ro este a doua publicaţie, după Libertatea, care face acest gest.

Cât a luat agenţia, pe luni:

  • Pentru prima lună de campanie s-au incasat 10.792 de lei
  • În cea de-a doua lună - 13.246 de lei
  • În cea de-a treia lună – 12.784 de lei
  • Datele campaniei din perioada 6 octombrie – 5 noiembrie nu au fost încă validate, dar potrivit datelor provizorii ale companiei, ar fi vorba despre suma de 10.000 de lei

Statul a fost în acest an, cu siguranţă, unul dintre cei mai importanţi clienţi de publicitate. A demarat campania „Poartă mască” pentru care a alocat, în total, peste 45 de milioane de euro (în şase luni).

Grosul banilor a fost luat de marile televiziuni (Antena 1, Pro TV şi Kanal D), iar apoi de trusturile cu multe site-uri, cum ar fi Gândul-Cancan (care a atras cei mai mulţi bani pe online).


BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulţi bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan şi Gândul, primul la online. Lista parţială a contractelor. Cine şi cât ia?


Comunicatul integral al agenţiei News.ro

Agenţia de presă News.ro a încasat 9.600 de euro în primele patru luni din campania de informare a Guvernului privind pandemia

Agenţia de Presă News.ro a încasat de la Guvern, pentru perioada 8 iulie 2020 - 5 noiembrie 2020, pentru campania de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice provocate de COVID-19, suma de 9.600 de euro, urmând ca până la finalul anului aceasta să ajungă la aproximativ 13.700 de euro.

News.ro a început să difuzeze materiale din campania Guvernului din luna iulie.

Conform datelor financiare, pentru prima lună de campanie s-au incasat 10.792 de lei, în cea de-a doua lună - 13.246 de lei, iar in cea de-a treia lună – 12.784 de lei.

Datele campaniei din perioada 6 octombrie – 5 noiembrie nu au fost încă validate, dar potrivit datelor provizorii, este vorba despre suma de 10.000 de lei, ceea ce ar duce la un total de 46.822 lei (9607 euro) pentru perioada 8 iulie – 5 noiembrie 2020.

Estimând că şi afişările pe campanie din lunile noiembrie si decembrie se vor situa la un nivel similar celor din ultima lună validată, rezultă că, pentru anul 2020,

News.ro ar urma să primească suma totală de 13.700 de euro.

Guvernul a anunţat în luna aprilie a acestui an o campanie de informare pe tema măsurilor care trebuie luate de populaţie pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus, în valoare de peste 40 de milioane de euro. Peste jumătate din această sumă - prezentată ca o formă de sprijin acordat presei - ajunge la televiziuni, restul împărţindu-se intre posturi de radio, presă scrisă, outdoor, presa online şi presa locală.

La data de 26 mai, peste 700 de instituţii media, dintre care 110 posturi de televiziune (27 naţionale şi 83 regionale), 169 radiouri (10 naţionale si 159 regionale), 301 site-uri, 141 de titluri de publicaţii tipărite şi 21 de companii de outdoor se înscriseseră pentru campania anunţată de Guvern.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Popa Popa
    Este interesant de vazut si de ce News.ro face publicitate pentru PNL prin postari platite pe Facebook. Sa fie o intelegere in spatele accesarii acestor fonduri guvernamentale?

Trimite un comentariu

sus