Skip to main content

CNA a votat: Pandele are televiziune naţională!

 
CNA a votat: Pandele are televiziune naţională!

CNA. Florentin Pandele are de azi şi televiziune naţională! Consiliul Naţional al Audiovizualului a votat trecerea televiziunii Metropola TV, deţinută de Consiliul Local Voluntari, de la regională (aşa cum era până în prezent), la naţională.

Publicitate

Solicitarea vine la doar cinci luni de când postul a câştigat licenţa. Se întâmpla în septembrie, iar în prima zi difuza un interviu de campanie pentru Gabriela Firea. S-a discutat despre această transformare a postului Metropola TRV încă din decembrie, dar membrii CNA au fost sceptici la vremea respectivă.

Reprezentanţii postului au motivat decizia, susţinând că „s-au dezvoltat rapid” şi vor să difuzeze sport şi alte producţii.

La votul de astăzi şapte membri au fost pentru, unul împotrivă (Dorina Rusu), iar Cristina Pocora nu a participat la vot, fiindcă votul ei n-ar fi fost nici pentru, dar nici pentru împotrivă. În documentul trimis la CNA, producţia proprie a postului creştea de la 50% la 75%, iar cea a altor producători scădea de la 50% la 25%.

De asemenea, programele culturale dispăreau complet, iar cele educative scădeau de la 25% la doar 6%. Postul Metropola TV se va vedea la următorii cablişti: RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV şi NextGen.

Robert Gheorghe, membru în Consiliul Local Voluntari, în şedinţa CNA:

„Această televiziune, indiferent ce va urma peste 4 ani, peste 8 ani, peste 12 ani, această televiziune dacă are în spate o societate sănătoasă şi care doreşte să informeze comunitate se va dezvolta. Noi nu vrem să rămânem o televiziune locală.

Am citit foarte mult legea şi am citit punctele pe care le trebuie să le îndeplinim ca să devenim televiziune naţională şi noi le-am îndeplinit.”

Metropola TV a primit licenţa în septembrie, iar principalii acţionari sunt Consiliul Local Voluntari şi echipa de fotbal Voluntari. Are conţinut generalist şi este operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ. De compania se ocupa Alex Căuţiş, dar acesta şi-a dat, între timp, demisia de la postul TV.

După terminarea votului, Radu Herjeu le-a dat un sfat reprezentanţilor Metropola TV:

„Sigur că votul de azi e dat pe promisiuni, aşa cum în general se face pentru proiecte noi sau pentru schimbări radicale de licenţă. Probabil că eu nu voi mai fi în CNA, dar cred că sunteţi conştienţi că viitoarea majoritate din CNA va sta cu ochii pe dumneavoastră să vadă dacă vă respectaţi promisiunile.

Deci sfatul meu este să vi le respectaţi şi să faceţi în timpul pe care vi l-aţi propus să faceţi ceea ce v-aţi propus, astfel încât încrederea votului de astăzi să fi meritat.”

Primăria lui Pandele a cumpărat şi Sport Total FM

Primăria Voluntari condusă de Florentin Pandele preia Sport Total FM, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat tranzacţia în şedinţa din 17 decembrie 2020. Despre acest subiect a scris şi Paginademedia.ro ÎN EXCLUSIVITATE, cu o săptămână înainte să se facă tranzacţia.

Consiliul a votat şi a aprobat, în cele din urmă, schimbarea acţionariatului cu şase voturi pentru şi două împotrivă. Cele două împotrivă au fost Dorina Rusu şi Cristina Pocora.

Narcis Drejan, redactorul-şef al Sport Total FM, a explicat în cadrul şedinţei că postul îşi va păstra aceeaşi grilă. Va oferi, evident, şi informaţii despre meciurile pe care le vor disputa echipele sportive din Voluntari.

Narcis Drejan, în şedinţa CNA din decembrie:

„Am rămas la Sport Total FM pentru că e singurul loc din presa românească unde nu mi s-a spus vreodată ce trebuie să spun pe post. Trebuie să fim acelaşi post de radio echilibrat, trebuie să ne gândim şi la ce se întâmplă în Voluntari.

Sunt peste 2,000 de copii care fac sport şi să ne gândim la o emisiune acestor evenimente sportive din Voluntari. Vrem să obţinem cât mai multe licenţe la nivel naţional. Cei de la Voluntari ne-au promis acest lucru, în care evident îşi doresc să continuăm împreună.”

CITEŞTE ŞI: Primăria lui Pandele preia postul de radio Sport Total FM!

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. După Metropola TV, primăria lui Pandele îşi face şi un radio. Cumpără un post de pe piaţă

CITEŞTE ŞI: CNA. Primăria lui Pandele are licenţă pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numeşte şi ce programe va avea?

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    pandele = psd cna = psd rezulta ca pandele = cna
  • Livia Pila Livia Pila
    Herjeu da sfaturi? METROPOLA va fi locul lui de munca din februarie.
  • geo geo
    Tichie de mărgăritar îi trebuie chelului.
    Dincolo de asta, dacă solicitarea televiziunii a fost una legală, oare de ce reprezentanta președintelui KWI s-a impotrivit ? Doar pe motivul ”pentru așa vreau eu” ?
  • An An
    Metropola Tv e deja pe Digi in Bucuresti si au un program super decent... Emisiunea mondena e de 7 mii de ori mai quality ca la alte posturi... Inafara de reclamele unde se prezinta ce se face la nivel de primarie (si acolo chiar se vede ca Pandele, contrar la ceea ce credeam, chiar se ocupa foarte mult de gospodarirea orasului), chiar au un program decent...si un studio super...
  • Elle Elle
    @Adi, am o curiozitate. As vrea sa stiu daca pana la aparitia acestei televiziuni te-a interesat ce se intampla cu banii locali si daca stii ce investitii s-au facut pana acum din ei.
  • Ando22 Ando22
    Vedetele noului post vor fi Sarmaluta si Ardei Umplut!
  • Mile Mile
    Ca la ei nu sunt aranjate concursuri
  • Stefan Stefan
    Mile, e simplu, pe criterii de competenta, pe baza unui concurs, astfel incat sa nu-si mai bage politicul coada. La altii se poate, la noi de ce nu?
  • Cris Cris
    Deci nu mai e nevoie sa se filmeze LAS FIERBINTI,avem unul,live,reality show,cu Gabita si Florinel,in LAS VOLUNTARAS,si e si free.
  • 121 121
    @Iuli asta doar cand va trebui sa dai scanare pentru alt post...
  • Mile Mile
    Stefan, cum să fie aleși ha
  • Stefan Stefan
    Adi, nu trebuie sa ne mire ca CNA-ul a luat decizia asta, doar are majoritate PSD-ista. De asta e nevoie urgenta de o lege care sa scoata toti politrucii de acolo. CNA-ul trebuie sa fie independent, nu condus de partide.
  • Adi Adi
    Cum e posibil asa ceva? Cum sa aprobi ca o primărie sa aibă post de tv national? Pentru ce? Ce vrei tu ca primărie sa faci cu asta? Care este scopul? Nu mai zic de concurenta. Cum sa faci televiziune pe banii statului care sa fie concurent cu un privat? Hai, local, sa zicem. Vrei sa informezi locuitorii tăi, sa afle ce se întâmplă în zona, ok. Dar ce îți trebuie ție primărie din Voluntari sa te adresezi publicului din Focșani de exemplu? Dar cine sa gândească ceva la CNA?
  • Iuli Iuli
    Dacă intră pe DIGI nici nu voi da scanare la programe, un nou post tv pentru sprijinirea PSD
  • Șerban Șerban
    Trist

Trimite un comentariu

sus