Skip to main content

Pandele vrea televiziune națională, dar CNA amână verdictul. De ce?

 
Pandele vrea televiziune națională, dar CNA amână verdictul. De ce?
Foto: G4 Media

CNA. Metropola TV, televiziunea deținută de Primăria din Voluntari condusă de Florin Pandele, a solicitat Consiliului Național al Audiovizualului trecerea de la televiziune regională (așa cum este acum) la națională.

Solicitarea vine la doar patru luni de când postul a câștigat licența. Se întâmpla în septembrie, iar în prima zi difuza un interviu de campanie pentru Gabriela Firea.

Publicitate

Reprezentanții postului au motivat decizia, susținând că „s-au dezvoltat rapid” și vor să difuzeze sport și alte producții.

„Am reușit să ne dezvoltăm rapid și să investim în partea tehnică și umană, astfel încăt să reușim să avem o televiziune care să aibă în prim-plan utilitatea publică. Vrem să structurăm toată informația pe bază de valoare.

Nu cred că am aduce un minus la nivel național. Pe administrație publică putem să facem lucruri absolut interesante, la fel pe toate domeniile. Inclusiv sport, filme documentare.

Încercăm să ne ținem departe de agresivitate și să facem un centru de media în care să aibă în prim-plan telespectatorul”, au spus cei de la Metropola TV, în ședința CNA.

Tot ei au declarat că în ultimele săptămâni au difuzat competiții din sporturi precum volei, atletism sau fotbal.

În documentul trimis la CNA, producția proprie a postului creștea de la 50% la 75%, iar cea a altor producători scădea de la 50% la 25%.

De asemenea, programele culturale dispăreau complet, iar cele educative scădeau de la 25% la doar 6%. Postul TV se vede în grilele RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV și NextGen.

Membrii Consiliului au fost sceptici în legătură cu această modificare rapidă, astfel că au amânat verdictul pentru prima ședință din 2021. În tot acest timp se vor monitoriza emisiunile postului.

Metropola TV a primit licența în septembrie, iar principalii acționari sunt Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal Voluntari. Are conținut generalist și este operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ. De compania se ocupa Alex Căuțiș, dar acesta și-a dat, între timp, demisia de la postul TV. 

Primăria lui Florin Pandele cumpără și Sport Total FM

EXCLUSIV Paginademedia. Primăria din Voluntari, condusă de Florentin Pandele, va prelua un post de radio. Consiliul local, care are deja postul TV Metropola, va deține și o rețea de radio.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Consiliul Local Voluntari a ajuns la o înțelegere pentru a cumpăra Sport Total FM.

Achiziția urmează să fie făcută prin Publivol Creativ, compania de publicitate a Primăriei din Voluntari, după cum au declarat pentru Paginademedia.ro surse apropiate tranzacției.

Conform acelorași surse, contractul urmează să fie semnat perioada următoare. Practic, Publivol Creativ urmează să preia în totalitate compania Global Media Expert, care operează licența Sport Total.

CITEȘTE ȘI: CNA. Primăria lui Pandele are licență pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numește și ce programe va avea?

CITEȘTE ȘI: Televiziunea lui Pandele e gata de emisie: a primit autorizarea și s-a înțeles deja cu un mare cablist

CITEȘTE ȘI: VIDEO. În familie. Gabriela Firea, invitată „surpriză” la prima emisiune de la postul primăriei Voluntari, condusă de soțul Pandele

CITEȘTE ȘI: În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. "Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism" - membru CNA

CITEȘTE ȘI: Căutiș pleacă. Televiziunea primăriei lui Pandele a rămas fără șef. Acum câteva zile a primit undă verde pentru startul emisiei

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. După Metropola TV, primăria lui Pandele își face și un radio. Cumpără un post de pe piață

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • pentru ca in afara de ei si ceva psd-ei nu s-ar uita nimeni la asa ceva Tin ocupata o frecventa care ar folosi mult mai bine pentru altii care au ceva de spus si de aratat

Trimite un comentariu