Skip to main content

Donald Trump, interzis pe Facebook şi Instagram până la finalul mandatului de preşedinte

 
Foto: ABC News
Foto: ABC News

Donald Trump a fost interzis pe Facebook şi Instagram, după violenţele din Statele Unite ale Americii de miercuri seară, din Washington. Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a anunţat că preşedintele are conturile suspendate până pe 20 ianuarie (ultima zi a sa de mandat), scrie adweek.com.

Publicitate

Zuckerberg a luat această decizie pentru că Trump ar fi instigat la ură, iar astfel s-a ajuns la invadarea Capitoliului.

Iată mesajul lui Mark Zuckerberg postat pe Facebook:

„Evenimentele şocante demonstrează în mod clar că preşedintele Donald Trump intenţionează să-şi folosească timpul rămas în funcţie pentru a submina tranziţia paşnică şi legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden.

După validarea rezultatelor alegerilor de către Congres, prioritatea pentru întreaga ţară trebuie să fie acum una paşnică şi să se asigure că cele 13 zile rămase şi zilele după inaugurare trec paşnic şi în conformitate cu normele democratice stabilite.

În ultimii câţiva ani, i-am permis preşedintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanţă cu propriile reguli, eliminând uneori conţinutul sau etichetându-i postările atunci când încalca politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar şi discursuri controversate. Dar contextul actual este acum fundamental diferit, implicând utilizarea platformei noastre pentru a incita la insurecţii violente împotriva unui guvern ales democratic.

Credem că riscurile de a permite preşedintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur şi simplu prea mari. Prin urmare, extindem interdicţia pe care i-am aplicat-o pe conturile sale de Facebook şi Instagram pe termen nelimitat şi cel puţin pentru următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziţiei paşnice a puterii.”

Şi Twitter a luat o decizie asemănătoare, blocându-l pe Trump timp de 12 ore, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

CITEŞTE ŞI: CNN: Trump, blocat temporar pe Twitter şi Facebook după violenţele de la Capitoliu

CITEŞTE ŞI: FOTO-VIDEO. N-au iertat nimic! Camerele jurnaliştilor, distruse de protestatarii de la Capitoliu

CITEŞTE ŞI: FOTO. „Haos”, „Capitoliul SUA, sub asediu” - Marile ziare ale Planetei, despre violenţele din SUA

CITEŞTE ŞI: GALERIE FOTO. Breaking News. Imaginile care au şocat lumea: Capitoliul invadat de suporterii lui Donald Trump

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Pai e domeniu public sau privat? Sunt unii care au postat prostii si au fost anchetati de politie pentru declaratiile lor. Daca era declarat spatiu privat atunci politia nu mai avea nicio treaba. Deci cand ne convine spunem ca e public si cand nu, e privat. Succesul acestor platforme se datoreaza faptului ca oricine are acces la ele....sunt publice. Oricum au devenit niste mizerii si ar fi bine sa mai piarda din abonati ca sa redevina cu picioarele pe pamant.
  • Alex Alex
    Am mai lasat comentariul asta la alt articol, il las si aici.
    Multumesc.

    Pentru prostii care o tin cu cenzura si libertatea de exprimare:

    Twitter e entitate privata, iar o entitate privata are propriul regulament intern. In firma mea eu vreau ca angajatii mei sa nu se injure intre ei si nimeni nu poate sa imi spuna ce fac eu in firma mea cata vreme ce fac eu nu incalca nicio lege. Prima regula ca sa join Twitter e sa confirmi ca nu vei folosi platforma pentru a incuraja violenta sau pentru a incita la violenta (ceea ce Trump a facut).

    Si doi la mana, cand folosesti the privilege of free speech ca sa inciti la violenta iesi de sub protectia primului amendament, deci cum anume e cenzura, oameni buni?

    Hai sa fim mai putin prosti. Nu e cenzura. Si nici ingradirea dreptului la libera exprimare. Din motivele expuse mai sus.
  • mile mile
    bravo trump , sa se numere din nou voturile
  • DODO DODO
    este urit sa nu stii sa pierzi ! disperarea cu care se agata de scaun ( tron ) il arunca in penibil O atitudine similara am vazut la firea si psd S-au trezit din semizei in muritori de rind
  • #Commiefornia #Commiefornia
    O decizie pe care marxistul *** de Dorsey o să ajungă să o regrete cât de curând. Trump are bani arhisuficienţi să-şi facă propria alternativă la Twitter, pe care se va muta toată suflarea conservatoare. A avut 74 de milioane de voturi, nu mai spun de conservatorii sau libertarienii din restul lumii, asta e o bază de utilizatori uriaşă pe care Vladimir Ilici Dorsey o risipeşte doar de dragul fixaţiilor lui bolnave.
  • circo circo
    o rușine de decizie !!! Îl cenzurează pe președintele Statelor Unite, indiferent cine este acesta.
  • mihai mihai
    Libertate,un tacanit decide daca ce scriu eu incalca... cna e mic copil
  • Mile Mile
    Lucian, nu intra la comentarii
  • Lucian Lucian
    Eu cred că aceste platforme trebuie să dispară definitiv, oricum s-ar numi ele (Twiter, Instafram, Facebook, Tik-Tok, etc), pentru ca toți distrușii au acces la ele. De când au aparut in viața noastră, fake-news-ul s-a raspândit cu o viteză uluitoare. Cred, de asemenea, că și rubrica aceasta de comentarii trebuie să dispară, pentru că văd niște certuri între postaci, ce n-au nicio legătură cu media. Cine vrea să citească articole, să le citească și atât. Nu consider că e bine să rămână pe site secțiunea de comentarii, doar de dragul traficului, chiar dacă și eu în momentul ăsta mă folosesc de ea. Intru pe acest site pentru informații, în primul rând, așa că nu m-ar deranja să fie scoasă această secțiune.

Trimite un comentariu

sus