Skip to main content

DOSAR (P). De la pastor la realizator TV. De la show-uri de muzică religioasă cu Mihai Gâdea, la A7TV. Spectaculoasa poveste a lui Cornel Dărvăşan, redactor-şef A7 TV

 
DOSAR (P). De la pastor la realizator TV. De la show-uri de muzică religioasă cu Mihai Gâdea, la A7TV. Spectaculoasa poveste a lui Cornel Dărvăşan, redactor-şef A7 TV

DOSAR (P) A7 TV, de la online la cablu. Interviu VIDEO. Acum peste 20 de ani, era student la Teologie şi cânta muzică religioasă. Colegul lui, Mihai Gâdea, prezenta spectacolele. A ajuns apoi să facă emisiuni TV, din studioul Bisericii Adventiste, la Realitatea, post nou înfiinţat pe atunci.

Publicitate

Au plecat însă când li s-a cerut să o "cotească" spre politic şi să-l promoveze pe Năstase. Gădea s-a dus spre Antena 3, el a rămas pe latura spirituală şi au urmat Tele7 abc, Speranţa TV şi de patru ani, A7TV, proiectul pe care el l-a inventat şi pe care îl coordonează editorial acum.

Cum a început în televiziune? Cum a ajuns să facă emisiuni TV? De ce s-a orientat pe emisiuni spirituale, în timp ce colegul lui, Mihai Gâdea, s-a dus spre politică?

De ce a plecat de la Realitatea când i s-a cerut să facă emisiuni cu orientare pro-Adrian Năstase? Ce ia realizatorul Cornel Dărvăşan de la pastorul Cornel Dărvăşan? Şi multe altele, în interviul video.

Paginademedia.ro vă prezintă povestea lui Cornel Dărvăşan, redactor-şef A7 TV, proiect pe care chiar el l-a gândit, orientat spre zona spirituală. Acum, postul a trecut la un format generalist şi îşi propune să intre în must-carry (adică să fie preluat de toţi cabliştii).

„Eu cred că avem un public neglijat în România. Un public care s-a săturat de încleştări politice fără sfârşit. Vrem să facem ceva de calitate, ceva serios. Când stau cu un invitat de calibru, mă simt ca şi cum aş fi citit o carte", spune Dărvăşan despre concept.

Material din cadrul Dosarului A7 TV, de la online la cablu, proiect special Paginademedia.ro susţinut de A7TV.


Dosar. (P) A7TV, de la online pe cablu. "Vrem să câştigăm publicul ignorat!" Totul despre postul TV care se pregăteşte de must-carry


Începuturi - Turneu în America. Cornel Dărvăşan cânta. Mihai Gâdea era prezentator

Cornel Dărvăşan:

"Se spune că am fost coleg de bancă cu Mihai Gâdea. Este un adevăr, nu mi-e ruşine de lucrul ăsta, dar nici nu vreau să fiu recunoscut toată viaţa drept colegul lui Gâdea.

Noi am fost foarte buni prieteni, am făcut nişte turnee în America, şi acum mai comunicăm, dar fiecare are problemele lui. Eu am cântat într-un grup vocal şi Mihai venea să prezinte, era un show-man. Era muzică creştină, chiar şi muzică tradiţională românească.

Prin 1999-2000 făceam turneele cu Gâdea. Am primit turneul pentru că am început să facem un CD şi un antreprenor american ne-a auzit, antrenprenorul se numea Steve Darmody, era un artist creştin care avea propria agenţia, ne-a invitat să facem un tur prin toată America.”

Primele emisiuni în studioul Bisericii Adventiste

Cornel Dărvăşan:Mihai Gâdea, împreună cu conducerea de acolo au înjghebat un studio în Băneasa, se numea Hope Media, acolo a început să facă nişte emisiuni, eu eram pastor în Timişoara. După trei ani am avut un program naţional, pe care îl mai dau adversarii lui Mihai pe posturile de televiziunile, poate ai văzut că el prezenta seri din acestea.

Eu prezentam o emisiune cu nişte interviuri pe stradă, de 10 minute, care se numea Viaţa la superlativ.

Practic noi am fost selectaţi ca să facem această introducere pentru vorbitorul principal."

Start la Realitatea lui Prigoană: Dărvăşan în weekend, Gâdea în timpul săptămânii

„După acest program, Mihai a avut o discuţie cu Silviu Prigoană, era atunci întemeietorul Realitatea, a început să facă emisiuni pe Realitatea TV şi mai avea nevoie de cineva cu care să facă emisiunea de duminică, intitulată Viaţa la superlativ.

Am venit de la Timişoara, el m-a sunat să vin şi nu am putut să refuz această chestiune. Noi am făcut nişte training pentru a intra în programul de care ţi-am spus şi nu eram chiar habarnişti. De atunci am intrat pe Realitatea, Mihai avea emisiunea de luni până joi, se numea „În centrul atenţiei”, invita tot felul de personalităţi ale României.”

Aveam duminică Viaţa la superlativ, o emisiune spirituală, aveam tot felul de invitaţi: preoţi, pastori, dezbăteam subiecte. Aveam şi emisiuni speciale care au făcut rating destul de bun. Aveam o paletă destul de largă, dar în mod special pe linie spirituală.

Adrian Năstase preşedinte!

Cornel Dărvăşan: Am auzit însă un zvon că se vinde postul, a venit cineva din conducere ne-a spus că uite se vinde postul la o firmă din italia, postul va fi orientat politic, dacă vreţi rămâneţi cu noi, dar nu mai faceţi emisiunile pe care le faceţi, intraţi pe linie politică, nicio problemă, aveţi politică, aveţi practică. Am vorbit cu Mihai că nu facem chestia asta, noi nu ne-am pregătit pentru asta."

A fost o fată care ne-a zis de schimbare, era directoare de programe, ne-a zis că postul va primi o orientare care să-l sprijine pe Năstase la preşedinţie.

Dărvăşan, pe partea spirituală, Gâdea la Antena 3

Cornel Dărvăşan: Eu n-am vrut să fac emisiuni politice, nu este de chemarea mea să fac acest lucru şi am avut o perioadă aşa de pauză mică. Mihai a prins un contract cu Antena şi a prins o emisiune electorală, eu am mers pe linia mai departe am făcut un contract cu Tele7ABC, am făcut Viaţa la superlativ 4 zile din săptămână şi programul a durat până s-a încheiat Tele7ABC.

După care am plecat din Bucureşti, am ajuns în Oradea, unde nu am fost liniştit, am făcut un studio de televiziune şi peste câţiva ani am revenit în Bucureşti şi s-a înfiinţat un post de televiziune la care am lucrat - Speranţa TV.

S-au întâmplat nişte transformări în viaţa personală, a trecut să renunţ, a trebuit să merg mai departe şi am lucrat la un post online, care se numea Light Channel, iar după a venit ideea cu A7TV.

Cum a apărut proiectul A7 TV?

Cornel Dărvăşan: Proiectul acesta a fost gândit de mine, la un moment dat am stat de vorbă cu antreprenorul Simon Maurer şi i-am zis: Ce-ai zice dacă am face un post de televiziune? El mi-a zis: „Ai câteva zile să faci un proiect”. Am făcut un proiect şi a zis că se aprobă.

Postul viza subiecte spirituale mai mult decât din acestea mondene şi actuale şi am zis să facem ceva frumos pentru oameni. Am început pe 19 martie acum patru ani.

Nu ne ocupăm de cancan, nu ne ocupăm de lucruri conflictogene, suntem un post corect şi vrem să accedem în sufletul românilor. Sloganul nostru este trăieşte viitorul. Este această expresie din vechi timpuri - „Carpe diem” (nr.red. Trăim clipa). Trăieşte viitorul este un fel de prelungire a trăirii clipei. În ce sens? Trăind clipa responsabil. Dacă trăim clipa fără să fim responsabili, e posibil să nu mai avem viitor.

Noi vrem să trăim clipa responsabil, dar vrem să trăim şi viitorul. Am văzut oameni care au dat orice ca să mai trăiască o lună de zile, dar n-au mai putut. Pentru că doar au trăit clipa. Mergem pe responsabilizarea oamenilor.

Eu cred că avem un public neglijat în România. Un public care s-a săturat de încleştări politice fără sfârşit. Chiar mă uitam la unul dintre posturi, ai 6-7 invitaţi din marea clasă politică, ai o oră de emisie, gazda are vreo 15 minute de ştiri, mai rămân 45 de minute în care să vorbească 6-7 oameni.

În general vorbesc unii peste alţii, unul mai stă pe telefon, că până îi vine rândul se întâmplă... Totuşi, eu nu mă uit la aşa ceva pentru că nu învăţ mare lucru. Lasă-l, domne, să vorbească şi el. Noi credem că există foarte mulţi oameni neglijaţi, oameni care s-ar uita la ceva constructiv, oameni care s-ar uita la o dezbatere serioasă, oameni care s-ar uita la un profesor.

Vrem să facem ceva de calitate, ceva serios. Când stau cu un invitat de calibru, mă simt ca şi cum aş fi citit o carte. Pentru că omul ăsta mi-a spus nişte lucruri de sinteză, de viaţă, pe care nu le-aş fi găsit într-o carte. De aceea tipul ăsta de jurnalism cred că va ajunge la multe inimi.”

Ce ia realizatorul Cornel Dărvăşan de la pastorul Cornel Dărvăşan

Cornel Dărvăşan: „Îţi dau un exemplu din discursul lui Ceauşescu. Zice aşa: este necesar să acţionăm cu fermitatea răspunderii pentru îndeplinirea în cele mai bune condiţiunilor normelor de muncă de pace şi prosperitate, precum şi înaintarea României spre cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie spre comunism. Na, ai înţeles ceva din chestia?

E un limbaj de lemn din care nu înţelegi nimic. Ei bine, din experienţa de pastor înveţi ce este relevant şi ce nu este relevant pentru oameni.

Degeaba stai în faţa a 200, 300 de oameni. Oamenii aşteaptă ceva relevant pe care să-l transmiţi, nu învârteli de cuvinte pe care să le alcutăieşti tu în mod meşteşugit şi la sfârşit este apă de ploaie.

Există tot felul de cursuri pe care le facem la şcoală, însă dacă fiecare reuşim ceva în domeniul ăsta, avem de la Dumnezeu nişte daruri. Cel mai important e să fii onest, să fii sincer cu tine şi să-ţi laşi trupul cu sinceritate să vorbească, nu să înveţi din oglindă nişte gesturi. Chestiilea astea nu se învaţă, le ai, eşti onest.

Eu am avantajul că predau şi comunicare non verbală la Universitate şi lucrul ăsta m-a ajutat enorm să înţeleg anumite lucruri, trebuie să fii natural, asta e tot ce contează. Chiar şi în emisiune. Trebuie să fii onest, nu trebuie să te prefaci, pur şi simplu trebuie să fii tu. Asta am învăţat din pastoraţie care mi s-a transferat în mass-media.”

VIDEO. Povestea lui Cornel Dărvăşan, redactor-şef A7 TV


Interviul integral, cu Cornel Dărvăşan, redactor-şef A7TV


Paginademedia.ro: Ce este A7TV?

Cornel Dărvăşan: „Este un post de televiziune generalist, care se bazează mult pe interviuri, se bazează pe personalităţi pe care noi le invităm şi ele răspund invitaţiei noastre. Este un post care vrea să se remarce pe piaţa media din România.

Transmite nişte valori deosebite, nu ne ocupăm de cancan, nu ne ocupăm de lucruri conflictogene, suntem un post corect şi vrem să accedem în sufletul românilor.”

Paginademedia.ro: Cum ai ajuns în proiect?

Cornel Dărvăşan: „Proiectul acesta a fost gândit de mine, la un moment dat am stat de vorbă cu antreprenorul Simon Maurer şi i-am zis: Ce-ai zice dacă am face un post de televiziune? El mi-a zis: „Ai câteva zile să faci un proiect”.

Am făcut un proiect şi a zis că se aprobă. Şi în momentul acela am pornit să cumpărăm domeniile pe online, cam asta a fost la început intenţia noastră, să intrăm pe online.

Postul viza subiecte spirituale mai mult decât din acestea mondene şi actuale şi am zis să facem ceva frumos pentru oameni. Am început pe 19 martie acum patru ani, am început cu mişcări mai puţin spectaculoase, cu oameni neiniţiaţi şi care nu au stat nicio oră în faţa camerelor tv.

Încet, încet am început să creştem, să facem vizualizări. De ceva vreme, s-a schimbat traiectoria, pentru că dacă până acum câţiva ani ne gândeam să oferim oamenilor, să plantăm nişte valori în societatea românească, ne-am gândit să facem un business, pentru că doar aşa, să prezinţi fără să primeşti bani, e mai greu să supravieţuieşti.

Şi atunci postul a luat-o într-o direcţie mai generalistă, mai largă, iar din 2019, din luna octombrie, am primit licenţă de la CNA.

Ne-au întrebat de ce trebuie să existe A7TV şi unul dintre membrii CNA a zis că nu ştie unde să ne încadreze. Şi le-am zis că această afirmaţie a dumneavoastră dovedeşte faptul că trebuie să existăm dacă nu aveţi să ne încadraţi. E foarte mare nevoie de noi.

Noi, pe weekend, avem emisiuni spirituale, apoi de duminică încep emisiunile de divertisment într-un anumit fel: luni, marţi, miercuri, joi sunt zile cu infotainment-uri, 6-7 ore zilnic. Nu suntem un post religios. Şi după acele discuţii am ajuns să luăm licenţa de la CNA. A fost o experienţă frumoasă.

Cam asta a fost pe scurt proiectul A7. Încă nu ştim acum dacă suntem în must carry, noi sperăm Datorită audienţelor pe care le avem, am intrat în nişte societăţi mai mici, în Braşov şi Mureş, sunt anumite emisiuni care sunt foarte urmărite. Unele au o audienţă rezonabilă pentru mass-media românească.”

Paginademedia.ro: Eşti absolvent de teologie....

Cornel Dărvăşan: „Noi ne bazăm pe faptul că divinitatea există şi vrem să transmitem câte ceva pentru dragii noştri români. Se spune că am fost coleg de bancă cu Mihai Gâdea. Este un adevăr, nu mi-e ruşine de lucrul ăsta, dar nici nu vreau să fiu recunoscut toată viaţa drept colegul lui Gâdea.

Noi am fost foarte buni prieteni, am făcut nişte turnee în America, şi acum mai comunicăm, dar fiecare are problemele lui.

Eu am cântat într-un grup vocal şi Mihai venea să prezinte, era un show-man. Era muzică creştină, chiar şi muzică tradiţională românească. Prin 1999-2000 făceam turneele cu Gâdea. Am primit turneul pentru că am început să facem un CD şi un antreprenor american ne-a auzit, antrenprenorul se numea Steve Darmody, era un artist creştin care avea propria agenţia, ne-a invitat să facem un tur prin toată America.”

Paginademedia.ro: Biserica adventistă v-a selectat pe voi

Cornel Dărvăşan: „Gâdea împreună cu conducerea de acolo am înjghebat un studio în Băneasa, se numea Hope Media, acolo a început să facă nişte emisiuni, eu eram pastor în Timişoara, după trei ani am avut un program naţional pe care îl mai dau adversarii lui Mihai pe posturile de televiziunile, poate ai văzut că el prezenta seri din acestea.

Eu prezentam o emisiune cu nişte interviuri pe stradă, de 10 minute, care se numea Viaţa la superlativ.

Practic noi am fost selectaţi ca să facem această introducere pentru vorbitorul principal. După acest program Mihai a avut o discuţie cu Silviu Prigoană, era atunci întemeietorul Realitatea, a început să facă emisiuni pe Realitatea TV şi mai avea nevoie de cineva cu care să facă emisiunea de duminică, intitulată Viaţa la superlativ.

Am venit de la Timişoara, el m-a sunat să vin şi nu am putut să refuz această chestiune. Noi am făcut nişte training pentru a intra în programul de care ţi-am spus şi nu eram chiar habarnişti. De atunci am intrat pe Realitatea, Mihai avea emisiunea de luni până joi, se numea „În centrul atenţiei”, invita tot felul de personalităţi ale României.”

Paginademedia.ro: Ce tip de emisiuni aveai?

Cornel Dărvăşan: „Aveam duminică Viaţa la superlativ, o emisiune spirituală, aveam tot felul de invitaţi: preoţi, pastori, dezbăteam subiecte. Aveam şi emisiuni speciale care au făcut rating destul de bun. Aveam o paletă destul de largă, dar în mod special pe linie spirituală.

Am auzit însă un zvon că se vinde postul, a venit cineva din conducere ne-a spus că uite se vinde postul la o firmă din italia, postul va fi orientat politic, dacă vreţi rămâneţi cu noi, dar nu mai faceţi emisiunile pe care le faceţi, intraţi pe linie politică, nicio problemă, aveţi politică, aveţi practică. Am vorbit cu Mihai că nu facem chestia asta, noi nu ne-am pregătit pentru asta.

A fost o fată care ne-a zis de schimbare, era directoare de programe, ne-a zis că postul va primi o orientare care să-l sprijine pe Năstase la preşedinţie.

Eu n-am vrut să fac emisiuni politice, nu este de chemarea mea să fac acest lucru şi am avut o perioadă aşa de pauză mică. Mihai a prins un contract cu Antena 1 şi a prins o emisiune electorală, eu am mers pe linia mai departe am făcut un contract cu Tele7ABC, am făcut Viaţa la superlativ 4 zile din săptămână şi programul a durat până s-a încheiat Tele7ABC.

După care am plecat din Bucureşti, am ajuns în Oradea, unde nu am fost liniştit, am făcut un studio de televiziune şi peste câţiva ani am revenit în Bucureşti şi s-a înfiinţat un post de televiziune la care am lucrat - Speranţa TV. S-au întâmplat nişte transformări în viaţa personală, a trecut să renunţ, a trebuit să merg mai departe şi am lucrat la un post online, care se numea Light Channel, iar după a venit ideea cu A7TV.

Cam asta e istoria, în A7TV m-am bucurat de o echipă tânără, entuziastă, chiar dacă nu avea experienţă. Eram foarte bucuroşti că putem să le prezentăm oamenilor, am observat că creştem şi am ajuns la statutul de astăzi.

Pe parcurs s-au adunat foarte mulţi profesionişti, avem oameni care ştiu televiziune, m-am bucurat că fiecare şi-a dat concursul, postul are astăzi într-un mare fel la capacitatea tehnică pe care o avem arată incrediibil şi imagine, şi lumină şi sunet, am diversificat programele astfel încât să fim o voce în România.”

Paginademedia.ro: Ce ia realizatorul Cornel Dărvăşan de la pastorul Cornel Dărvăşan?

Cornel Dărvăşan: „Îţi dau un exemplu din discursul lui Ceauşescu. Zice aşa: este necesar să acţionăm cu fermitatea răspunderii pentru îndeplinirea în cele mai bune condiţiunilor normelor de muncă de pace şi prosperitate, precum şi înaintarea României spre cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie spre comunism. Na, ai înţeles ceva din chestia? E un limbaj de lemn din care nu înţelegi nimic.

Ei bine, din experienţa de pastor înveţi ce este relevant şi ce nu este relevant pentru oameni. Degeaba stai în faţa a 200, 300 de oameni. Oamenii aşteaptă ceva relevant pe care să-l transmiţi, nu învârteli de cuvinte pe care să le alcutăieşti tu în mod meşteşugit şi la sfârşit este apă de ploaie.

Această chestiune m-a ajutat foarte mult. Bine şi experienţa din faţa publicului. Mai lucrez şi într-un domeniu, spre juridic.

Am o revistă din Universul juridic, e altceva când ai în spate zeci de ani în care ai stat în faţa oamenilor, nu te fâstâceşti, pentru că relevanţa este ceea ce trebuie să te caracterizezi. Să nu vorbim lucruri doar de dragul de a le spune, ci iei un subiect de la A la Z şi îl tratezi.

Există tot felul de cursuri pe care le facem la şcoală, însă dacă fiecare reuşim ceva în domeniul ăsta, avem de la Dumnezeu nişte daruri. Cel mai important e să fii onest, să fii sincer cu tine şi să-ţi laşi trupul cu sinceritate să vorbească, nu să înveţi din oglindă nişte gesturi. Chestiilea astea nu se învaţă, le ai, eşti onest.

Eu am avantajul că predau şi comunicare non verbală la Universitate şi lucrul ăsta m-a ajutat enorm să înţeleg anumite lucruri, trebuie să fii natural, asta e tot ce contează. Chiar şi în emisiune. Trebuie să fii onest, nu trebuie să te prefaci, pur şi simplu trebuie să fii tu. Asta am învăţat din pastoraţie care mi s-a transferat în mass-media.”

Paginademedia.ro: Le spui şi colegilor din A7TV?

Cornel Dărvăşan: „Bineînţeles că le spun. Noi toţi observăm în stânga, dreapta, care vrea să iasă în evidenţă şi soluţia asta este să fii tu însăţi. Actorii fac nişte şcoli speciale, chiar şi ei au natural de la Dumnezeu nişte înclinaţii, cei care nu au e ca un fotbalist, fotbalistul învaţă trage, dar trebuie să aibă şi talent, că altfel nu ajungi mare.”

Paginademedia.ro: De ce acum această trecere către televiziunea clasică?

Cornel Dărvăşan: „Lucrurile au fost în felul următor. Chiar dacă am început în online şi aveam 4-5 ore pe zi, noi le reluam pe site-ul nostru a7tv.ro, astfel încât să fie 24 de ore. Dacă vrea cineva să ne vadă 24 de ore, ne-ar fi văzut acolo.

Dacă am fi făcut o televiziune online, fără planuri de viitor, am fi făcut mici emisiuni de 4-5 minute. N-a fost intenţia iniţială să fim doar online, intenţia era ca într-o zi să fim pe cablu. Dar am făcut online, pentru că nu eram profesionişti, noi începeam pentru prima dată televiziunea şi decât să facem la perete, mai bine facem online, ne rodăm, ne vin colegi noi şi la ora actuală am ajuns să intrăm fără probleme pe cablu.

S-a schimbat şi componenta business-ului.

La început a fost de a transmite nişte valori, apoi a fost ideea că domne dacă tot avem infrastructură, hai să facem nişte bani. Am participat anul trecut la campania electorală, am făcut nişte bani.

S-a încercat să se desprindă lucrurile, avem un director general care a lucrat în vânzări, vrem să înfiinţăm un departament de vânzări, avem un departament de marketing foarte bun. Sper să ajungem acolo unde ne dorim.”

Paginademedia.ro: Sunt mai multe emisiuni în grilă faţă de acum un an?

Cornel Dărvăşan: „Da, sunt foarte mult emisiuni în grilă.”

Paginademedia.ro: Dacă ar fi să denumeşti conceptul pe care îl dă televiziunea acum, care fi acela?

Cornel Dărvăşan: „Valoare, bucurie, viaţă, viitor. Sloganul nostru este trăieşte viitorul. Este această expresie din vechi timpuri - „Carpe diem” (nr.red. Trăim clipa). Trăieşte viitorul este un fel de prelungire a trăirii clipei. În ce sens? Trăind clipa responsabil. Dacă trăim clipa fără să fim responsabili, e posibil să nu mai avem viitor. Noi vrem să trăim clipa responsabil, dar vrem să trăim şi viitorul.

Nu ne bazăm doar pe acum, suntem într-o societate instant. Contează şi ziua de mâine totuşi. N-ar fi bine să o trăieşti responsabili? Am văzut oameni care au dat orice ca să mai trăiască o lună de zile, dar n-au mai putut. Pentru că doar au trăit clipa. Mergem pe responsabilizarea oamenilor.

Noi vrem să avem o armonie: şi libertate şi responsabilitate. Noi asta vrem.”

Paginademedia.ro: Vinde această orientare?

Cornel Dărvăşan:Eu cred că avem un public neglijat în România. Un public care s-a săturat de încleştări politice fără sfârşit. Chiar mă uitam la unul dintre posturi, ai 6-7 invitaţi din marea clasă politică, ai o oră de emisie, gazda are vreo 15 minute de ştiri, mai rămân 45 de minute în care să vorbească 6-7 oameni. În general vorbesc unii peste alţii, unul mai stă pe telefon, că până îi vine rândul se întâmplă...

Totuşi, eu nu mă uit la aşa ceva pentru că nu învăţ mare lucru. Lasă-l, domne, să vorbească şi el. Noi credem că există foarte mulţi oameni neglijaţi, oameni care s-ar uita la ceva constructiv, oameni care s-ar uita la o dezbatere serioasă, oameni care s-ar uita la un profesor.

Oamenii s-au uitat la ceva serios, când am avut invitat un profesor. E vorba de emisiunea „Ştirea cea bună”, un talk-show. E adevărat că unele dintre ele sunt experimente. În seara asta fac un experiment: am doi compozitori români.

Ar interesa pe cineva ce s-a mai scris în muzica românească? Să vedem ce viaţa au oamenii ăştia, ce i-a atras spre muzica cultă. Cei doi compozitori sunt: domnul Marin Voican Ghioroiu şi Constantin Narvinte (peste 90 de ani). Oameni de un calibru deosebit, vreau să văd povestea din spatele lor.

Vrem să facem ceva de calitate, ceva serios. Când stau cu un invitat de calibru, m-aş fi simţit ca şi cum aş fi citit o carte. Pentru că omul ăsta mi-a spus nişte lucruri de sinteză, de viaţă, pe care nu le-aş fi găsit într-o carte. De aceea tipul ăsta de jurnalism cred că va ajunge la multe inimi.”

Paginademedia.ro: Unde s-ar încadra A7TV în peisajul media de la noi?

Cornel Dărvăşan: „Este un post generalist în primul rând. Dar are accente spirituale, are o emisiune care este foarte frumoasă, Fresh Access, începem cu ea live-urile de peste zi. Avem medicale, emisiuni medicale.

Avem emisuni de justiţie, avem emisiuni de business, avem emisiuni spirituale de weekend, suntem o mixtură interesantă. Se bazează pe talk show-uri, vom merge şi pe zona de ştiri în perspectivă. Spre exemplu, eu prezint ştiri în fiecare seară.

Uneori însă mi-e greu să găsesc 2-3 ştiri pozitive din toată România. Ştii că ştirea e atunci când se întâmplă ceva rău. Dar uite că găsesc lucruri interesante, le prezint oamenilor. Prezint ştiri, le preiau, vedem ce se întâmplă, oamenii se uită, apoi în funcţie de subiect îl iau invitatul şi îl pun la treabă. Şi cred că va fi ceva frumos.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    la cit minte gidea nu cred ca a avut tangenta cu religia Si-a vindut sufletul pe banii lui voiculescu Dumnezeu vede si te resplateste dupa ceea ce ai facut in viata
  • Costin F Costin F
    Media si oamenii care o produc au ajuns un mare *** in aceasta tara , si nu numai .

Trimite un comentariu

sus