Skip to main content

Grupul Deutsche Welle revine în Ungaria: „Diversitatea media este în pericol, iar presa critică este sub presiune”

 
Grupul Deutsche Welle revine în Ungaria: „Diversitatea media este în pericol, iar presa critică este sub presiune”
Foto: DW.com

Trustul media german Deutsche Welle se întoarce în Ungaria, acolo unde va deschide o pagină în limba maghiară, scrie G4Media. Decizie vine la câteva săptămâni după ce autoritățile maghiare au oprit emisia postului de radio KlubRadio, fiindcă era critic la adresa guvernului condus de Viktor Orban.

Peter Limbourg, directorul DW, a luat decizia de a înființa această pagină pentru că „nu s-a îmbunătățit deloc situația mass-media din Ungaria”.

Publicitate

„Este vorba de un stat european, în care diversitatea media este în pericol, iar presa independentă și critică este sub presiune. Ca atare, ne-am gândit că DW are de lucru și aici, ca și în Polonia”, a spus Limburg, potrivit G4Media, care citează Telek.

Din anii '60 până în anii '90, Deutsche Welle a transmis în limba maghiară știri ale serviciului public german. Potrivit jurnalistului maghiar Szabad Pécs, DW ar putea reveni pe viitor în grilele cabliștilor din Ungaria.

Pe lângă DW, și Radio Europa Liberă s-a întors în Ungaria acum jumătate de an, după ce libertatea presei a fost pusă la grea încercare.
 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu