Skip to main content

Facebook, blocat temporar în Myanmar de armata care a preluat puterea

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Facebook a fost interzis temporar în statul asiatic Myanmar de către Junta militară, la câteva zile după ce a prelunat conducerea ţării şi a dat jos guvernul democratic, scrie BBC.

Publicitate

Oficialii au declarat că platforma socială este principala sursă de informare pentru mulţi locuitori din Myanmar. Astfel, generalii birmani le-au ordonat furnizorilor de internet să blocheze oamenilor accesul la Facebook.

Locuitorii statului nu mai pot accesa aplicaţia până pe 7 februarie, potrivit unui anunţ al Ministerului Comunicaţiilor şi Informaţie din Myanmar.

„Îndemnăm autorităţile să permită accesul din nou la aplicaţie, astfel încât oamenii din Myanmar să poată comunica cu familiile şi prietenii lor, dar şi să acceseze informaţii importante”, a fost reacţia reprezentanţilor Facebook, potrivit BBC.

Context. Pe 1 februarie armata din Myanmar a produs o lovitură de stat împotriva guvernului condus de Aung San Suu Kyi. Liderul în vârstă de 75 de ani a fost arestat, iar Junta militară a instaurat stare de urgenţă pentru un an.

Din acea zi sunt proteste în fiecare zi pe străzile din Myanmar, dar mai ales în capitala Naypyidaw. Oamenii vor ca vechiul guvern condus de Aung San Suu Kyi să conducă din nou ţara.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus