Skip to main content

Facebook, mai multe mesaje pro-vaccinare. Noi măsuri pentru combaterea dezinformărilor

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Facebook aduce noi informaţii legate de vaccinurile anti-Covid, scrie SocialMediaToday. În acelaşi timp, platforma condusă de Mark Zuckerberg sporeşte restriciţiile privind dezinformările legate de vaccinuri.

Publicitate

Prima măsură luată de Facebook a fost în America, acolo unde a adăugat un nou „element” în centrul de informaţii despre Covid-19. Oamenii sunt informaţi cu privire la momentul în care sunt eligibili pentru vaccinare şi sunt anunţaţi de cele mai apropiate centre de vaccinare.

Noile instrucţiuni introduse de Facebook vor fi extinse şi în mai multe ţări, în următoarele săptămâni.

De asemenea, Facebook alocă 120 de milioane de dolari în „credite publicitare” pentru a ajuta Ministerele Sănătăţii, ONG-urile şi agenţiile ONU pentru ca informaţiile legate de vaccin să ajungă la cât mai multe persoane.

Facebook va implementa şi o serie de instrucţiuni suplimentare pentru guvernele şi organizaţiile de sănătate pentru a maximiza mesajele pro-vaccinare. Şi pe WhatsApp vor fi mesaje pro-vaccin.

Totodată, Facebook va include un Centru de Informaţii Covid-19 şi pe Instagram.

Facebook elimină dezinformările de pe platforma sa

Platforma lui Zuckerberg nu se ocupă doar de promovarea vaccinurilor anti-Covid, ci şi de eliminarea dezinformărilor legate de pandemie.

Facebook a întocmit o listă de afirmaţii care vor fi şterse:

- COVID-19 este făcut în laborator sau de om
- Vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea bolii
- E mai sigur să iei boala decât să primeşti vaccinul
- Vaccinurile sunt toxice, periculoase sau provoacă autism

Lista completă poate fi citită AICI.

„În urma consultărilor cu organizaţiile de sănătate, inclusiv cu OMS, extindem lista de afirmaţii false pe care le vom elimina dacă includ afirmaţii false despre COVID-19 şi vaccinuri”, spun reprezentanţii Facebook.

Un caz recent a avut loc în România. Pagina de Facebook Naşul a fost ştearsă pentru nenumăratele conspiraţiile pe care le împrăştia. Detalii, AICI.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Feisbuk - cera mai credibila sursa de informare!!! hahaha

Trimite un comentariu

sus