Skip to main content

Facebook reduce conţinutul politic. Au mai fost luate şi alte decizii

 
Foto: NDTV.com
Foto: NDTV.com

Facebook ia noi măsuri. Platforma condusă de Mark Zuckerberg îşi doreşte să reducă conţinutul politic în feed-urile utilizatorilor, scrie SocialMediaToday.

Publicitate

În ultimele luni, Facebook era criticat pentru că a permis dezvoltarea unor mişcări politice considerate „periculoase”, ceea ce a dus la violenţe în lumea reală, cel mai recent exemplu fiind asediul Capitoliului, la început de ianuarie. Acel eveniment a fost, se pare, picătura care a umplut paharul pentru Facebook, iar în următoarea perioadă se vor lua măsuri.

„Am primit un feedback comun pe care îl auzim de la oameni. Ei nu mai vor să aibă prea mult conţinut politic în fluxul lor de ştiri. În următoarele luni vom lucra pentru a înţelege mai bine ce preferă oamenii, dar şi preferinţele lor în materie de politică.

Vom reduce temporar distribuţia conţinutului poltiic în fluxul de ştiri pentru oamenii din Canada, Brazilia şi Indonezia în această săptămână, iar în SUA schimbarea se va produce în următoarele săptămâni”, au explicat reprezentanţii Facebook, potrivit SocialMediaToday.

Facebook a luat măsuri în acest sens, în 2020. A interzis grupurile QAnon în august, apoi a eliminat grupurile oamenilor conspiraţionişti, în octombrie.

De asemenea, a implementat noi reguli cu privire la dezinformarea din timpul alegerilor din SUA şi, în cele din urmă, a sfârşit prin a-l interzice pe fostul preşedinte american, Donald Trump, imediat după ce a incitat la revoltele din Capitoliu.

Facebook ajustează noul flux de ştiri

Pe măsură ce vor fi eliminate informaţiile despre politică, fluxul de ştiri va fi adaptat cu informaţii din alte domenii şi va ajuta, în mod special, specialiştii în marketing. Aceştia îşi vor putea promova afacerile mult mai bine, odată cu noul algoritm folosit de Facebook.

Potrivit SocialMediaToday, schimbarea generată de Facebook le-ar putea aduce oamenilor mai multe postări despre stilul de viaţă, divertisment şi comerţul electronic.

CITEŞTE ŞI: Donald Trump, interzis pe Facebook şi Instagram până la finalul mandatului de preşedinte

CITEŞTE ŞI: Facebook, mai multe mesaje pro-vaccinare. Noi măsuri pentru combaterea dezinformărilor

CITEŞTE ŞI: Facebook elimină secţiunea cu detalii despre pagini

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus