Skip to main content

Social-democraţii din Parlamentul European, campanie la nivel european împotriva Facebook şi Google

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Grupul Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European a lansat o companie, la nivel european, împotriva abuzurilor de date personale ale cetăţenilor de către companiile Big Tech, precum Facebook şi Google, scrie G4Media.

Publicitate

Noua campanie iniţiată de Socialişti se numeşte „AdsZuck” şi a început ca urmare a reglementărilor privind platformele de social media: legea serviciilor digitale şi legea pieţelor digitale.

Europarlamentul olandez Paul Tang, iniţiatorul campaniei, a explicat acest demers (via G4Media):

„Vrem ca marile companii de tehnologie să înţeleagă că datele noastre private nu sunt un produs! De mult prea mult timp, aceste companii obţin profituri de miliarde de euro din vânzarea de date (…) Când Facebook vă întreabă „la ce te gândeşti?”, nu vă lăsaţi păcăliţi – ei ştiu deja. Şi asta trebuie să se oprească.”

De asemenea, Socialii şi Democraţii au iniţiat o petiţie online prin care doresc oprirea utilizării publicităţii personalizate. Până în prezent, petiţia a fost semnată de 300 de persoane.

Ismail Ertug, vicepreşedintele S&D, a spus despre noua campanie „AdsZuck” (via G4Media):

„Legea privind serviciile digitale şi Legea pieţelor digitale sunt un pas bun în direcţia bună, afirmând că ceea ce este ilegal offline ar trebui să fie şi ilegal şi în online. Dar trebuie făcut mai mult. Piaţa publicităţii digitale creşte acum mai mult ca niciodată din cauza pandemiei. Vrem să rupem acest model de abuz al informaţiilor personale ale oamenilor.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus