Skip to main content

Iar despre Covid. Iar despre pâine. Un alt spot cu pâine neambalată, din nou pe masa CNA. Ce a decis Consiliul?

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

CNA. Din nou despre "COVID pe pâine". Un alt spot cu pâinea neambalată şi riscurile de a lua astfel COVID a ajuns să fie discutat în şedinţa Consiliului din 2 februarie. Reclama a venit tot din partea Asociaţiei „Preţuieşte Calitatea”.

Publicitate

Varianta nouă a rulat la începutul anului pe anumite posturi. CNA-ul a făcut monitorizări în perioada 18-24 ianuarie, iar spotul a rulat pe: Antena 3, B1 TV, Realitatea Plus, România TV.

Ce se spune în noul spot?

„Virusul Covid-19 rămâne mai multe ore pe pâinea neambalată contaminată.

În partea de jos a ecranului a fost scris, timp de 3 secunde, textul *Conform studiului efectuat de un colectiv de cercetare de la Universitatea Bucureşti.

Apoi, pe fundal alb, a fost afişat textul SOLICITĂM: AUTORITĂŢII NAŢIONALE PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORILOR AUTORITĂŢII NAŢIONALE SANITARE VETERINARE ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR SĂ REGLEMENTEZE AMBALAREA PRODUSELOR DE PANIFICAŢIE!”

Mai mulţi oameni au sesizat la CNA acest spot, dar şi ROMPAN (Patronatul Român din Industria de morărit).

Ce decizie au luat membrii CNA?

Dorina Rusu a propus intrarea în legalitate a spotului, însă doar Oana Dincă şi Orsolya Boros au fost „pentru”. În urma unor alte consultări, membrii Consiliului au decis să trimită o scrisoare Consiliului Concurenţei pentru a afla dacă este sau nu concurenţă neloială.

Monica Gubernat a propus scrisoarea către Consiliul Concurenţei, iar ceilalţi au votat în unanimitate propunerea.

Un spot cu 500 de români care se îmbolnăvesc din cauza pâiinii nemabalate, oprit acum câteva săptămâni

Asociaţia "Preţuieşte Calitatea" nu este la primul spot controversat. O altă reclamă, în care se spune că „500 de români se îmbolnăvesc zilnic din cauza pâinii neambalate” a fost declarat nepotrivită, pentru că induce în eroare, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Asociaţia are sediul într-o clădire deţinută de aceeaşi companie care e acţionar şi la producătorul de pâine Vel Pitar. Oficialii asociaţiei au precizat însă că nu este nicio legătură între Vel Pitar şi ONG.

De notat că, anul trecut, chiar Vel Pitar a avut o campanie care sugera că virusul nu se ia de pe pâinea ambalată, spot oprit de asemenea de CNA.

CITEŞTE ŞI: INTERZIS PE TV. Spotul care spunea că 500 de români s-ar îmbolnăvi zilnic din cauza pâinii neambalate nu e în regulă

Vel Pitar şi reclama de anul trecut, la de începutul pandemiei

În primăvara lui 2020, Vel Pitar a difuzat un spot TV în care spune că „gripa, dar şi alte boli, se pot transmite de la persoanele care tuşesc sau strănută peste pâinea dumneavoastră, nu doar în magazine, ci şi în depozite sau când pâinea este transportată” (…) Cumpără pâinea ambalată de la Vel Pitar! Alege siguranţa alimentară! Garantat, fără virusul gripal!”, spunea reclama.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis interzicerea de la difuzare a reclamei la pâinea Vel Pitar care „garanta” pâine fără „virusul gripal”, întrucât „instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile”.

Detalii, aici.


Citeşte şi: FAKE-NEWS printr-un spot aparent de interes public! 500 de români s-ar îmbolnăvi zilnic din cauza pâinii neambalate. Cine e în spate


Citeşte şi: CNA a interzis reclama Vel Pitar cu pâinea „fără virusul gripal” şi face apel la publicitari să nu mai exploateze această situaţie


Citeşte şi: De ce a plecat Ioana Dogioiu de la Ziare.com: „Ni s-a cerut să publicam stiri si comentarii din care sa rezulte ca painea neambalata imbolnaveste de Covid”


Citeşte şi: MONITORIZARE. Titlul cu 500 de români bolnavi zilnic din cauza pâinii, şi pe Ziare.com, site deţinut de acţionarii Vel Pitar. Multe articole despre binefacerile pâinii ambalate

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • david david
    De la episodul trecut am mare grija sa nu mai cumpar orice paine de la Vel Pitar. Dubios, ca sa fiu dragut, mod de a face afaceri.
  • jk jk
    Sincer cam merita intrarea in legalitate.E enervanta si penibila aceasta reclamă!

Trimite un comentariu

sus