Skip to main content

De ce a plecat Ioana Dogioiu de la Ziare.com: „Ni s-a cerut să publicam stiri si comentarii din care sa rezulte ca painea neambalata imbolnaveste de Covid”

 
De ce a plecat Ioana Dogioiu de la Ziare.com: „Ni s-a cerut să publicam stiri si comentarii din care sa rezulte ca painea neambalata imbolnaveste de Covid”

„Reprezentantul proprietarului site-ului (n.red - ziare.com) ne-a cerut verbal si in scris sa publicam stiri si comentarii din care sa rezulte ca painea neambalata imbolnaveste de Covid”, scrie Ioana Dogioiu - fostă jurnalistă ziare.com, unul dintre oamenii care au părăsit în vară publicaţia.

Publicitate

Postarea sa vine ca reacţie la un text Pagiademedia.ro, în care este relatat cazul unui spot TV controversat.

SCURT CONTEXT. „Zilnic apar aproximativ 500 de cazuri noi de Covid-19 din cauza consumului de pâine neambalată", spune spotul, care a rulat, de la sfârşitul lunii decembrie, pe toate posturile de ştiri din România.

Spotul nu este asumat de niciun producător. Din informaţiile Paginademedia.ro, clientul este Asociaţia Preţuieşte Calitatea.


FAKE-NEWS printr-un spot aparent de interes public! 500 de români s-ar îmbolnăvi zilnic din cauza pâinii neambalate. Cine e în spate?


Asociaţia Preţuieşte Calitatea, care a plătit spotul, are sediul pe Bulevardul Constructorilor, într-o clădire deţinută de Broadhurst Investments Limited. Acelaşi fond de investiţii este acţionar şi la producătorul de pâine Vel Pitar. Preşedintele Asociaţiei spune că Vel Pitar nu este membru.


Dogioiu: Am refuzat să publicăm. Documentarea a infirmat existenţa vreunui pericol


În postarea de aseară, Dogioiu explică, pe scurt, cum fost echipă ziare.com (actuală spotmedia.ro) a luat decizia de a nu publica materiale despre „pericolul” adus de pâinea neambalată.

- „Am refuzat pentru ca documentarea, facuta intern si international, a infirmat existenta vreunui pericol”

- „Am considerat ca interesul era legat de faptul ca in portofoliul fondului de investitii care detine si Ziare.com se afla si VelPitar, care vinde numeroase sortimente de paine ambalata, iar dl Siminel Andrei (n. red - reprezentatul patronatului ziare.com) a considerat ca pandemia este o buna ocazie de a prospera prin specularea spaimelor oamenilor

- „Nu stiu daca banii lui Siminel Andrei sunt in spatele spotului ticalos cu romanii imbolnaviti de covidul de pe paine. Dar stiu asa:”

- „Primul studiu "stiintific" folosit ca argument este realizat de un cunoscut al dlui Siminel Andrei si este complet lipsit de metoda stiintifica”

- „Gratiela Iordache, fosta presedinta a Asociatiei care a comandat clipul, este o apropiata a dlui Siminel Andrei.”



„Noul ziare.com a satisfăcut dorinţa refuzată de noi”


Totodată, Ioana Dogioiu acuză noua redacţie ziare.com că a publicat materiale despre pâinea neambalată:

„Am observat ca noul ziare.com a satisfacut dorinta refuzata de noi dlui Siminel Andrei”, spune aceasta.

O monitorizare făcută de Paginademedia.ro arată că site-ul Ziare.com (cu noua echipă, condusă de Ramona Ursu) este plin de articole cu binefacerile pâinii ambalate.

Monitorizarea Paginademedia.ro, aici


Istorie: O firmă penalizată că făcea reclamă la pâine ambalată


În urmă cu câteva luni, o companie ajungea în atenţia CNA pentru un spot în care vorbea de avantajele pâinii ambalate.

Paginademedia.ro vă prezintă cazul de atunci:

Vel Pitar a difuzat un spot TV în care spune că „gripa, dar şi alte boli, se pot transmite de la persoanele care tuşesc sau strănută peste pâinea dumneavoastră, nu doar în magazine, ci şi în depozite sau când pâinea este transportată” (…) Cumpără pâinea ambalată de la Vel Pitar! Alege siguranţa alimentară! Garantat, fără virusul gripal!”, spunea reclama.

Consiliul Naţional al Audivoizualului a decis interzicerea de la difuzare a reclamei la pâinea Vel Pitar care „garanta” pâine fără „virusul gripal”, întrucât „instigă să renunţe la alte produse sau servicii similare ori asemănătoare identificabile”.


Citeşte şi: CNA a interzis reclama Vel Pitar cu pâinea „fără virusul gripal” şi face apel la publicitari să nu mai exploateze această situaţie


Ziare.com a rămas fără redacţie în vară


Publicaţia online Ziare.com a rămas, în vară, fără întreaga echipă care se ocupa de site. A plecat toată redacţia condusă de Serinela Spătărelu, dar şi departamentele de suport, de tehnic şi de vânzări. În total, a fost vorba despre câteva zeci de persoane (aproximativ 30).

La vremea plecarii, jurnaliştii acuzau neînţelegeri cu patronatul, mai precis vorbeau despre „intenţia patronatului de a schimba politica editorială", dar şi de a „controla conţinul".

Singurul care a continuat ziare.com, din vechia redacţie, a fost Ionel Stoica (jurnalist specializat pe justiţie).

Nou redactor-şef a fost numită jurnalista Ramona Ursu.


Citeşte şi: EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacţia, tehnicul şi vânzările


Citeşte şi: Jurnaliştii: Proprietarul Ziare.com a vrut să schimbe politica editorială. Cum se numeşte şi când se lansează site-ul echipei care pleacă în masă


MONITORIZARE. Titlul cu 500 de români bolnavi zilnic din cauza pâinii, şi pe Ziare.com, site deţinut de acţionarii Vel Pitar. Multe articole despre binefacerile pâinii ambalate

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • stefan stefan
    Intrebare pentru dna Ioana Dogioiu: Sunteti in cautarea unui serviciu sau unor servicii?

Trimite un comentariu

sus