Skip to main content

Libertatea: 27 de jurnalişti s-au vaccinat mai devreme, în prima etapă. Director DSP: Îmi expirau dozele

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

27 de jurnalişti s-au vaccinat mai devreme, adică în prima etapă. S-a întâmplat în Botoşani, unde 27 de jurnalişti s-au vaccinat anti-Covid pe 14 ianuarie, scrie Libertatea.

Publicitate

Directorul DSP Botoşani a spus, pentru Libertatea, că dozele de Pfizer erau pe punctul de a expira, aşa că au fost imunizate cele 27 de persoane, pentru a nu se irosi niciun vaccin.

„Dintre cei care erau planificaţi în a cincea zi, când îmi expirau aceste doze, am avut mai multe persoane programate care s-au îmbolnăvit sau care din diferite motive nu au venit.

Am încercat la personal medical, ba erau plecaţi, ba nu puteau ajunge, aşa că am preferat să nu pierd aceste două doze şi i-am chemat pe cei 27 care erau oricum programaţi pe 15 ianuarie”, a declarat directorul DSP Botoşani Monica Adascăliţei.

Libertatea subliniază un aspect important: primele persoane imunizate în etapa a II-a au fost programate abia pe 18 ianuarie.

Jurnalistă: Nu a fost vorba despre nicio pilă

Conform jurnalistei Roxana Aiacoboaei, citată de Libertatea, în seara de 13 ianuarie directorul DSP i-a anunţat pe jurnalişti, pe grupul de WhatsApp unde se ţine legătura cu presă, că au rămas flacoane neconsumate dintr-o tranşă de Pfizer care mai puteau fi folosite doar pe 14 ianuarie.

Aceasta spune:

„Cum niciun cadru medical nu a mai dorit, la acel moment, să se vaccineze, oficialul a propus să se imunizeze oameni de presă, susţinând că şi categoria aceasta este una de risc, prin natura meseriei. Cu alte cuvinte, decât să ajungă în tomberon, serul rămas a fost consumat pe cei 27 (între care şi eu).

Nu a fost vorba despre nicio pilă şi nici despre «băgarea în faţă» a cuiva. Nu ştiu cum ar putea constitui asta o infracţiune”, a spus aceasta.


Citeşte tot materialul pe Libertatea


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus