Skip to main content

Pe B1 TV. Documentar despre Canalul Suez, la început de aprilie

 
Foto: Descopera.ro
Foto: Descopera.ro

B1 TV va difuza, la început de aprilie, un documentar despre Canalul Suez. Producţia numită „Canalul Suez” se va vedea vineri, 2 aprilie, de la ora 22:00.

Publicitate

Filmul este difuzat în contextul în care Canalul Suez a fost blocat timp de o săptămână de o navă a Ever Given. Acest eveniment a dus la pierderea a miliarde de euro şi la blocarea comerţului maritim global. Aproximativ 400 de vase au aşteptat la deblocarea Canalului Suez, inclusiv nave care transportau animale vii din România.

Documentarul prezintă rolul pe care l-a avut Canalul Suez pentru comerţul maritim global în ultimele două secole. Realizarea sa a dus la o schimbare a comerţului dintre Europa şi Asia, dar a fost şi în mijlocul unor mari tensiuni politice şi militare.

Criza Canalului Suez din 1956 este un capitol important al secolului al XX-lea, conflictul dintre Egipt pe de-o parte şi Marea Britanie, Franţa şi Israel de partea cealaltă, fiind un moment de cotitură în politica din regiune.

Tot în cadrul documentarului se va prezenta istoria construirii Canalului Suez, precum şi modernizarea şi extinderea acestuia din ultimii şapte ani.

Realizatorii documentarului au urcat şi la bordul unei nave de transportat containere de mari dimensiuni, în timpul trecerii acesteia prin Canalul Suez.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

Trimite un comentariu

sus