Skip to main content

Burse pentru elevii care vor sa înveţe media şi publicitate. Mii de euro puse la bătaie

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Burse de mii de euro sunt puse la bătaie pentru elevii care vor să înveţe despre media şi publicitate. Iniţiativa aparţine unui liceu privat din Bucureşti.

Publicitate

Este vorba despre şcoala Laude-Reut, care oferă 12 burse şcolare, cu o valoare anuală între 7.800 şi 11.400 de euro, absolvenţilor de gimnaziu.

Bursierii vor studia, pe durata a trei ani (cls. IX-XI) un curs opţional de Comunicare, Publicitate şi Relaţii Publice. Cursul include activităţi practice în companii, instituţii media şi studiouri de televiziune.

Bursele acoperă costurile de şcolarizare în proporţii între 75% şi 100% şi se acordă exclusiv pe bază de merit, în funcţie de mediile şcolare

„Înscrierile, pentru bursele oferite în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, se fac online, pe site-ul şcolii, până pe 13 martie inclusiv. Candidaţii la cele două burse integrale oferite de Ambasada Israelului sunt în prezent în etapa de evaluare.

Respectând principiile meritocraţiei, pentru prima dată finanţările bursierilor sunt menţinute pe perioada în care aceştia îşi menţin performanţele şcolare”, spun oficialii instituţiei.

Bursele sunt disponibile elevilor înscrişi la şcoli din Bucureşti şi care locuiesc, de asemenea, în Bucureşti. Preselecţia candidaţilor se face pe baza mediei de absolvire a clasei a VII-a (în anul şcolar 2018-2019) şi a semestrului I al clasei a VIII-a (în anul şcolar 2019-2020), medie care trebuie să fie de peste 9,50.

Alternativ, candidaţii pot prezenta rezultate foarte bune la olimpiadele şcolare (cel puţin etapa pe municipiu) la limba română, matematică, informatică sau limba engleză, cu preponderenţă în clasa a VII-a şi clasa a VIII-a, iar media la limba engleză în clasa a VII-a trebuie să fie de cel puţin 9,50 şi de peste 9,00 în semestrul I al clasei a VIII-a.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus