Skip to main content

Din weekend. Începe emisiunea lui Mircea Dinescu, la Prima TV

 
Foto: Prima TV
Foto: Prima TV

Poetul Mircea Dinescu debutează cu emisiunea sa la Prima TV. Producţia „Poezie şi delicateţuri” începe de duminică, 14 martie, de la ora 14:00.

Publicitate

Filmările au loc la Portul Cultural Cetate, iar primul invitat al emisiunii este Ioan Andone, fost jucător la Dinamo şi al echipei naţionale a României.

Mircea Dinescu, despre emisiunea „Poezie şi delicateţuri”:

“Răscolesc în continuare după ultimii lăutari din România pe care eu i-am descoperit şi lansat. Din păcate nu se mai naşte o nouă generaţie de lăutari iar cei care sunt, sunt bătrâni lautari care au o zestre, moştenită de la bunicii lor, de cântece lăutăreşti cu hazul şi cu farmecul lor.

Şi evident că o să invit vedete din lumea filmului, televiziunii dar şi din alte domenii - medici, sportivi, pe care încerc cu o cheiţă tainică să îi deschid şi să le aflu secretele şi biografiile.”

Paginademedia.ro a anunţat, în exclusivitate, trecerea lui Dinescu de la TVR la Prima TV, la începutul lunii februarie. Detalii, AICI.

Despre Mircea Dinescu

Mircea Dinescu (născut pe 11 noiembrie 1950, la Slobozia) este poet, publicist, producător de vin, proprietar de restaurant din centrul Bucureştiului şi om de televiziune.

A publicat, din 1971 şi până în prezent, zeci de volume în ţară şi în străinătate, poeziile sale putând fi citite în Germania, Ungaria, Olanda, Suedia, Franţa, Bulgaria sau Serbia.

Activitatea literară i-a adus numeroase premii şi distincţii naţionale şi internaţionale, cum ar fi premiul Academiei Române sau Premiul Herder.

Intrat în istorie ca primul om care a anunţat o revoluţie la televizor, Mircea Dinescu a fost preşedintele Uniunii Scriitorilor între 1990 şi 1993, a înfiinţat revistele de satiră politică „Academia Caţavencu” (1990), „Plai cu boi” (2001) şi „Aspirina săracului” (2003) şi a fost membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), din 2006 până în 2012.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV. Mircea Dinescu se mută cu emisiunea Politică şi Delicateţuri de la TVR

CITEŞTE ŞI: OFICIAL. Mircea Dinescu trece la Prima TV. Emisiunea schimbă puţin numele: „Mai puţină politică şi mai multă poezie”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Azi a fost Dinescu și pe TVR1 și pe Prima.

    Oare cât va mai rămâne și la TVR?
    Emisiunile sunt la aceeași oră! :)

    .
  • DODO DODO
    @ BAM Aici era vorba de dinescu si traseul lui Cum a evoluat el de la anticomunist la trompeta psd-ului Cumparat ? santajat ?
  • sorina pinte sorina pinte
    I-a tras o smetie lui Dinescu filosoful Gabriel Liiceanu in Contributors să n-o poată duce! Mi-a mers la suflet!
  • Vasile Vasile
    asta e batran dar macar face ceva. cronica e moarta, fetele de la ora 5 sunt degeaba- oare produce cineva emisiunea sau se face de cum au fetele chef? brancu zici ca nu are bani de lumanari. stirile de dimineata sunt praf si pubere. stirile de la ora 18 sunt zib. patraru mai are un pic si zici ca e ioghin- oare daca bea multa cafea face emisie de 25 ore pe zi? cu handbal, volei si table sigur bat tvr international. asta e club tv ca sigur nu e televiziune.
  • B.A.M B.A.M
    Yvan, din punctul meu de vedere, putea să fie și lovitură de stat!!! Dar și-a atins scopul, acela de a aduce democrația în România. Tu îl voiai, în continuare, pe Nicolae Ceaușescu??? Sau de ce așa mare supărare pe evenimentele din decembrie 1989, dacă s-a atins scopul, cel de a distruge comunismul nefast???
  • Yvan Yvan
    Acest *** de lovitura de stat din 89 exact ca tovarășul Ilici Iliescu ar fii trebuit să putrezească în închisoare cu muncă silnică pe viață și confiscarea averilor până la al 10-lea ne-am. ***
  • livia pilă livia pilă
    Mie mi s-ar fi părut normal ca primii invitati să fie Doina Gradea sau Ionuț Cristache in semn de recompensă și de omagiu pentru banii pe care i i-au băgat lui Dinescu in pusculita.
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Dinescu e ceea ce se cheamă un revoluționar de succes. Pentru el Revoluția a fost rentabila.
  • DODO DODO
    oare sa mai foloseasca textele de la tvr si la prima ? la astia chiar se cunostea o schimbare in bine dupa noul stapin -stiri mai atragatoare filme netocite si restul bunicele spre bune Pacat ca la adoptat pe oportunistul dinescu
  • constantin cozma constantin cozma
    stie cineva cum merge emisiunea lui cristi brancu?

Trimite un comentariu

sus