Skip to main content

Dan Andronic, patronul EVZ, achitat în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009. Udrea a luat 8 ani, iar Ioana Băsescu 5 ani

 
Dan Andronic, patronul EVZ, achitat în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009. Udrea a luat 8 ani, iar Ioana Băsescu 5 ani

S-au dat primele sentinţe în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009. Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, informează G4Media.

Publicitate

În acelaşi dosar, Dan Andronic (patronul EVZ) a fost achitat. Acesta era acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Sentinţele nu sunt definitive şi pot fi atacate la Curtea Supremă.

La finalul anului trecut, Andronic a fost condamnat la trei ani cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii în dosarul Băneasa.

Instanţa a decis şi confiscarea a circa un milion de lei de la Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu.

În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care era acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.

Udrea a fost găsită vinovată, printre altele, de instigare la luare de mită şi spălare de bani. Ioana Băsescu a fost găsită vinovată pentru instigare la delapidare ş instigare la spălare de bani.


Mai multe detalii despre condamnări, pe G4Media


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Se poate afla unde, cum si cand presteaza muncă în folosul comunității numitul Dan Andronic ?
  • jk jk
    OFFTOPIC|E adevarat ce am citit cum ca fosta prezentatoare de la Realitatea+ Madalina Dobrovolschi ar fi favorita sa preia sefia TVR?
  • andipanda andipanda
    Mai e indoiala ?
  • Titus Andronicus Titus Andronicus
    Cum e achitat Andronic in toate dosarele in care e implicat? Asta toarna la greu, tata!

Trimite un comentariu

sus