Skip to main content

Dictatura în Coreea de Nord. Documentar la B1 TV

 
Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord. Foto: Time Magazine
Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord. Foto: Time Magazine

B1 TV va difuza, la finalul săptămânii, un documentar despre regimul dictatorial din Coreea de Nord. Se numeşte „Coreea de Nord, dinastia terorii ” şi se poate urmări vineri, 12 martie, de la 22:00.

Publicitate

În acest film apare şi expertul român Greg Scărlătoiu, directorul executiv al Committee for Human Rights in North Korea (NRNK) din Washington, D.C., consultant al administraţiei Trump.

Documentarul prezintă ”dinastia Kim” şi liderii săi, Kim Il-Sung, Kim Jong-Il şi Kim Jong-Un, preluarea puterii de către Kim Il-Sung în 1948, războiul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, care a fost unul dintre marile dueluri armate şi ideologice între cele două blocuri postbelice.

Documentarul abordează şi teme precum puterea nucleară şi militară, manipularea, cultul personalităţii, cenzura, foametea, dar vorbeşte şi despre alte orori ale regimului nord-coreean.

Filmul prezintă şi domnia lui Kim Jong-Un, actualul lider al Coreei de Nord, şi pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru pacea regională şi globală, relaţia sa cu Statele Unite, dar şi cu alte mari puteri ale lumii, relaţia cu Coreea de Sud, modul în care şi-a eliminat apropiaţii şi posibilii adversari.

De asemenea, războiul cibernetic şi armata de hackeri a Coreei de Nord, ameninţările şi atacurile asupra Sony Pictures după realizarea filmului ”The Interview” şi traficul internaţional de armament reprezintă alte subiecte care sunt abordate în acest documentar.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    poate baga ceva la cap si patriotarzii nostri Sa vada ce inseamna sa traiesti izolat Defapt noi am simtit-o pe pielea noastra pe vremea comunistilor Nici un popor din lumea asta nu rezista izolat decit cu pistolul in ceafa Toata treba in ce gasca intrii Am fost cu estul si ne-am fript acum ca sintem cu ue ( si ne e mai mult decit bine ) vin unii care vor sa ne intoarcem cu juma de secol inapoi

Trimite un comentariu

sus