Skip to main content

La 44 de ani de la cutremur, PREMIERA TV a unui documentar zguduitor refuzat de cenzura vremii: "Mai presus de orice"

 
La 44 de ani de la cutremur, PREMIERA TV a unui documentar zguduitor refuzat de cenzura vremii: "Mai presus de orice"

PREMIERA TV a unui documentar impresionant. La 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, un film făcut la vremea respectivă de cineaştii Nicolae Mărgineanu şi Dan Piţa va fi difuzat pe TV.

Publicitate

"Mai presus de orice", singura peliculă românească despre cutremur, a fost refuzată la vremea ei de cenzura comunistă, iar filmul nu a mai ajuns să fie prezentat românilor.

La ora 21.22, fix la 44 de ani de la cutremur, documentarul va fi difuzat pe postul TV Cinemaraton.

Documentarul va fi şi pe Prima TV, duminică, 7 martie, de la ora 12.00.

Interviurile cu supravieţuitorii de pe paturile de spital, imaginile de la înmormântarea lui Toma Caragiu, reconstituirile momentelor dramatice din noaptea cutremurului cu actori în decoruri naturale, (subsoluri si ziduri prăbuşite) conferă unicitate filmului care a stat “la sertar” mai bine de patru decenii, spun cei de la Cinemaraton.

Înainte de premieră, postul Cinemaraton va difuza un interviu în care cei doi regizori - Nicolae Mărgineanu şi Dan Piţa - rememorează momentele cele mai importante ale experienţei de atunci.

VIDEO. Promo documentar cutremur 1977 Mai presus de orice

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • anonim anonim
    @Catalin nu a fost difuzat la noi, fiindca era ceva cu cenzura cred! astfel ca filmul nu a fost difuzat la noi! ci la straini!
  • sorina pinte sorina pinte
    Nu era normal ca filmul acesta să fie difuzat de TVR 1? Gradea, Dirvariu, Tompea, Amza, Liță dorm. Nu fac nimic. Toacă toate resursele SRTV pe emisiuni la care nu se uită nimeni. Noroc ca săptămâna viitoare e gata cu astfel de specimene. Descăpățânarea!
  • Catalin Catalin
    Oare de ce nu a fost difuzat până acum?

Trimite un comentariu

sus