Skip to main content

Funcţii noi pe Facebook: Control mai strict pe comentarii şi un News Feed personalizat

 
Funcţii noi pe Facebook: Control mai strict pe comentarii şi un News Feed personalizat

Nou pe Facebook. Compania condusă de Mark Zuckerberg introduce mai multe funcţii pe platforma sa. Printre ele se numără un instrument pentru moderarea comentariilor (care permite utilizatorilor să controleze mai uşor ceea ce se distribuie în News Feed) şi extinderea funcţiei „De ce văd asta?” la postările sugerate în News Feed.

Publicitate

Facebook vine şi cu detalii despre alte funcţii de control lansate recent - „Cele mai recente” şi „Favorite”.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare noutăţile aduse de Facebook:

1. Poţi modera comentariile de la propria postare

Utilizatorii îşi pot seta acum cine să le comenteze postările. Există un meniu înainte ca postarea să fie publică, în care oamenii pot seta cine să le lase comentarii: orice poate vedea postarea (modul public) sau doar prietenii din listă.

2. Personalizarea News Feed-ului

News Feed-ul poate fi personalizat cu ştiri de la paginile pe care le urmăreşti sau grupurile în care eşti înscris. A fost lansată, de asemenea, şi secţiunea „Favorite”, un mod în care poţi prioritiza postările prietenilor şi paginilor pe care le urmăreşti.

Se pot selecta 30 de prieteni şi pagini care pot fi incluse la secţiunea „Favorite”. Postările lor vor fi poziţionate mai sus în News Feed şi pot fi vizualizate, de asemenea, ca un filtru separat. Persoanele care folosesc frecvent Favorite pot accesa instrumentul în bara filtrului pentru Flux, un nou meniu din partea superioară a secţiunii News Feed.

O nouă opţiune - „Cele mai recente” are rolul de a ordona postările din News Feed pe bază de algoritmi la un flux în ordine cronologică, în care cele mai recente postări apar primele.

În curând, utilizatorii de Android vor putea să folosească bara filtrului pentru Flux când derulează în sus în Noutăţi. În următoarele săptămâni, aceeaşi funcţie va fi testată şi în aplicaţia pentru iOS. Opţiunile Cele mai recente şi Favorite se găsesc în meniul Scurtături.

3. Reguli pentru personalizarea News Feed-ului

Facebook a lansat şi o serie de reguli în privinţa conţinutului pe care încercă să le recomande persoanelor.

Astfel, se va extinde secţiunea „De ce văd asta?” în care se pot selecta postări de la prieteni, paginile şi grupurile pe care le urmăreşti, precum şi postările sugerate de reţeaua socială. Utilizatorii pot afla motivele pentru care apar postările în News Feed.

Există mai mulţi factori care influenţează postările recomandate în News Feed, cum ar fi:

  • Interacţiunile similare: o postare îţi poate fi recomandată dacă alte persoane care au interacţionat cu aceasta au interacţionat şi cu acelaşi grup, aceeaşi Pagină sau postare cu care ai interacţionat şi tu;
  • Subiecte similare: dacă ai interacţionat recent cu un anumit subiect pe Facebook, este posibil să îţi recomandăm postări legate de subiectul respectiv. De exemplu, dacă ai apreciat sau ai comentat o postare de pe o Pagină despre baschet, s-ar putea să îţi sugerăm alte postări despre baschet.
  • Locaţie: este posibil să ţi se recomande o postare în funcţie de locul în care te afli şi de persoanele din apropierea ta cu care interacţionezi pe Facebook.

Utilizatorii pot intra în secţiunile „preferinţe pentru News Feed” şi „setări de confidenţialitate” pentru a le ajusta cum doresc.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdy1947 Bogdy1947
    @Alex: cati utilizatori de Twitter ai in Romania? Pe bune, cati? Cam cati intelectuali se duc la protestele anti-masca. Iar pe Linkedin in afara de repostarile angajatilor de multinationale puse in fisa postului de departamente de marketing nefunctionale care traiesc doar din owned social nu vezi. Twitter este inexistent in Romania si Linkedin la fel. Romanul tot cu Facebook si Instagram traieste, acolo este bataia banului.
  • Alex Alex
    Cine naiba mai foloseste Facebook pt. altceva decat pt. mesagerie? Exceptandu-i, desigur, pe utilizatorii mai in varsta, care sunt legati emotional de FB. Newsfeed-urile de Facebook sunt cel mai adesea o cloaca plina de venin, toata lumea se cearta cu toata lumea + ca nu scapi de eternele poze cu pisici + fotografii in DSLR quality a primului *** al bebelusului din dotare. Personally - prefer o combinatie Twitter, LinkedIN si Reddit, au si astea hibele lor, dar calitatea continutului si a oamenilor e pur si simplu incomparabila. Pe acelasi palier cu FB as situa si Instagram + Tik-Tok, care-s pierdere de vreme - pe langa faptul ca te indobitocesc & ca nu afli niciodata nimic interesant de-acolo mai sunt si pline de ***.

Trimite un comentariu

sus