Skip to main content

Facebook, sancţiuni mai dure pentru cei care încalcă regulile. Sunt vizate şi grupurile care propagă ură, dezinformări sau conspiraţii

 
Foto | Unsplash.com
Foto | Unsplash.com

Facebook impune măsuri mai dure. Compania anunţă o serie de schimbări în privinţa grupurilor de pe platformă, cu sancţiuni mai dure pentru utilizatori.

Publicitate

Principala concluzie este că utilizatorii şi grupurile care încalcă „standardele comunităţii”, aşa cum le numeşte Facebook, vor fi penalizaţi. Se poate ajunge chiar şi la eliminarea difinitivă a unui grup anume.

Schimbările vor fi lansate la nivel global în următoarele luni.

Este vorba, în principal, despre grupurile care distribuie dezinformări, teorii ale conspiraţiei, informaţii false despre vaccinuri sau cele care încurajează ura.

Facebook a aplicat anumite măsuri şi în ultimul an. De exemplu, a eliminat mai multe pagini şi grupuri care promovau detalii legate teoria consipiraţiei QAnon, conform BBC. Compania a anunţat, potrivit The Guardian, ca va elimina postările cu afirmaţii false despre vaccinuri.

„Grupurile şi membrii care încalcă regulile platformei ar trebui să aibă mai puţine drepturi şi o acoperire mai redusă, restricţiile devenind mai severe pe măsură ce acumulează mai multe încălcări, până când vor fi eliminaţi complet”, subliniază oficialii Facebook.

O parte din noile măsuri

- Oamenii vor fi atenţionaţi atunci când sunt pe cale să intre într-un grup care încalcă respectivele standarde. De asemenea, va limita notificările de invitaţie ale acestor grupuri.

Pentru membrii existenţi, distribuirea conţinutului de pe respectivul grup va fi redusă, astfel încât să fie afişat mai jos în News Feed.

- Cineva care a încălcat în mod repetat regulile, nu va putea să posteze sau să comenteze pentru o perioadă de timp în niciun grup. Nici nu va putea invita alte persoane în niciun alt grup şi nu va putea crea unele noi.

Măsurile sunt valabile şi pentru utilizatorii care fac parte, deja, din grupuri. Atunci când grupul respectiv are un număr substanţial de membri care au încălcat politicile Facebook sau au făcut parte din alte grupuri care au fost eliminate pentru încălcarea regulilor, platforma va cere administratorilor şi moderatorilor să aprobe temporar toate postările. Acest lucru înseamnă că acel conţinut va avea nevoie de revizuirea şi aprobarea moderatorului înainte de a fi afişat în grup.

- Dacă un administrator sau un moderator aprobă în mod repetat conţinut care încalcă regulile, întregul grup va fi eliminat.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Mircea
    Prea multi postaci pe Facebook. Mai ales conturile "fantoma"; fara poze reale.
    Nume de francez, locuieste in Asia, lucreaza la o firma in America, dar scrie in limba romana.
    Ce sa le ceri la conturile "fake".
  • Naționalistul Naționalistul
    Băi, neomarxiștilor/neocomuniștilor/globaliștilor/stangistilor, nu va plac "teoriile conspirației" pentru că ele sunt reale și pentru că susțineți globalismul, dar omenirea a început să înțeleagă pericolul globalismului și se trezește, așa că trebuie să luptăm împotriva cenzurii și pentru drepturile și libertățile noastre constituționale. Polonia aplică amenzi uriașe pentru cenzura libertății de exprimare. Avem nevoie de o astfel de lege și în România! Numai o instanță poate decide dacă o persoană a distribuit o informație falsă sau nu
  • B.A.M B.A.M
    Libertatea de exprimare implică și libertatea de exprimare a "ideilor greșite" sau cu care nu suntem de acord, Dragoș!
    P.S. Cum va stabili Facebook ce e adevărat și ce nu? A devenit Facebook deținătorul adevărului absolut cumva?
  • Mile Mile
    Ca am invatat când trebuie postac
  • JFK JFK
    Mile ai libertatea de a fi prost,in intimitatea ta,nu pe sanatatea altora!
  • Dragos Dragos
    Libertatea e prost inteleasa de unul ca tine, Mile. Eu as taia si comentariile de aici, ca unii prea le stiu pe toate.
  • Mile Mile
    Dar libertate unde este ha

Trimite un comentariu

sus