Skip to main content

Gabriel Giurgiu îşi reia emisiunea pe TVR. Campania de vaccinare, primul subiect

 
Gabriel Giurgiu. Foto: TVR
Gabriel Giurgiu. Foto: TVR

Televiziunea Publică aduce un nou sezon al emisiunii „Europa Mea”. Producţia prezentată de Gabriel Giurgiu începe vineri, 11 martie, de la 13:30, la TVR 1.

Publicitate

Prima temă abordată în primul episod este campania de vaccinare anti-Covid din Europa. Invitatul lui Giurgiu este politogul Cristian Pârvulescu.

Gabriel Giurgiu, despre debutul noului sezon:

„Debutul de sezon ‘Europa mea’ vine într-un moment aparte al evoluţiei europene. S-ar zice că e de cumpănă, dar prea multe momente din acestea au tot fost, aşa că expresia şi-a pierdut din valoare.

După consolidarea surprinzătoare a solidarităţii celor 27 în vremea negocierilor pentru Brexit, a venit pandemia şi a început goana politicienilor naţionali pentru note mari la propriul electorat. Orice merge rău este, bineînţeles, pus în cârca generoasă a Comisiei Europene.

Cu un entuziasm demn de o cauză mai bună, Comisia condusă de Ursula von der Leyen reuşeşte să comită suficiente gafe de comunicare, astfel încât să dea apă la moară euroscepticilor de toate culorile.

Rusia şi China avansează solid în diplomaţia soft a vaccinurilor puţin testate, dar ieftine şi, mai ales, disponibile, în timp ce italienii, de nevoie, opresc un transport de vaccin către Australia”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus