Skip to main content

Libertatea: Penalizare - Google a lăsat Capital.ro fără două treimi din trafic. Noul algoritm ar fi de vină

 
Libertatea: Penalizare - Google a lăsat Capital.ro fără două treimi din trafic. Noul algoritm ar fi de vină

Site-ul Capital.ro a rămas fără o bună parte din trafic, la finalul lunii februarie, după ce a fost „penalizat” de noul algoritm Google, scrie Libertatea.

Publicitate

Traficul site-ului a ajuns de la 600.000-700.000 de utilizatori unici la finalul lunii februarie, la doar 170.000 de unici în câteva zile, arată datele obţinute de Libertatea de la Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT).

Prăbuşirea traficului pentru Capital.ro vine, se pare, din schimbarea algoritmului de afişare în aplicaţia Discovery a celor de la Google. Noua aplicaţie „Google Discovery” le permite utilizatorilor să îşi aleagă conţinutul pe care vor să îl citească.

De asemenea, Google nu permite mai multe tipuri de conţinut şi nu recomandă site-urile de tip click-bait (categorie în care se cadrează Capital.ro).

Şi Evz.ro (Evenimentul Zilei), care face parte din acelaşi grup de presă, a avut o scădere a traficului în decembrie, după cum notază Libertatea.

Capital.ro, titluri la limita fake news-ului în pandemie

Site-ul Capital.ro a avut mai multe derapaje în primăvara lui 2020. Paginademedia.ro a semnalat mai multe titluri care erau la limita fake news-ului. Iată câteva exemple:

  • "Atenţie, români! De ce mor oamenii în masă în Italia? Experţii chinezi, care au stopat epidemia în Wuhan, au fost şocaţi de ceea ce au descoperit"
  • "Ultima oră! Cine a dat drumul la coronavirus în lume! Donald Trump face acuzaţii fără precedent"
  • "Război fix la graniţa României?! Marea Neagră s-a umplut de nave militare"
  • "Va fi război la graniţele României?! Rusia, teste cu rachete în Marea Neagră! Alertă maximă în zonă"
  • ”EXCLUSIV! Izolarea la domiciliu devine OGLIGATORIE în România! Măsuri de ultim moment, luate, chiar astăzi de autorităţi”

De altfel, Capital.ro a notificat Paginademedia.ro la vremea respectivă şi preciza: "Încetaţi în articolele sau postările dvs de orice fel referirile la publicaţiile noastre întrucât nu aveţi calitatea să stabiliţi dvs. şi să impuneţi respectarea prevederilor legale în domeniul media." Detalii, AICI.

CITEŞTE ŞI: Capital.ro notifică Paginademedia.ro, care a scris despre titluri la limita Fake News de pe site

Citeşte şi: DERAPAJ. Cabral, "omorât" de Cancan: "A făcut anunţul morţii sale!"

Citeşte şi: TRAFIC. Cum pui în acelaşi titlu pandemia, pe Carmen Brumă şi ceva topless. Ce au citit românii ieri? Topul, plus o serie de articole "no comment"

Citeşte şi: Titlu alarmist şi la limita Fake-News distribuit de contul Pro TV, de pe sport.ro. Aceeaşi abordare şi la Gândul

Citeşte şi: DERAPAJ. Digi 24, articol de interes public "susţinut" de PNL. Dar marcajul? Unde e marcajul? Mic, la final

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marius marius
    sa ma *** pe titlurile lor bombastice
  • Bipbip Bipbip
    mai ca mi-a dat o lacrima. Pacat ca in goana dupa venituri si-au batut joc de tot ce insemna "Capital" pe vremuri si de cititorii lor. Din punctul meu de vedere, cu spam-ul si clickbaitul pe care il fac, sunt niste hoti. Asteptam ca si playtech sa beneficieze de acelasi tratament, daca nu a beneficiat, deja...
  • Ancu Andrei Ancu Andrei
    @dodo. Nu se mai vrea de calitate de mult timp. Dimpotriva, este asumat la polul opus. Aceasta este politica publicatiei.
  • DODO DODO
    ce a fost si ce a ajuns ,,capital ,, practica cu titluri capcana este o rusine pentru un ziar ce se vrea de calitate Stilul ma duce cu gindul la rtv Aceeasi disperare dupa clienti
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    Eu am dat de mult „Nu mai trimite articole de la acest sit” pe Google News.
  • ando22 ando22
    Era deranjant ca Google trimitea notificari pe telefon pentru fake-news-urile si click-bait-urile de pe capital.ro. Abia acum se intra in normalitate.

Trimite un comentariu

sus