Skip to main content

Fostul episcop de Huşi dă în judecată trei jurnalişti. Cere ştergea textelor! Sunt anchetele despre abuzurile sexuale din Episcopie

 
Fostul episcop de Huşi dă în judecată trei jurnalişti. Cere ştergea textelor! Sunt anchetele despre abuzurile sexuale din Episcopie

Proces contra „Să fie Lumină”, proiectul jurnalistic care investighează afacerile Bisericii. Cornel Onilă, fostul episcop de Huşi, i-a dat în judecată pe jurnaliştii „Să fie lumină”, pentru seria de anchete despre abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic din Huşi, informează Să fie lumină.

Publicitate

Onilă i-a chemat la tribunal pe jurnaliştii Diana Oncioiu, Vlad Stoicescu şi Ovidiu Vanghele. El a solicitat „prioritar” judecătorilor ştergerea textele despre abuzurile sexuale din Episcopia Huşilor, menţionează jurnaliştii.

Reamintim că una dintre cele mai răsunătoare anchete de presă din ultimii ani este semnată de jurnaliştii Să fie lumină. Au publicat mărturii, filmuleţe şi informaţii despre abuzurile sexuale din Episcopia Huşilor.

Acolo, chiar fostul episcop al locului Corneliu Bârlădeanu ar fi abuzat sexual elevi ai Seminarul Teologic din Huşi.

Inclusiv reconstituirea judiciară, publicată tot de Să fie lumină, confirmă anchetele reporterilor.

„Pe baza primelor materiale publicate în 2019 de Să fie lumină, procurorii ieşeni au redeschis un dosar de infracţiuni sexuale care-l vizează pe Onilă, dosar în care acesta a fost arestat preventiv şi apoi trimis în judecată pentru viol şi agresiune sexuală”, subliniază jurnaliştii.

Aceştia spun:

„Este, evident, dreptul lui Cornel Onilă să se adreseze justiţiei. În egală măsură, suntem siguri că, atât în documentare cât şi în prezentarea faptelor, am respectat la virgulă toate regulile meseriei noastre. Stăm, aşadar, în spatele fiecărui cuvânt pe care l-am scris şi aşteptăm deciziile justiţiei.”


Materialele despre Onilă, pe larg, AICI


Postarea Să fie lumină

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    Inca o dovada ca jurnalismul adevarat este foarte riscant. Felicitari pentru curaj autorilor.
  • Vica Vica
    Domnule Mihai, de ce sunt eu psd-ista sau antenista? Nu am spus nimic pozitiv despre aceste subiecte, și chiar evit articolele despre audiențe.
  • Vica Vica
    Nu cred că m-am exprimat suficient de clar și este vina mea. Nu sunt o fana a bisericii, din contră. Vroiam să spun că FAKE NEWS funcționează în ambele sensuri.
  • mihai mihai
    Tanti vica pesedeza/antenista, lasati vrajeala cu feic nuisurile, ca sunt dovezi clare despre abuzurile sexuale din cadrul bisericii asupra băieților tineri, tocmai la preoti care in public sunt cei mai vocali anti gay si contra promiscuității sexuale
  • Daniel Daniel
    Toata industria bisericeasca se bazeaza pe cel mai celebru Fake news din istorie.
  • Vica Vica
    Urăsc cenzura de orice fel. Nu-mi place biserica (ca s-o spun elegant), dar de ce n-ar striga și ei celebrul FAKE NEWS? Viața e rotundă, vă place cenzura, atunci de ea veți avea parte.

Trimite un comentariu

sus