Skip to main content

COMUNICAT. Şapte mâncăruri specifice ţărilor arabe

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

COMUNICAT. Ţările arabe sunt cele în care se vorbeşte limba arabă sau dialecte ale acesteia şi care împărtăşesc valori, obiceiuri şi tradiţii specifice culturii arabe. Există 22 de ţări arabe, care acoperă o suprafaţă uriaşă, în care coabitează o mulţime de etnii.

Publicitate

Din punct de vedere gastronomic, există atât reţete cu specific local, cât şi variante ale unor reţete răspândite pe tot cuprinsul lumii arabe.

Unele sunt atât de populare, încât au depăşit graniţele acesteia şi au ajuns în bucătăria internaţională. Mâncarea arăbească se distinge prin bogăţia de arome şi gusturi şi utilizarea pe scară largă a ingredientelor vegetale şi a condimentelor.


Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Descoperă în continuare 7 mâncăruri care reflectă specificul culinar arab.

Kibbeh

Acest preparat levantin este cunoscut pretutindeni şi este unul dintre preferatele turiştilor care ajung în Orientul Mijlociu.

Se face din diferite tipuri de carne, dar cel mai des din cea de vită. Aceasta se toacă şi se amestecă cu bulgur şi ceapă, apoi se prăjesc sub forma unor bile alungite.

Există şi o variantă, mai puţin cunoscută, la care se folosesc ingrediente crude.

Humus

Humusul este o mâncare exclusiv vegetală, care conţine pastă de năut, tahini (o pastă de susan), ulei de măsline, condimente, usturoi şi suc de lămâie.

Se serveşte ca aperitiv, cu lipie arăbească şi legume.

Este unul dintre preparatele care au cucerit lumea, fiind apreciat atât de vegetarieni, cât şi de gurmanzi.

Batata Harra

Batata Harra este originar din Liban şi este considerat de mulţi ca cel mai bun preparat din cartofi din lume.

Se găteşte prin prăjire în ulei de măsline, iar pe lângă cartofii tăiaţi cuburi se folosesc căţei de usturoi, ardei gras roşu, ardei iute, suc de lămâie şi coriandru.

Este o reţetă simplă, dar foarte populară, datorită gustului intens şi picant.

Tabouleh

Tabouleh este un mezze care se consumă în mod obişnuit în lumea arabă. Mezze denumeşte o selecţie de preparate în cantitate redusă, care se consumă înaintea felului principal.

Tabouleh conţine pătrunjel tocat fin, bulgur, roşii, ceapă verde tocată, ulei de măsline, mentă, sare, piper şi suc de lămâie.

Tabouleh este practic o salată cu o aromă distinctă.

Mansaf

Mansaf este o mâncare de bază în ţări ca Palestina şi Iordania, dar se întâlneşte şi în alte ţări arabe.

Acest preparat combină carnea de miel, iaurtul şi orezul într-un amestec delicios şi uşor. Carnea de miel şi de oaie este cea mai consumată carne în lumea arabă, pentru că cea de porc este interzisă, iar cea de vită are un cost mai mare. Iaurtul folosit pentru această reţetă este specific zonei şi se numeşte jameed.

Laptele se fierbe până se îngroaşă, apoi se lasă la fermentat câteva zile, timp în care se adaugă zilnic sare. Iaurtul obţinut este gros şi reprezintă baza marinadei în care se găteşte carnea de miel, la care se adaugă şi o mulţime de condimente, printre care coriandru, ghimbir, piper şi cuişoare.

Warak enab

Warak enab este specific bucătăriei libaneze, dar se găteşte şi în alte ţări arabe, sub diverse forme.

Sunt rudele orientale ale sarmalelor în foi de viţă, numai că umplutura este vegetală, fiind compusă din orez, roşii, ceapă şi mentă.

Se mănâncă reci, ca mezze.

Kafta

Varietăţi de kafta se mănâncă în toată zona arabă, dar şi în Balcani sau Asia Centrală. Chifteaua românească este doar o versiune a acestui preparat. Kafta se face din carne de miel, vită sau mixtă, ceapă şi condimente.

În unele regiuni se folosesc şi şofran şi bulgur. Se prăjesc sub formă rotundă sau la capătul unui băţ şi se servesc cu salate sau sosuri picante.

Felurile de mâncare arăbeşti pe care ţi le-am prezentat sunt savuroase.

Există restaurante cu profil arab şi la noi în ţară, astfel că un preparat ca cele de mai sus este disponibil în majoritatea oraşelor. Se poate comanda şi în Suceava prin Food Panda, de exemplu, un meniu arăbesc specific.

Gusturile orientale merită încercate de orice gurmand.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus