Skip to main content

Se caută poveşti pentru Generaţia Z. Concurs de scenarii de film, cu HBO printre organizatori. Cristian Mungiu şi Kira Hagi, în juriu

 
Se caută poveşti pentru Generaţia Z. Concurs de scenarii de film, cu HBO printre organizatori. Cristian Mungiu şi Kira Hagi, în juriu

Start pentru concursul „Write a Screenplay For...” (Scrie un scenariu pentru...), competiţie de scenarii şi pitch-uri de film. American Independent Film Festival (AIFF) anunţă lansarea celei de-a treia ediţii a concursului, organizat de către Asociaţia Cinemascop şi HBO Europe.

Publicitate

Tema este simplă: poveşti pentru tinerii din Generaţia Z.

Concursul are două secţiuni: proiecte de mini-serie TV, cu poveşti structurate pe durata a şase sau opt episoade şi filme de lungmetraj de ficţiune.

Participanţii la concurs nu trebuie să aibă scenarii definitivate până la data aplicaţiei, ci să trimită o descriere succintă a poveştii (outline) de până la cinci pagini, precum şi o scenă de conflict sau încărcătură emoţională din scenariu (maxim trei scene sau aproximativ cinci pagini în Final Draft / orice software de formatat scenarii).

Outline-urile pentru miniserie TV trebuie să aibă la bază o poveste inspirată de Generaţia Z în vreme ce, pentru proiectele de lung metraj de ficţiune vor fi luate în considerare şi cele cu o tematică mai generală dar care, în opinia autorilor, s-ar adresa unui public tânăr.

Kira Hagi este ambasadorul evenimentului, iar înscrierile se fac până pe 15 mai 2021. Aplicaţiile trebuie trimise la adresa [email protected].

Un juriu format din echipa HBO, regizorul Cristian Mungiu, scenaristul Alexandru Baciu şi Kira Hagi va analiza toate propunerile primite şi va alege lista scurtă de proiecte finaliste.

În final, HBO Europe va alege proiectele câştigătoare, pe care le va dezvolta apoi. Câştigătorii vor fi anunţaţi public pe data de 24 iunie 2021 de către Kira Hagi la gala de închidere a American Independent Film Festival (18-24 iunie).

Scenariştii proiectelor câştigătoare vor primi sprijin financiar şi consiliere din partea HBO Europe şi Asociaţia Cinemascop pentru dezvoltarea proiectelor până la faza de scenarii complete.

Regulamentul complet

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Pensionar  Mile Pensionar Mile
    Ca si tine postacule. Păstrează discursul la Marinica , la Accesati , la Revelioane , la Factorati , la Cunoscutii Zero , la Adelinara.
    Nu ziceai acum 2 zile ca Antenuta sta bine la comercial ? Unde ? In visele tale poate. 7.2 national si 6.8 comercial Umorul. Pensionarii, nu ?
  • Mile Mile
    Păstrează discursul la fierbintenii ha
  • Luestesc Luestesc
    hbo cel mai bun bravo

    Neinteresant postacule. Antenuta ta demolata si aseara. Leii au sters pe jos cu Umorul Sec.
    Pro TV foarte bine pe comercial fata de national; tineretul. Antenuta invers. Cam multi pensionari la Umoristi.
    Plangi de ciuda. Hi hi hi !
  • ion ion
    A observat cineva vreodata ca la toate concursurile astea nu exista nicio mentiune legata de drepturile de autor ale participantilor? Chiar si aici exista o singura mentiune, ambigua, referitoare exclusiv la proiectele finaliste, nu la autorii lor.
  • mile mile
    hbo cel mai bun bravo

Trimite un comentariu

sus