Skip to main content

Peste 500 de milioane de conturi de Facebook, sparte de hackeri. Utilizatorii din România nu sunt afectaţi

 
Foto: CBS News
Foto: CBS News

Mai bine de 500 de milioane de conturi de pe Facebook au fost sparte de hackeri, în peste 100 de ţări, scrie startupcafe.ro.

Publicitate

Concret, 533 de milioane de utilizatori au fost afectaţi de această „spargere”, însă nu şi cei din România. Potrivit unei liste publicate pe Twitter de Alon Gal, director tehnic la firma de securitate cibernetică Hudson Rock, ţările cele mai afectate sunt: Egipt (46 de milioane de utilizatori), Italia (35 de milioane), Statele Unite (32 de milioane), Marea Britanie (11 milioane) şi Rusia (10 milioane).

Publicitate

Gal mai susţine, de asemenea, că această „scurgere” de date personale ar fi mai veche.

România nu a fost afectată, dar Republica Moldova, ţara vecină, da. Aproximativ 46.000 de utlizatori Facebook au avut de suferit de pe urma acestei „scurgeri” de date.

Potrivit Business Insider, hackerii au avut acces la numerele de telefon, ID-ul de Facebook, nume şi prenume, localizare, date de naştere şi adrese de mail. Nu au fost afectate parolele conturilor.

Facebook a reacţionat la acest incident printr-un purtător de cuvânt, conform Axios. Reprezentanţii reţelei sociale spun că incidetul nu este unul nou, iar problemele legate de securitatea conturilor au fost rezolvate în august 2019.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vica Vica
    @Un privitor
    Cred că tu nu înțelegi o glumă decât dacă vezi emoticoane care sa-ti arate cum să reactionezi.
  • Șerban Șerban
    Uff, ar fi fost disperare mare printre babele care postează poze cu cafeluța de "Bună dimineața", cu trandafiri și urări, și cele care dau share toată ziua la rugăciunile de binecuvântare a casei și cipurile Covid.
  • un privitor un privitor
    Vica - tu nu intelegi multe! Nu-ti face griji.
  • Vica Vica
    Nu prea înțeleg, pentru că nu mă pricep. Vor sa-mi fure rețetele de zacusca, sau vor să mă convingă să votez cu un anumit partid? Cu ce se ocupă unii!

Trimite un comentariu

sus