Skip to main content

Pe TVR. Vaccinarea în timpul comunismului. Nou sezon de „Adevăruri despre trecut”

 
Foto: TVR
Foto: TVR

Televiziunea Publică anunţă un nou sezon al emisiunii „Adevăruri despre trecut”. Sezonul 11 al producţiei va debuta miercuri, 7 aprilie, de la ora 22:00, la TVR 1.

Publicitate

Prima ediţie va prezenta detalii despre cum se făcea vaccinarea în perioada comunistă. În acea vreme, motivul real al vaccinării nu era acela de a creşte calitatea vieţii românilor, ci nevoia braţelor de muncă în fabrici şi uzine. Sloganul era „Majori şi vaccinaţi”.

În ediţiile următoare se vor mai prezenta detalii despre Fidel Castro, relaţia sa cu Nicolae Ceauşescu, dar şi portretul celui mai longeviv premier român, Ion Gheorghe Maure, mai spun reprezentanţii TVR.

Raluca Rogojină este producătorul şi realizatoarea emisiunii „Adevăruri despre trecut”.

Raluca Rogojină, despre noul sezon:

„Cel de-al 11-lea sezon va fi unul cu greutate, în care vom readuce la lumină întâmplări, fenomene şi personalităţi istorice care au influenţat fundamental soarta românilor timp de aproape 50 de ani.

Şi cum trecutul trăieşte, e viu, ia parte la prezent şi îl influenţează uneori în cel mai dramatic mod, e oportun să fim mai degrabă suspectaţi de exces de memorie decât bântuiţi de uitare.”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus