Skip to main content

Spot cu Abi Talent, interzis pentru lipsă de bun-simţ! Fosta şefă CNA: „M-a deranjat foarte tare atitudinea”

 
Spot cu Abi Talent, interzis pentru lipsă de bun-simţ! Fosta şefă CNA: „M-a deranjat foarte tare atitudinea”

Interzis pentru ...lipsă de bun-simţ! Abi Talent, influencer şi personaj controversat din online, a ajuns „pe masa” CNA. Mai exact, o reclamă la Pop Cola în care joacă acesta a fost interzisă de forul audiovizual. 

Publicitate

Membrii CNA au stabilit că reclama care a rulat la televizor luni bune în acest an „stimulează comportamente indecente sau imorale”, conform unui articol din lege pe care s-a decizia.

Mai mult, Consiliul Român pentru Publicitate a spus clar că se încalcă "normele de bun-simţ", iar personajul are o "atitudine arogantă" (toate detaliile, mai jos).

Reclama îl suprinde pe Abi care coboară dintr-o maşină de lux şi „sare coada” la un magazin care vinde Pop Cola. După ce îşi cumpără băutura, un cadru îl suprinde cum varsă sucul în faţa copiilor care îşi aşteptau rândul.

Totul este acompania de sloganul: „Pop Cola. Arogant de bună”

„M-a deranjat foarte tare atitudinea: intră în faţă, varsă băutura în faţa copiilor...”, a spus fosta şefă CNA Monica Gubernat.

Spotul fusese reclamat de şase persoane, care acuzau „că promovează o atitudine arogantă în rândul tinerilor” şi că „nu ar trebui difuzat”.  

Un alt articol din lege pe care s-a bazat decizia forului vorbeşte despre faptul că „comunicările comerciale audiovizuale trebuie să nu provoace nicio daună morală, fizică sau mentală minorilor şi, în special” şi „să nu exploateze încrederea specială pe care minorii o au în părinţi, profesori sau alte persoane”, conform articolelor invocate. 

Abi Talent, cu peste 650.000 de urmăritori pe Instagram, s-a remarcat în online prin mai multe „scandaluri” cu alţi vloggeri şi cântăreţi. Printre aceştia se numără Selly şi Alex Velea

Practic, prin decizia CNA „de intrare în legalitate” spotul cu Abi la Pop Cola nu mai poate rula pe TV în forma de până acum. 

Decizia a fost votată în unanimitate. 

Poate promova un comportament antisocial în rândul tinerilor

Consiliul Roman Pentru Publicitate (RAC) a venit cu un „aviz” negativ în cazul acestei reclame şi a recomandat modificarea. Într-un punct de vedere prezentat în faţa CNA, oficialul RAC a subliniat:

„Având în vedere că este utilizat un artist şi un influencer cunoscut şi apreciat în rândul tinerilor, faptul că este afişată o atitudine arogantă a personajului, care nu respectă normele de bun-simţ (intră în faţă la rând şi aruncă băutura pe fereastra maşinii), s-a considerat că poate promova un comportament antisocial în rândul tinerilor”. 

VIDEO. Reclama cu Abi Talent

Articolele invocate, din Codul audiovizual şi din Legea audiovizualului

Art. 29 (1)  h) Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: să nu stimuleze comportamente indecente sau imorale

Art. 29 (2) „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să nu provoace nicio daună morală, fizică sau mentală minorilor şi, în special

c) să nu exploateze încrederea specială pe care minorii o au în părinţi, profesori sau alte persoane”

Art. 120 (4) „În publicitatea pentru alimente adresată minorilor este interzisă folosirea celebrităţilor”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • pop cola. oricum nu beam, dar acum am un motiv in plus sa o ocolesc: pentru ca taraturile fac reclama la pop cola.
 • Un artist zero, o băutură proasta. De asta cola nu poate fi copiata.
 • Si ce e interzisă cola la copii

  Antenuta devastata aseara. Dezastru pe postaci. Postacii in genunchi !
 • MOACA DE FATA NETUNSA, CU BULBUCI UN GURA.TREBE TUNSA LA ZERO SA VEDEM DACA-I FATA SAU COPIL ***.O SECATURA DE CIPCIP,SAU CLOPCLOP.FATA TRABUIE PLEZNITA PESTE FREZA
 • asta si-a jucat rolul Vinovat e cel care a conceput reclama care intradevar e manelista rau ! probabil ca la asa marfa asa reclama Un producator de calitate sigur vrea o reclama fina
 • Nu atitudinea era problema spotului, ci faptul ca serveau cola copiilor!
 • Cam tarziu,spotul asta nu mai e dat de mult,parca pe la inceputul anului a fost dat,nu?
  Cat despre arogant,asta e tiparul zilnic a lui abi,nu mai ma mira nimic personal la el
 • Atât de bună este reclama că îți vine să arunci TV-ul pe geam. Sau atât de bună este băutura că o aruncă “Abi” pe jos.

Trimite un comentariu

sus