Skip to main content

Prima dată au scăpat. Antena 3, amendă de la CNA în cazul scumpirii benzinei

 
Prima dată au scăpat. Antena 3, amendă de la CNA în cazul scumpirii benzinei

Sancţiune şi pentru Antena 3 pentru felul în care a reflectat subiectul scumpirii benzinei şi motorinei. CNA a votat astăzi, în unanimitate, să amendeze postul cu 5.000 de lei.

Publicitate

Panica creată de zvonul scumpirii carburanţilor şi modul în care televiziunile au tratat subiectul au atras atenţia membrilor CNA care au monitorizat 13 posturi de televiziune.

Dintre acestea, Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat în vizor trei canale pentru erorile făcute în transmisiunile lor despre subiectul majorării carburanţilor, care a explodat în online şi pe TV miercurea trecută, 9 martie.

La şedinţa anterioară, CNA a decis să someze Digi 24 şi România TV, însă membrii nu s-au putut pune de acord în privinţa sancţionării postului Antena 3, după cum a relatat Paginademedia.ro.

Cum a prezentat Antena 3 cazul scumpirii carburanţilor?

De la „Combustibilul la o benzinărie privată din Beiuş a ajuns 11 lei” s-a ajuns la „Benzina şi motorina a sărit de 10 lei litrul”. Televiziunea a pus burtiere sau a declarat prin vocea moderatorilor, de-a lungul zilei, că se vor scumpi carburanţii! Mai mult, Antena 3 a venit şi cu o informaţie pe surse, cum că există "negru pe alb" o informare de la transportatori, ca de la miezul nopţii (9 spre 10 martie) motorina va fi 10 lei. Pe seară, au abandonat tema.

Pentru detalii citeşte şi ANALIZA Paginademedia.ro: Cum au pus Antena 3 şi Digi 24 gaz pe foc în cazul presupusei scumpiri a benzinei şi motorinei

Care au fost propunerile de sancţionare?

  • Valentin Jucan a propus o amendă de 20.000 de lei,
  • Mircea Toma o amendă de 5.000 de lei,
  • iar Monica Gubernat o somaţie.

Niciuna dintre propuneri nu a întrunit data trecută numărul de voturi necesare, adică şase, însă Valentin Jucan a cerut rediscutarea subiectului în şedinţa de astăzi.

Cei 10 membri CNA prezenţi au votat, în unanimitate, o nouă propunere făcută de Valentin Jucan: amendă de 5.000 de lei.

Care a fost articolul de lege încălcat de Antena 3?

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii deservicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

(Legea audiovizualului)


Citeşte şi: Scumpirea carburanţilor. Somaţii pentru Digi24 şi România TV. Cum a scăpat Antena 3 nepedepsită

Citeşte şi: Cum au pus Antena 3 şi Digi 24 gaz pe foc în cazul presupusei scumpiri a benzinei şi motorinei

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • B.A.M B.A.M
    Cine e Gligan Nicolae? La ce opinie EXTREMISTĂ are, rămânem fără televiziuni în România...
  • Gligan Nicolae Gligan Nicolae
    Trebuie amendate iar la recidivă suspendată licență! Așa cu amenzi care sint echivalentul unui sfert din salariul producătorului emisiunii nu se vor opri din manipulări! Jos licență! Gligan Nicolae
  • Tinerik Tinerik
    Și segmentul activ le urmărește

    Adica pensionarii, exact. Pro e cu tineretul.
  • Mile Mile
    Și segmentul activ le urmărește
  • Jean Jean
    6 televiziuni de știri..parca sunt prea multe pt pensionarii din romania.. Romania tv, antena 3, digi 24, realitatea plus, b1tv, alephnews.. La care adauga newsromania - fake news tv.. Si vine pe turnanta si euronews.. De unde atâția jurnalisti, specialiști, analisti, comentatori, prezentatori.. Au ajuns toti securistii, cadrele militare expirate, femeile de serviciu si parașutele resapate si reciclate sa aiba emisiuni, sa aiba o voce, sa ne explice cum e cu moralitatea si deontologia.. Fac stiri cu telefonul, fura video de pe facebook, Youtube, fura stiri si informatii ca sa tragă si ele o plasma, sa defileze la panou etc..unde e segmentul activ 18 - 55 de ani, cine mai urmareste televiunile de stiri?
  • B.A.M B.A.M
    DE ACORD cu tine, @Camelia!
  • Camelia Camelia
    Este adevarat ca sunt antipatici si senzationalisti, dar nu vad de ce sa fie amendați? Ar fi trebuit sa ascunda ca s-a scumpit benzina, ca sa nu se sperie lumea? Care e ideea? Cazul cu 11 lei la Beius este real. Ar fi trebuit sa-l ignore? Eu nu vreau televiziuni care sa-mi ascunda informatii. Ce televiziune de stiri e aia care are ca scop sa nu sperie lumea? CNA cred ca savureaza stirile din decembrie, cand ni se spune zilnic despre cum se pregateste Mos Craciun in Laponia.
  • Mihaita Mihaita
    pai daca s-au strans toate expertele in economie la antena 3 (catalina porumbel, gina vacariu, roana rotaru), ce poti sa mai zici? sa zica multumesc si bogdaproste ca nu au luat maxim...sa isi puna singure intrebarile preferate: "cat mai costa o paine, cat mai e un litru de carburant si cand au facut ultimul plin, cand iese isarescu la pensie, cat mai costa un bilet de STB, etc"..economie pura:))

    Exemplu: Facebook - Roana Corina Rotaru, 11 martie

    "Azi la ora 12, benzina premium, superioara, costa 8,01 lei/litru, preț maxim în Capitala.

    După ce Rompertol a văzut ca facem liveuri de aici, despre preturi, a scăzut prețul benzinei la 7,99 lei/litru ca să nu mai putem zice ca a depășit pragul psihologic de 8 lei pe litru.

    Intrebare: Daca mai stau pe aici credeți ca ajungem la 5 lei/litru?

Trimite un comentariu

sus