Skip to main content

Anca Alexandrescu acuză CNA că a şters de pe pagina sa de Facebook şedinţa la care a participat. Instituţia răspunde: şedinţa e pe site

 
Sursa foto: Anca Alexandrescu, Facebook
Sursa foto: Anca Alexandrescu, Facebook

Anca Alexandrescu, prezentatoarea emisiunii Culisele statului paralel, de la Realitatea Plus, acuză CNA că ar fi şters de pe Facebook şedinţa de marţi a CNA, cea în care a participat şi realizatoarea TV.

Publicitate

Amintim că Anca Alexandrescu a mers la CNA pentru a cere reanalizarea deciziei de suspendare a emisiei pentru 10 minute. Membrii forului nu s-au lăsat însă convinşi şi au decis să menţină sancţiunea

"CNA a şters de pe pagina sa şedinţa la care am participat ieri! Au pus însa poze de la şedinţă! De ce vă e frica? Astăzi avem proces şi nu vreţi să existe probele? Avem toata sedinta inregistrata! Ghinion", a scris moderatoarea de la Realitatea Plus.
 

În replică, reprezentanţii CNA au explicat că respectiva şedinţă a fost blocată chiar de Facebook pentru încălcarea drepturilor de autor, cum s-a mai întâmplat şi în trecut, deoarece CNA vizionează numeroase fragmente de emisiuni, de la toate posturile TV. Arhiva şedinţelor este însă integral, chiar şi cea în care a participat Anca Alexandrescu, şi pe site-ul CNA
 
Acuzaţiile Ancăi Alexandrescu au fost comentate de preşedintele CNA, Monica Gubernat, care a văzut ştirea chiar pe Realitatea TV, pe unul dintre ecranele din sala de şedinţă. 
 
Monica Gubernat, preşedinte CNA:
 
„Minte. Evident că minte. Nu vedeţi ce este pe Realitatea? Că am şters noi şedinţa. Filmuleţul a fost, mă rog, filmul a fost blocat de pe Facebook pentru drepturi de autor, dar noi am pus pe site link către şedinţă, către înregistrare, pe site-ul nostru propriu şi am anunţat şi pe Facebook acest lucru.
 
Asta este informarea corectă pe care o face Realitatea. Dacă nici nouă nu ne-au solicitat un punct de vedere, ce pretenţii să mai ai? Ce pretenţii să mai ai de informare corectă?"
 
Reamintim că Realitatea Plus a fost sancţionată în şedinţa de joi, 11 aprilie, cu întreruperea programului. Postul de televiziune este obligat să difuzeze timp de 10 minute, între orele 19.00 şi 19.10, numai textul deciziei de sancţionare.

CNA a decis ca întreruperea să fie pe data de 18 mai.

Consiliul a decis sancţionarea postului, pentru că în mai multe emsiuni au fost aduse acuzaţii nedemonstrate lui Sorin Grindeanu şi lui Sebastian Burduja. În alte două emisiuni i se aduc acuzaţii şi lui Bogdan Mândrescu, secretar de stat la Transporturi.

Citeşte şi: Sancţiune: întrerupere de program pentru Realitatea Plus. În ce zi se va aplica?

Citeşte şi: CNA menţine sancţiunea de întrerupere a programului Realitatea Plus. Membru CNA: "Cred că nu aţi ieşit din haina de moderator în faţa CNA-ului, pentru că aici noi punem întrebările de obicei"

Citeşte şi: Realitatea Plus, autovictimizare în direct după sancţiunea de la CNA: "Pumn în gura presei"

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus