Skip to main content

CNA şi-a ales preşedintele. A fost singurul candidat

 
Foto: Twitter / Cristina Pocora
Foto: Twitter / Cristina Pocora

Cristina Pocora (membru CNA din partea Preşedinţiei) este noul preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului, iar Nicolaie Bălaşa a rămas vicepreşedinte. Alegerile au avut loc în cadrul şedinţei CNA de miercuri, 23 iunie, care nu a fost publică şi în care voturile membrilor au fost secrete.

Publicitate

Pocora a fost singurul candidat pentru postul de preşdinte al instituţiei şi a devenit a treia femeie care va conduce insituţia, după Laura Georgescu şi Monica Gubernat. 

După alegerea din CNA, Cristina Pocora urmează să treacă prin validarea din partea Parlamentului, după care îşi va începe oficial mandatul.

Cine este Cristina Pocora, noul preşedinte CNA

Pocora este membru CNA din 2018, la propunerea Partidului Naţional Liberal. Ea a fost Consilier la Camera Deputaţilor între 2017 şi 2018 şi deputat la PNL Ialomiţa între 2008 şi 2016.

Pocora a mai ocupat următoarele funcţii: Consilier Parlamentar în Senatul României (2001-2006), Consilier Cabinet Ministru în Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (2005-2006) şi Secretar de Stat în Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul (2006-2008).

Monica Gubernat, demisă de Parlament

Reamintim că Plenul Parlamentului a respins, marţi, 15 iunie, raportul de activitate al Consiliului Naţional al Audiovizualului pe anul 2020.

„Automat, preşedintele CNA îşi încheie mandatul", a precizat, după vot, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, citat de Agerpres. S-au înregistrat 35 voturi „pentru” şi 240 „contra”.

Monica Gubernat (la propunerea PSD-ului) este preşedintele Consiliului din iulie 2019, iar Nicolaie Bălaşa (tot din partea PSD) este vicepreşedinte.

Gubernat a făcut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004. A lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului). A fost consilier în cadrul Parlamentului României având ca atribuţii, printre altele. monitorizarea presei scrise şi audiovizuale.

O lege pentru un om

Monica Gubernat pierde şefia CNA după ce Legea audiovizualului a fost modificată în urmă cu cinci ani, pentru ca preşedintele de atunci - Laura Georgescu, să fie îndepărtat din funcţie.

Laura Georgescu, preşedintele CNA (propusă în for de către premierul Victor Ponta) era contestată de majoritatea membrilor CNA, însă nu putea fi schimbată.

Legea audiovizualului a fost schimbată atunci şi s-a introdus articolul care prevede că respingerea raportului de activitate al CNA echivalează cu pierderea şefiei instituţiei.

Lista preşedinţilor Consiliului Naţional al Audiovizualului

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avut până acum nu mai puţin de şapte preşedinţi. Aceştia au fost:

 • Titus Raveica (1992-1996)
 • Mircea Sorin Moldovan (1996-2000)
 • Şerban Madgeanu (2000-2002)
 • Ralu Filip (2002-2007)
 • Răsvan Popescu (2007-2012)
 • Laura Georgescu (2012-2019)
 • Monica Gubernat (2019-2021)

CITEŞTE ŞI: Monica Gubernat a fost demisă din fruntea CNA. Comisiile de Cultură au respins raportul de activitate pe 2020

CITEŞTE ŞI: Sefa CNA va putea fi demisa daca raportul de activitate al Consiliului este respins - legea a fost adoptata de Senat, camera decizionala

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • psd o mai dadea dupa perdea...pnl e direct.si-a numit una cu carnet de partid,la sefia cna
 • Pocora e măritată cu taticool Dan Cruceru? Interesați-vă și veți afla că ea iubește manelele "extraconjugal".
 • #gii disperați de maneliști și morți după ”cultură” asemnătoare cu cea expusă de Clotilde Armand în primărie,***

  https://www.agerpres.ro/cultura/2021/05/25/cristina-pocora-cna-manelistii-in-felul-lor-sunt-artisti-nu-trebuie-sa-facem-judecati-de-valoare--719349
 • Vin zile grele pentru România TV, Antena 3, și poate și Acces direct.
 • Sinecura PSD (Gubernat) a devenit sinecura lui Klaus (Pocora). S-a schimbat o habarnista cu alta! Iar presa tace, ca-i convine.
 • Chiar eram curios ce liberal(ă) va fi noul șef al CNA.
  Având in vedere CV-ul doamnei ex-deputat - de 20 activează doar la ”stat” - prin Guvern, Parlament si nu a avut nicio legătură cu mass-media - mi se pare cea mai potrivită alegere !!!

Trimite un comentariu

sus