Skip to main content

Grupul Clever se extinde şi în Republica Moldova cu televiziunea de filme Cinemaraton Moldova. „Va fi o grilă separată de Cinemaraton România”

 
Grupul Clever se extinde şi în Republica Moldova cu televiziunea de filme Cinemaraton Moldova. „Va fi o grilă separată de Cinemaraton România”

Grupul Clever trece Prutul cu Cinemaraton. Compania a primit de la CNA licenţă audiovizuală pentru o nouă televiziune Cinemaraton Moldova (cu variantă HD) care va fi un post cu tematică de film şi va difuza atât filme româneşti cât şi moldoveneşti.

Publicitate

Reprezentanţii postului nu au menţionat data lansării postului ci că vor să înceapă „foarte repede”. 

Adrian Bucă, cel care coordonează proiectul Cinemaraton în România, le-a spus membrilor CNA că televiziunea Cinemaraton Moldova va avea un conţinut diferit faţă de omologul din România. 

Monica Gubernat, preşedintele CNA, le-a transmis reprezentanţilor Clever că îi felicită pentru iniţiativă, „pentru că ştiu că este nevoie de conţinut în limba română acolo.”

Adrian Bucă, a declarat, la rândul său:

„Am constatat şi noi pentru că am fost în Chişinău de mai multe ori în ultima perioadă, am avut discuţii, am semnat parteneriate. Avem susţinere de la autorităţile moldoveneşti, inclusiv de la Ministrul Culturii.

Am achiziţionat deja conţinut. Este  un proiect serios la care am lucrat şi sperăm că e de succes pentru că e nevoie de film românesc. Producţiile moldoveneşti s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă. Sunt producţii de calitate pe care le vom prelua şi pe Cinemaratonul din România pentru că sunt producţii foarte bune.

Va fi o grilă separată de Cinemaraton România pentru că ne adresăm unui public puţin diferit. În prime-time probabil vom difuza mai multe filme moldoveneşti. ”

Întrebat ce procent de filme moldoveneşti şi romneşti vor fi în grilă şi dacă vor difuza şi producţii ruseşti, Adrian Bucă a răspuns: 

Film rusesc nu va fi. Probabil procentul va fi 70% film românesc, 30% film moldovenesc, pentru că producţiile moldoveneşti nu sunt foarte multe, cele de arhivă nu sunt digitalizate toate dar au început acest proces.

Sunt probleme acolo pentru multe filme au fost filmate în limba română, dar au fost dublate în rusă şi acum se încearcă să se caute coloana sonoră originală şi să devină film românesc. E un proces de durată, dar sunt destule producţii moldoveneşti ”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus