Skip to main content

CNA: Russia Today nu se mai transmite în România

 
CNA: Russia Today nu se mai transmite în România

Consiliul Naţional al Audiovizualului a anunţat că, în urma verificărilor făcute peste tot în România, televiziunea finanţată de statul rus Russia Today, nu mai este disponibilă la nicio companie de cablu. 

Publicitate

Menţionăm că prin inspectorii audiovizuali din teritoriu, CNA a demarat controale la distribuitorii de servicii locali pentru a se asigura că niciun post din Federaţia Rusă nu este retransmis pe teritoriul României”, a anunţat forul audiovizual. 

Totodată, CNA a mai adăugat că va analiza cu celeritate modul în care sunt acoperite ştirile despre războiul din Ucraina, precizând că vor urmări „informarea corectă a publicului prin verificarea informaţiilor, evitarea celor care pot crea confuzie, precum şi prin respectarea regulilor deontologice care presupun tratarea cu discernământ şi responsabilitate a fiecărui mesaj transmis opiniei publice în legătură cu temele de acest gen.”

Anunţul CNA vine la scurt timp după ce Guvernul României a anunţat că mai multe site-uri care promovau propaganda rusească, precum şi postul Russia Today, vor fi interzise pe teritoriul României. Duminică, şefa Comisiei Europene, Ursula Ursula von der Leyen, a anunţat de asemenei că Sputnik şi Russia Today vor fi interzise în toată Uniunea Europeană. 

Comunicatul de presă al CNA, în continuare:

Referitor la retransmisia pe teritoriul României a postului Russia Today şi a altor posturi similare din Federaţia Rusă

28.02.2022

Consiliul Naţional al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, informează că în acest moment, la nivel naţional, postul Russia Today nu se mai transmite în spaţiul audiovizual.

Menţionăm că prin inspectorii audiovizuali din teritoriu, CNA a demarat controale la distribuitorii de servicii locali pentru a se asigura că niciun post din Federaţia Rusă nu este retransmis pe teritoriul României.

De asemenea, precizăm că CNA va monitoriza, cu celeritate, modul în care sunt reflectate, în cadrul emisiunilor de ştiri şi dezbateri, subiectele referitoare la agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, urmărind informarea corectă a publicului prin verificarea informaţiilor, evitarea celor care pot crea confuzie, precum şi prin respectarea regulilor deontologice care presupun tratarea cu discernământ şi responsabilitate a fiecărui mesaj transmis opiniei publice în legătură cu temele de acest gen.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Bidi Stefan Bidi
    Presa de orice fel să dispară, care duce la minciună,instigare,dezinformare,Stop,nu avem nevoie de propagandă eronată, mincinoasă.Stop!.
  • Liz Liz
    Repet și aici. Ce a anunțat Von der Leyen e mai degrabă o dorința decât un fapt. Este incorect sa prezinti interzicerea în UE ca fiind o realitate iminenta.

    Da legal sau nu, cu o presa care relatează inexact și amplifica necritic ce zice Guvernul și CNA, totul poate deveni o realitate.

    I-a întrebat cineva pe cei De la CNA so guvern pe ce baza fac asta?



    "“We are looking at the best legal way so that we can reach our objective,” European Commission spokesman Eric Mamer said . . . “Work is ongoing on the technical details which will be presented in due course,” a spokesperson separately told POLITICO”" ***
  • je je
    problema e ca acele canale nu sunt „presa libera”! imi place de astia care se arunca in comentarii, ei fiind habarnisti. aviz @Duru
  • Sandro Sandro
    Deci doar pe YouTube :))) Apropos, si Sputnik continua sa fie disponibil siteul :)
  • Duru Duru
    Extraordinar! Cenzura functioneaza. Chiar daca aia mananca *** turcesc nu trebuie interzisi ci lasati sa latre. Dar stirile bune sunt alea oficiale. Presa de orice fel trebuie lasata libera. Huooo. Si in afara de asta postul emite bine merci in toata europa.

Trimite un comentariu

sus