Skip to main content

VIDEO. SOS Satele Copiilor are nevoie de ajutor. Campanie pentru copiii orfani

 
VIDEO. SOS Satele Copiilor are nevoie de ajutor. Campanie pentru copiii orfani

O nouă campanie de interes public în sprijinul copiiilor fără părinţi. CNA recomandă difuzarea pe posturile de radio şi de televiziune, în regim de campanie de interes public, a unui spot de încurajare a donaţiilor.

Publicitate

Solicitarea a fost făcută de Asociaţia SOS Satele Copiilor care are nevoie de donaţii pentru a putea sprijini copiii fără părinţi care sunt în centrele lor.

Astfel, potrivit datelor organizaţiei, peste 9.000 de copii ajung anual în sistemul de protecţie. Iar organizaţia ajută 150 de copii orfani, oferindu-le un cămin şi, mai ales, o mamă SOS - o persoană dedicată, care stă zi şi noapte cu copiii, ocupându-se de îngrijirea lor, ani de zile.

Asociaţia SOS Satele Copiilor, prezentă în România din 1993, derulează în acest moment campania „Copilăria nu trebuie să doară“, prin care strânge fonduri pentru copiii care nu au o familie.

Spotul îi încurajează pe toţi cei care pot să doneze lunar suma de 4 euro, prin SMS.

Laura Vasile, Coordonator Comunicare la Asociaţia SOS Satele Copiilor:

„Dorim să ajungem la oamenii de bine, să afle mai multe despre SOS Satele Copiilor. E un efort susţinut de a comunica cât mai mult despre noi.

Din păcate lumea nu ne ştie atât de bine, nu ştie ce înseamnă intervenţia noastră, iar donaţia este una destul de mică - 4 euro lunar până când donatorul decide să dea un sms stop MAMA şi să întrerupă.“

În acest moment, în casele SOS cresc 150 de copii care nu mai au familia alături. În ţară sunt trei sate SOS: în Bucureşti, în Cisnădie şi în Bacău. Practic, aici sunt nişte comunităţi de căsuţe unde copiii cresc într-un sistem cât mai apropiat de o familie.

„Copiii cresc în case SOS, alături de o mamă SOS, împreună cu fraţii lor biologici, de la vârsta de 7 ani minimă, reglementată prin lege, până la 26 ani.

În paralel, acţionăm şi în familiile vulnerabile, acolo unde există risc de separare a copilului de familia biologică. Avem alţi 700 de copii pe care îi sprijinim să nu fie separaţi de familie. Concret, acompaniem familiile, în medie, 2 ani de zile, şi le ajutăm să iasă din starea de vulnerabilitate: intervenim în relaţia cu şcoala, burse, nevoi urgente de hrană, medicale, consiliere şi multe altele“, a mai precizat Laura Vasile. 

Ajutaţi-l pe Petrişor

„Povestea lui Petrişor este povestea generică pe care o avem în satele SOS. Este copilul care nu are familie, care ajunge în sistemul de protecţie, apoi ajunge din sistemul de stat la noi, în limita locurilor pe care le avem disponibile, iar aici situaţia lui se schimbă radical. 

Îngrijirea din casa SOS este pentru un număr mic de copii, maxim şase.

E o îngrijirea apropiată de cea din familie. Este un copil iubit, creşte în siguranţă, merge la şcoală, face sport, face terapie care este foarte importantă.

Din experienţă, nu prea există copii care să fie în sistemul de protecţie şi care să nu aibă nevoie de o terapie susţinută, săptămânală, chiar pe durata unor ani de zile, ceea ce înseamnă nişte costuri mari“, a explicat Laura Vasile. 

Asociaţia SOS Satele copiiilor este unul dintre iniţiatorii modelului de casă familială, cu număr mic copii şi personal calificat care se ocupă direct de îngrijirea lor. „Avem mame care, încă din 1993 sunt alături de copii în căsuţele SOS“, a mai spus reprezentanta asociaţiei.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus