Skip to main content

Oana Lovin „pedepsită” cu somaţie. O emisiune de la Metropola, despre Clotilde Armand. Membru CNA: „E ca o bârfa la colţul străzii”

 
Oana Lovin „pedepsită” cu somaţie. O emisiune de la Metropola, despre Clotilde Armand. Membru CNA: „E ca o bârfa la colţul străzii”

CNA. Deşi a rezistat doar o lună la Metropola TV, Oana Lovin aduce o somaţie postului TV. Consiliul Naţional al Audiovizualului a „pedepsit-o” cu somaţie pe Oana Lovin pentru o emisiune despre Clotilde Armand şi presupusa „fraudă” din noaptea alegerilor pentru Locale. 

Publicitate

„E ca o bârfa la colţul străzii, nu-i o emisiune”, a fost concluzia Dorinei Rusu (membru CNA). 

Emisiunea „Ne-am trezit”, difuzată în luna mai, a fost reclamată chiar de Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 a acuzat-o pe Oana Lovin de „fake-news”. În respectiva ediţie, Oana Lovin a zis, printre altele, că:

 • Doamna Clotilde pare uşor defectată.
 • Subiectul principal este frauda de la sectorul 1.
 • Am asistat live la frauda... la frauda în direct. Au intrat voturile la apă
 • Frauda a fost surprinsă şi ar fi prea grav ca autorităţile să-şi bată joc de noi şi... efectiv, să ne... mâine o să ştim clar dacă începem să vorbim franceză în ţara asta sau rămânem la limba română

La emisiune a participat şi Codruţa Cerva (o altă contestatară a lui Clotilde Armand), care a spus că „a fost fraudă, cu acte în regulă”

„Lipsă de respect faţă de meseria de jurnalist”

Deşi somaţia a trecut unanimitate de voturi, emisiunea a fost criticată şi de Valentin Jucan, dar şi Mircea Toma. Jucan, printre altele, a zis că: 

„Un astfel de personaj să fie lăsat să debiteze tot felul de aberaţii în legătură cu subiecte importante, nu cu chestiuni de cancan, mi se pare o totală lipsă de respect faţă de meseria de jurnalist”, după cum a apreciat membrul CNA.

De asemenea, Mircea Toma a afirmat:

Oana Lovin este un produs editorial tipic de Facebook. Foarte rar un autor de produs editorial de acest fel are un invitat cu care să intre în dialog pe un anumit subiect. Fiecare e stăpânul propriului discurs, pe Facebook. Era improprie promovarea de pe Facebook pe post, ceea ce Metropola a înţeles.

Nu în ultimul rând, Răsvan Popescu (cel care a propus somaţia) a zis:

„E o chestiune controversată, tratată dintr-o singură perspectivă. Nu există două puncte de vedere. Intră sub incidenţa articolului 66. Cred că o somaţie este suficientă”, după cum a explicat cel mai vechi membru CNA. 

Scoasă după o lună din grila Metropola TV

Reamintim că Oana Lovin a fost scoasă din grila televiziunii lui Pandele, Metropola TV,  la aproximativ o lună după ce emisiunea fusese lansată.

Producţia se numea „Ne-am/Neam trezit!” şi era prezentată drept  „proiectul tv care va avea un rol important în procesul de vindecare şi trezire a neamului românesc mult prea greu încercat în ultimii 31 de ani”, conform unui comunicat al postului de la vremea lansării. 

Oana Lovin este o figură controversată, fiind unul dintre cei mai vehemenţi protestatari contra restricţiilor anti-Covid. A avut des derapaje la televizor, în special la România TV, dar şi la Antena 3. De altfel, cele două posturi TV, în special RTV, i-au promovat intens mesajele. 


Citeşte şi: Oana Lovin a fost scoasă din grila televiziunii lui Pandele. După o lună


Citeşte şi: Oana Lovin, emisiune la televiziunea lui Pandele. La miezul nopţii


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • B.A.M B.A.M
  Oana Lovin, la nivel de ACȚIUNE/PRINCIPIU (nu mă bag în conținut), face pe naratorul singuratic. Principiu pe care îl regăsim și la "Starea Nației" (Prima TV), "Bună, România!" (B 1 TV), "În gura presei" (Antena 3), etc.
  De ce doar ea a fost sancționată pe principiul "lipsește a doua opinie"???
  SAU de ce NU a scăpat ȘI EA pe baza precedentelor prezentate mai sus?
  #JOS IPOCRIZIA DIN CNA
 • geo geo
  A scapat usor Oana Lovin...de acest CNA a carui nouă majoritate mai are putin si dicteaza ce este bine sa se discute in emisiuni, cum sa se discute, cine si cum isi da cu părerea...ceea ce mi se pare cam mult !
 • jk jk
  Ce s-a decis pentru Antena 3 si RTV pe acest subiect?Marti a fost ce a fost,azi tot asa?

Trimite un comentariu

sus