Skip to main content

S-a încheiat prima şedinţă CNA după trei luni. Prelungiri de licenţe pentru: Pro Gold, Pro Fm, Romantic FM, Rock FM. Schimbare importantă pentru Profit.ro

 
S-a încheiat prima şedinţă CNA după trei luni. Prelungiri de licenţe pentru: Pro Gold, Pro Fm, Romantic FM, Rock FM. Schimbare importantă pentru Profit.ro

LIVE TEXT. CNA are prima şedinţă, după ce a fost în incapacitate de a funcţiona timp de câteva luni, din cauza faptului că Parlamentul întârzia numirea unor membri, astfel încât CNA să aibă cvorum şi să poată lua deciziii.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă ce se întâmplă azi la prima şedinţă după pauza de trei luni:

- Raportul de activitate al CNA pe anul trecut, pus iniţial la începutul şedinţei, va fi discutat la final. Propunerea de schimbare a ordinii de zi a fost făcută de noul membru Valentin Jucan şi a fost votat de for.

- A fost votată prelungirea licenţei audiovizuale pentru următorii 9 ani pentru postul de radio „Radio Sibiu” din Sibiu, post deţinut de SC Cargo Sped SRL

- Încă 9 ani pe piaţa de radio şi pentru PROFM din Bucureşti şi Ploieşti, posturi deţinute de RCS-RDS. Toţi membrii CNA au votat „pentru”. Marius Dobre a fost reprezentantul postului în şedinţă. Grila de programe nu suferă modificări.

- Şi Nord-Vest TV din Satu Mare care aparţine de SC Nord Vest TV Advertising a primit prelungirea licenţei TV pe următorii 9 ani.

- Licenţă prelungită pe 9 ani şi pentru Acum TV din Oneşti. Postul a primit şi o somaţie pentru că au depus actele necesare prelungirii licenţei cu o întârziere de 14 zile. Somaţia a fost votată în unanimitate şi a venit din partea Dorinei Rusu.

- S-a prelungit licenţa pe 9 ani şi pentru postul Orizont TV din Tg. Lăpuş

- Pro Gold, post TV al grupului Pro dedicat publicului feminin din România, a primit licenţa pe încă 9 ani. Membrii CNA au votat în unanimitate prelungirea licenţei.

- Prelungire de licenţă pentru Radio Voces Campi din Călărăşi pe încă 9 ani

- Şi Gold FM, post deţinut de Cosmin Andrei Guşă (fiul lui Cozmin Guşă) a primit prelungirea licenţei pentru următorii 9 ani. Sediul postului s-a mutat din Cluj-Napoca în Popeşti-Leordeni, însă fără acordul CNA. Membrii i-au dat postului o somaţie. De asemenea, Guşă Jr. a cerut creşterea programelor de informare la 24% (avea 22%). Cosmin Andrei Guşă, în şedinţa CNA: „Preluarea multor ştiri în spaţiul mass-media îmi confirmă că sunt pe drumul cel bun. Îmi propun să îmbunătăţesc calitatea talk show-urilor, unde vrem să vorbim despre sănătate şi mass-media, printre altele.”

- Noi licenţe prelungite pentru: Mediaş 725 (din Mediaş), Brăila Dens FM (din Brăila) şi Radio Galaxy (Drobeta Turnu Severin)

- CNA i-a prelungit licenţa pe 9 ani şi postului Rock FM din Bucureşti.

- Licenţe prelungite şi pentru mai multe posturi din grup AG Radio Holding SRL: Kiss FM Botoşani, Kiss FM Brăila, Magic FM Bucureşti, Magic FM Brăila. De asemenea, One FM, Kiss FM, Magic FM se vor difuza în sistem hibrid analogic - digital.

- EST TV din Rm. Sărat devine Moldova TV. Postul TV, încă 9 ani pe piaţa media.

- Romantic FM, cel mai longeviv radio comercial din România (27 de ani), şi-a prelungit licenţa pe încă 9 ani. CNA a acordat prelungirea licenţei şi pentru Radio ZU din Deva, Iaşi şi Tulcea.

- Ultimele prelungiri de licenţă au mers la: Radio Top 91 (Suceava), Naţional FM din Braşov şi Radio Dada din Focşani

- Urmează pe ordinea de zi modificările licenţelor audiovizuale

- CineEst/CineEst HD, ComedyEst/ComedyEst HD, Cinemaraton/Cinemaraton HD au un acţionar unic începând de azi - Clever Media Network. Până acum, posturile erau deţinute de  Digital Cable Systems şi Dinu Sava. De asemenea, sediul televiziunilor se mută la Piaţa Presei (până acum era în Pipera, pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu).

- Sport Total FM, post deţinut de primăria lui Florentin Pandele, îşi mută sediul din Bucureşti în Voluntari. Membrii CNA au votat în unanimitate această schimbare.

- Profit.ro va avea şi o versiune HD şi se va numi Profit News. De asemenea, devine din post generalist în post tematic-ştiri şi de informaţii. Programele informative cresc la 75% (de la 50%) şi nu vor mai exista programe educative.

- Membrii CNA au aprobat trecerea postului B1 TV la HD. Din documentele trimise, B1 are producţie proprie de 76% şi producţi ale altor producători de 24%. Postul a investit 800.000 de euro în echipamentele HD. „Vrem să contruim o televiziune nouă”, a spus Rareş Aniţa, reprezentantul B1 în şedinţă.

 B1 a primit şi licenţa audiovizuală prin reţele de comunicaţii electorice. Practic, cabliştii pot prelua acum semnalul nu numai prin satelit, dar şi direct de la B1.

Chill FM devine Digi 24 FM. Practic, 80% din ce se vede pe TV se va difuza şi în FM. Restul de 20% reprezintă publicitatea difuzată de Digi 24. Postul devine din unul tematic-muzical în unul tematic-ştiri.

Totodată, Digi 24 FM, Dance FM, Digi FM şi Pro FM  sunt cedate de RCS-RDS către S.C. Campus Media TV, societate deţinută în proporţie de 90% de RCS-RDS şi 10% de Integraso SRL.

În ultima parte a şedinţei s-a acordat o licenţă pentru televiziunea HNET din Josani (se difuzează în format video-text). 

Şedinţa s-a încheiat oficial la 16:30. Următoarea întâlnire a membrilor CNA este programată pentru marţi, 18 mai, de la ora 10:00.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Brăila Dens FM nu are nicio treabă cu ceea ar trebui să fie un radio modern. De anul 2021. Nu au reporteri de teren, nu au redactori de știri, nu au emisiuni, nu au nimic...in afara de 2 redactori muzicali care sunt si stiristi ( adica citesc din cand in cand informatii preluate de pe net sau din presa locala )...difuzeaza muzici moderne, populare - au fost intrebati daca mai difuzeaza manele ? - si reclame, cam la două melodii difuzate cate o reclama-doua. Pentru asa ceva ati prelungit licența, stimabililor membri ai CNA !
  • jk jk
    Unii 7 ani prelungire si altii 9?Cred ca e o greseala...

Trimite un comentariu

sus