Skip to main content

Pro TV, somaţie din cauza promovării jocurilor de noroc în emisiunea Vocea României. Membru CNA: „În miezul zilei promovezi jocuri de noroc”

 
Pro TV, somaţie din cauza promovării jocurilor de noroc în emisiunea Vocea României. Membru CNA: „În miezul zilei promovezi jocuri de noroc”

Sancţiune pentru Pro TV. Postul de televiziune a primit o somaţie (avertisment) de la Consiliul Naţional al Audiovizualului din cauza promovării jocurilor de noroc, chiar pentru prima ediţie a emisiunii Vocea României.

Publicitate

În data de 9 septembrie (sâmbătă) a fost difuzată în reluare prima ediţie din noul sezon a emisiunii Vocea României. Mai exact la ora 18:30 a fost difuzat un interviu luat în culise de Pavel Bartoş, concurentului Sandro Machado din Brazilia.

Pe parcursul interviului, în fundal, pe una din boxele din spatele lui Pavel Bartoş sau din spatele concurentului menţionat, se observă un cub de culoare roşie, pe care este afişat, în mişcare, termenul Superbet, timp de 10 secunde, arată monitorizarea CNA.

Reamintim că CNA a mai analizat în septembrie o ediţie Vocea României care a afişat un carton cu Superbet în calitate de sponsor. Preşedintele CNA a menţionat însă că nu poate propune sancţiuni întrucât cartonul în cauză a fost difuzat după ora 23.00, când reclamele la pariuri ar avea voie la TV. 

Citeşte şi: CNA e pornit după "super"-reclama mascată la pariuri de la Chefi la Cuţite. Sefa CNA: „Super ideea mea e sa interzicem astfel de sponsorizări în emisiunile de divertisment”

Cum a comentat reprezentantul postului în faţa Consiliului?

Adelina Sandu, reprezentantul postului Pro TV:

Ediţia difuzată sâmbătă a fost editată şi intenţia noastră a fost să scoatem toate promovările pentru jocurile de noroc. În aceste foarte puţine cadre a fost o eroare şi de aceea nu au mai fost scoase. În mod evident că este o scăpare neintenţionată.

Monica Gubernat, membru CNA:

Mă gândeam la o somaţie totuşi, că în miezul zilei promovezi jocuri de noroc.

Dorina Rusu, membru CNA:

Vă rugăm să fiţi mai atenţi.

Adelina Sandu:

Cu siguranţă aceste lucruri au fost analizate intens la noi şi vă pot asigura că nu se mai întâmplă. Ce aş vrea să vă spun este că aş vrea să vă rog să ţineţi cont că într-o emisiune de două ore şi ceva, au apărut aceste 10 secunde, câteva cadre dintr-o eroare tehnică. Nu a fost nimic intenţionat.

Monica Gubernat:

De aceea a ieşit doar somaţie.

Adelina Sandu:

Intenţia noastră a fost să scoatem promovările pentru jocurile de noroc, pentru că toate celelalte au fost editate, au fost scoase. Evident că este o scăpare.

Legislaţia invocată:

Art 89 (3):

(3) Programele audiovizuale care conţin jocuri de noroc se supun condiţiilor de protecţie a minorilor prevăzute în cap. II Clasificarea programelor în vederea protecţiei minorilor din titlul II Protecţia minorilor.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus