Skip to main content

Realitatea Plus, amendată din nou pentru că refuză să pună în aplicare suspendarea emisiei pentru 10 minute

 
Realitatea Plus, amendată din nou pentru că refuză să pună în aplicare suspendarea emisiei pentru 10 minute

Realitatea Plus a primit din nou sancţiune la sancţiune. Pentru că refuză în continuare să pună în aplicare suspendarea emisiei pentru 10 minute, sancţiune pe care a primit-o în luna mai a anului trecut, televiziunea de ştiri primeşte din nou o amendă. 

Publicitate

CNA a decis să amendeze Realitatea Plus pentru a doua oară, de data aceasta cu suma de 5.000 de lei, pentru că refuză să difuzeze cu sancţiune primită în urmă cu un an şi care a fost reconfirmată de instanţă. Ca şi în şedinţa precedentă, în care postul a fost amendta cu 2.500 de lei, avocatul Realitatea le-a spus membrilor că nu pot pune în aplicare sancţiunea întrucât textul acesteia spune că postul trebuie să-şi suspende emisia pe 18 mai  2023.

„Nu o putem pune în executare pentru că în dispozitivul acesteia este prevăzută data punerii în executare şi am şi contextat sancţiunea de 2.500 de lei aplicată de dumneavoastră”, a spus avocatul postului Ioan Georgescu. 

Întreaga telenovelă a început în luna mai 2023 când Realitatea Plus a fost sancţionată cu suspendarea emisiei pentru 10 minute şi afişarea textului sancţiunii primite. Sancţiunea a venit pe fondul numeroaselor atacuri fără probe la Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, şi Sebastian Burduja, pe atunci Ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

La câteva zile după şedinţa din mai a CNA, chiar înainte cu câteva ore ca Realitatea Plus să pună în aplicare sancţiunea, Anca Alexandrescu anunţa exploziv că a reuşit să suspende sancţiunea, pentru moment, în instanţă.

În final, însă, Curtea de apel a decis apoi în favoarea CNA. La fel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în toamna anului trecut.

La acel moment, CNA le-a pus în vedere celor de la Realitatea Plus că trebuie să pună în aplicare sancţiunea după ce decizia instanţei a rămas definitivă. Răspunsul avocatului postului a fost atunci că aşteaptă motivarea instanţei, pentru a vedea modalitatea în care să fie pusă în aplicare.

Textul sancţiunii spune că televiziunea trebuie să-şi spuspende emisia în data de 18 mai, iar aceasta nu poate fi pusă în aplicare retroactiv.

Pe 23 ianuarie, CNA a luat din nou cazul în discuţie şi a constata că Realitatea Plus nu a pus în aplicare sancţiunea, aşa că a amendat postul cu 2.500 de lei

În şedinţa de astăzi, 13 februarie, forul a mărit cuantumul amenzii la 5.000 de lei. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus