Skip to main content

CNA. Antena Stars, somaţie pentru ce a spus Buhnici în interviul de la Capatos: "Venim la mare ca să vedem piele, şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi"

 
CNA. Antena Stars, somaţie pentru ce a spus Buhnici în interviul de la Capatos: "Venim la mare ca să vedem piele, şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi"

Decizie a Consiliului Naţional al Audiovizualului în cazul George Buhnici. Decizie care vine după o a doua şedinţă pe subiect: săptămâna trecută, forul a discutat despre declaraţiile lui Buhnici la Xtra Night Show. Astăzi CNA a luat în discuţie şi poziţia Antena Stars pe subiect.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Ce a spus în faţa CNA, Norina Ionescu, reprezentantul Antena Stars.

„Capatos a avut capacitatea să şi empatizeze cu Buhnici. A explicat că Buhnici nu a dat interviul la întâmplare. Din ce am văzut în raport, Dan Capatos cred ca l-a şi chemat pe Buhnici să îşi exprime punctul de vedere la Antena Stars. Buhnici a ales să nu comunice lucrul ăsta.

Aş vrea să punctez de ce este relevant faptul că la Antena Stars s-a difuzat acest interviu, pentru că Buhnici se autointitulează un influencer. Ca atare, dânsul, contra cost, este plătit să influenţeze opiniile. Este foarte relevant ca oamenii să afle părerea lui pe anumite subiecte.”

În şedinţa trecută, Mircea Toma a propus o amendă de 10.000 de lei, însă s-a hotărât să se amâne până la şedinţa de astăzi, pentru a vedea punctul de vedere al postului.

Mircea Toma, membru CNA, în şedinţa de azi:

„Tema dezbaterii noastre nu este Buhnici, ci că Buhnici apare la televizor fără să i se pună ghilimele, adică nu face nimeni din post nici o detaşare faţă de declaraţiile lui Buhnici, dimpotrivă ele sunt întărite prin intervenţii puse în editare. În intervalul de o săptămână de la interviu, au avut timp să îl editeze, să citească şi să se prindă că este o monstruozitate acolo.”

Răsvan Popescu, membru CNA:

„Mai mult ce poate să spună un post despre cel pe care l-a găzduit, în sensul de difuzare. E foarte clară poziţia postului faţă de conţinutul acelui interviu. Intervenţia domnului Capatos, care reprezintă postul, prin poziţia lui de realizator al emisiunii respective, ia din vina postului cea mai mare parte şi rămâne ca opinia publică să-l judece pe Buhnici, nu un post care a difuzat un interviu.”

Dorina Rusu este cea care s-a autosesizat în cazul lui Buhnici.

Dorina Rusu, membru CNA:

„Nici nu vreau să exagerăm, dar nici nu vreau să lăsăm nesancţionată chestia asta. Trebuie pus în context tot s-a întâmplat, cred că reporterul sau prezentatorul emisiunii ar fi trebuit să reacţioneze la asemnenea declaraţii, în respectiva emisiune.”

Pentru ce s-a dat somaţie?

CNA a invocat în somaţia dată Antena Stars un articol legat de "afirmaţii defăimătoare". Mai exact:

"Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice."

Reamintim că, în luna iulie, influencerul George Buhnici a făcut declaraţii despre aspectul fizic al femeilor, care se afişează în costum de baie cu „celulită şi vergeturi”.

 Ce a spus George Buhnici într-un interviu pentru XNS?

„Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală.... Şansa vieţii mele e o soţie care arată ca o minoră. Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”

La căteva zile după declaraţiile lui George Buhnici, postul a venit cu câteva precizări. Mai exact, Dan Capatos a făcute câteva lămuriri cu privire la subiect.

Reacţia lui Dan Capatos, realizatorul emisiunii Xtra Night Show, la vremea respectivă:

“Nu sunt eu cel care ar trebui să arate pe cineva cu degetul. Am ales să difuzăm materialul, pentru că interviul, mi se pare ca gen jurnalistic, regina afişării în spaţiul public. Adică omul nu mai poate spune că mi-ati tăiat, mi-aţi băgat lucruri în gură, mi-aţi făcut la montaj nu ştiu ce.... Condiţiile în care a avut loc acest interviu au fost absolut normale între un reporter şi o persoană publică, un lucru asumat, un lucru înregistrat pe cameră."

VIDEO. Interviul lui George Buhnici de la Capatos

Citeşte şi: George Buhnici, după scandalul zilei: "Pedofilia e o crimă şi trebuie pedepsită". Cum a ajuns subiectul zilei şi ce spune despre declaraţia "am o nevastă care arată ca o minoră"? "Era o metaforă"

Citeşte şi: BCR a renunţat la parteneriatul cu George Buhnici, după scandalul declaraţiilor. Ce argumente au fost aduse

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelia Camelia
    CNA nu cred ca are puterea sa amendeze intervievatul/invitatul. CNA-ul amendeaza institutia media. De aceea, unii invitati spun : "Nu vreau sa spun "cutare cuvant" pentru ca nu vreau sa luati amenda din cauza mea."
  • O bae comunala O bae comunala
    Deci, CNA a sanctionat postu', in loc sa sanctioneze prostu'!
    Te buhneste si rasu'!

Trimite un comentariu

sus