Skip to main content

BCR a renunţat la parteneriatul cu George Buhnici, după scandalul declaraţiilor. Ce argumente au fost aduse

 
Sursa foto: Facebook/George Buhnici
Sursa foto: Facebook/George Buhnici

George de la BCR nu mai este şi… Buhnici. Banca a anunţat că renunţă la parteneriat după ce în ultimele zile a aşteptat o poziţie din partea jurnalistului.

Publicitate

BCR a dat un comunicat marţi, 19 iulie, prin care a spus în mod public că "se disociază ferm de sexism şi discriminare“. Acum, la nici 24 de ore, banca a anunţat că renunţă definitiv la parteneriat.

Buhnici, în mijlocul scandalului momentului. În online a luat amploare valul de reacţii negative referitoare la declaraţiile jurnalistului legate de femeile care au vergeturi şi celulită, dar şi exemplu soţiei sale „care arată ca o minoră“.

Ce a spus Buhnici, la Neversea, într-un interviu acordat Antena Stars? 

"Venim la mare ca să vedem piele, aş vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăţi piele şi sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi şi cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la ţâţe şi la buci? Aia vreau să văd la mare! (...)

Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele. Jur. Uită-te la ea!”.

De ce a încheiat BCR parteneriatul cu Buhnici?

„Adevărul simplu spus este ca am aşteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulţi ani) poziţia lui la reacţia publicului şi, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educaţie împotriva discriminării şi sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile.

L-am anunţat pe George că vom încheia parteneriatul cu el“, a spus BCR într-o postare pe Faceboook.

În urma valului de reacţii negative, şi Consiliul Discriminării a anunţat marţi că-l anchetează pe George Buhnici, care e pasibil la o amendă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Poziţia BCR, în continuare

"Situaţia din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noştri, George Buhnici, ne-a pus în poziţia de a reacţiona la acest derapaj.

Am respins şi vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism şi discriminare în limbajul public.

Totuşi, am crezut şi credem în a doua şansă, nu în execuţii sumare, în piaţa publică.

Continuăm să credem că orice greşeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greşit.

Adevărul simplu spus este ca am aşteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulţi ani) poziţia lui la reacţia publicului şi, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educaţie împotriva discriminării şi sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile. 

L-am anunţat pe George că vom încheia parteneriatul cu el.

Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă şi nuanţă, implicită sau explicită."

Nicoleta Deliu, şefă departamentului de Comunicare BCR, a cerut marţi în social media păreri despre cum ar trebui banca să reacţioneze în această situaţie.

"Solutia ta: sa incerci sa transformi discutia intr-un moment educational de care sa beneficieze societatea. (aici o sa pun si ceva f subiectiv - eu nu cred in justitiarism de piata publica si in decizii rapide si superficiale doar pentru aplauze de moment- cred ca uneori trebuie sa te murdaresti pe maini ca sa faci curat) evident, daca si partenerul in discutie este dispus sa faca asta (ceea ce ramane intr-adevar un semn de intrebare).

Ce credeti? E corect sa incerci asa ceva? Sau decizia rapida de a rupe orice discutie cu partenerul in cauza e solutia?

Va rog pareri argumentate, nu judecati - ca e un proces de invatare :)", a scris ea într-o postare pe Linkedin.

Vezi aici declaraţiile lui George Buhnici

Citeşte şi: George Buhnici, după scandalul zilei: "Pedofilia e o crimă şi trebuie pedepsită". Cum a ajuns subiectul zilei şi ce spune despre declaraţia "am o nevastă care arată ca o minoră"? "Era o metaforă"

Citeşte şi: BCR, reacţie în scandalul Buhnici: „Ne disociem ferm de sexism şi discriminare“

Citeşte şi: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în scandalul Buhnici. Când vor da o soluţie

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • margo margo
    Pe bune, @reginu margo? Venin in postarile mele? Glumesti, eu am folosit fix cuvintele folosite de idolul tau, bufnel. Minora, tate, cur. Nimic in plus. Rechinul mako nu e o jignire, e un peste. La fel, pantof cu ciucuri e o incaltaminte. asta e jignire? Eu sunt ipocrit? De ce? Stii ce inseamna macar cuvantul ipocrit? Sau te oftici ca stiu sa folosesc cuvinte pe care tu le cauti in dictionar? Si nu inteleg de ce bufnel are dreptul la opinie, tu ai dreptul la opinie, dar eu, nu.
  • Reginu' Margo Reginu' Margo
    Ca tot analizați media, incluzand aici si reactiile la postari, va propun sa -i alocam cateva clipe userului " margo". Exemplul clasic din ceata de ipocriti, transormati peste noapte in moralisti, care brusc descopera tot codul penal in spusele unui neica nimeni pe care l-a luat gura pe dinainte intr-o emisiune cu catevamii de urmaritori, la un post tv la fel de nesimnificativ precum Buhnici.
    Dupa ce il face pe " bufnici" in toate felurile si ii trage cu body shamingu, ca sa ne arate cat de open mind si politically correct este el ( userul), in urmatorul comentariu o face albie de porci pe sotia lui buhnici: stersa, cu maxilare de rechin, fara sani si fara **** ( banuiesc ca a vrut sa spuna fund). Si-i plin netu' de ipocriti de teapa lui margo( dupa exprimare sigur nu-i o doamna si probabil nici femeie).
    Ba Margo tată, pe langa veninul si jignirile pe care le improsti aici, spusele lui Buhnici par Sfanta Scriptura!
  • Camelia Camelia
    Tot ce știam despre Buhnici era că a fost acum multi ani, retinut in Bulgaria, si se impacientase protv-ul, și că realiza o rubrica scurtă, o pastilă despre it, la protv. Habar nu aveam că în zbaterile lui online, s-au asociat cu el, nume asa mari. Ce lume ciudată mai este online-ul ăsta! Chiar a ajutat cuiva aportul adus de Buhnici?
    Poate sa explice cineva familiei Buhnici, ce sunt vergeturile? Le poti face de la îngrășare (inclusiv cresterea rapida a burtii în timpul sarcinii), le poți face de la slabire, și nu dispar decât prin intervenția unui medic. La fel ca și ridurile, chiar dacă exista nenumarate creme cu efect zero. Cine nu are vergeturi, sa multumeasca adn-ului familiei, și să nu mai creada ca este meritul lor.
  • George George
    nu cred că George a fost vreodată Buhnici. E doar o asociere, la momentul ei fericită. Acum pare că asocierea nu e printre cele mai inspirate. Plus că ERSTE folosește brandul George și în alte țări.
  • mark mark
    @Camelia: ai dreptate, dar dacă tot a vrut să dea dovadă că e atent și preocupat de lipsa de tonus muscular generată de sedentarism, putea include și masculii vag-feroce și pe sine în aria criticii. Sau să aibă conectat creierul la gură când are un microfon în față.
  • Gicu Gicu
    Daca Buhnici isi cerea scuze a doua zi, nu se mai facea atata tam-tam...
  • Camelia Camelia
    @Mark
    Faptul că nu se referea la bărbații burtoși, nu este întâmplător. Ținta unor astfel de comentarii sunt de cele mai multe ori, femeile. Femeile aud astfel de comentarii tot timpul, în schimb, un bărbat le aude doar ca o glumă ușoară din partea celor foarte apropiați, când se adună la un grătar.
  • R R
    Dati audientele de aseara si audienta finalei Mireasa
  • Camelia Camelia
    Mi se pare incredibil cât de îndreptățiți se simt unii sa analizeze aspectul fizic al celor din jur. Acum 30 de ani, dacă un golanaș spunea ceva deocheat unei femei, se astepta sa primească o poșetă în cap. Astăzi, toți cred ca au dreptul să fie "poliția modei", "stiliști", sub umbrela "promovez un stil de viață sănătos", "să arati bine e o chestiune de respect", "fii cea mai bună versiune a ta" (orice ar insemna asta, poate ca sunt deja versiunea pe care o vreau).
  • mark mark
    Nu că l-ar scuza pe Buhnici că a ratat o ocazie să tacă și a vrut musai să apară la TV, dar dacă se referea la burtoși ce nu mai au nicio urmă de pătrățele și merg crăcănați pe plajă îi mai sărea Internetul în cap?
    Iar doamna Deliu, capul comunicării BCR, nu găsește civilizat să folosească diacritice?
  • margo margo
    buhnici, scuzati... am crezut ca il cheama ***...
  • margo margo
    vad ca ati publicat transcrierea declaratiilor lui ***, cu tot cu cuvintele tate si cur. sper ca nu o sa imi cenzurati mesajul daca folosesc aceste cuvinte.

    voiam doar sa intreb ca sa inteleg: lui *** *** ***, dar fara celulita, nu? asta desi nevasta lui nu arata deloc a minora, sincer, arata cam la vreo 35 de ani, destul de stearsa si cu niste maxilare care ar face de rusine un rechin mako... la celulita, recunosc, nu am cautat-o, dar din ce poze am vazut pe net, tate nu are sigur. si banuiesc ca nici ***...
  • margo margo
    total de acord cu bcr. sper ca toti cei care ii umfla conturile lui bufnici sa renunte la colaborari. nu e normal ca dupa ce o comiti NICI MACAR SA NU ITI CERI SCUZE.
    bufnici refuza sa accepte ca a gresit si ca modul lui de a gandi si a se exprima este gresit. el da vina pe cei care ar fi distribuit declaratiile sale, ceea ce inseamna ca el nu crede ca declaratiile lui sexiste, pedofile si de body shaming ar fi gresite.

    sper sa fie amendat si de consiliul de combatere a discriminarii, de politie, de anaf, consiliul concurentei, cfr si orice alte institutii cu atributii in sanctionarea pedofililor, sexistilor, misoginilor si abuzatorilor.

    si sa ii spuna cineva ca are o fata de pantof de *** cu ciucurasi.

Trimite un comentariu

sus